Az autó akkumlátor bikázása

 

Az akkumlátor bikázása 3 féle képpen történhet:

 1. Speciális bikázó készülékről
 2. Egy önálló külső akkumlátorról
 3. Egy másik autó akkumlátoráról

 

Mielőtt bikáznál, ezeket a veszélyeket feltétlen olvas el!

Lássuk sorra!

 

 1. A speciális kifejezetten bikázásra készült készüléket kell az autó akkumlátorához csatlakoztatni (mi ilyet használunk, így nem szükséges az autónkkal a másik járműhöz állni!) A bikázó készülék pozitív kábelét az autó akkumlátorának pozitív sarujához kell csatlakoztatni, hogy megbízható fémes kötés legyen. Majd a bikázó negatív kábelét a motorblokkra kell csatlakoztatni fémes helyre. Ezután kapcsoljuk be a bikázó készüléket, ami az indításig tölti is az akkumlátort. Végül indítsunk!
 2. Egy külső akkumlátorról is indíthatunk. Ilyenkor ellenőrizzük annak töltöttségi szintjét. A külső akkumlátor pozitív pólusát kössük össze bikakábellel az autó akksijának pozitív sarujával. A külső akkumlátor negatív saruját kössük rá a motorblokkra. Majd indítsunk…
 3. Ha egy másik autóról bikázunk, akkor a bikázó autónak járnia kell a motorjának… A bikázó autó pozitív saruját kösszük össze a lemerült akkumlátor pozitív sarujával. A bikázó autó motorblokkját kössük össze bikakábellel a bikázandó autó motorblokkjára. Majd indíthatunk, de közben a járó motorú autónak egyenletesen adjunk gázt!

 

Az akkumlátor bikázás ára Budapesten: 10. 000 Ft+ Áfa

Mi az előnye, ha az akkumlátor bikázást ránk bízod?

 • Mobil bikával rendelkezünk, így nem kell a másik autó mellé állnunk
 • Szakmai tapasztalat
 • Biztos indítási siker
 • 1 órán belül a helyszínen Budapesten
 • Autóvillamossági szerelő, szakértő

Ha nem kockáztatnál, akkor hívj minket!

06 20 575-15-95