• A központi zár távirányítója nem működik

Mit tegyél, ha a központi zár távirányító nem működik?

Ezeket ellenőrizd, ha a központi zár távirányítója nem működik

 

Az autóhoz tartozó távirányító a világ egyik leghasznosabb szerkezete. Egészen addig így van ez, amíg a központi zár távirányító működik. De ha lenyomod a gombot, és nem nyílik az ajtó, meg vagy lőve. Kitaláltuk?

Ha igen, akkor egy ilyen esetben számos kérdés merül fel benned.

 

Mi lehet az oka, hogy nem működik?

A távirányító hibásodott meg?

Hogy oldható meg egy ilyen probléma?

 

A számtalan kérdésre számtalan válaszlehetőség van, hiszen minden eset más. A legesélyesebb, hogy a távirányító hibásodott meg, ám az, hogy mi lehet a probléma forrása, nehéz megmondania egy laikusnak. A megoldás azonban nem lehetetlen, sőt, a szakemberek sok hasonló esettel találkoznak munkájuk során.

 

Mi lehet az oka annak, hogy a központi zár távirányító nem működik?

 

A leggyakoribb eset, hogy a távirányítóban lemerült elem okozza a bajt. Ha már az elmúlt napokban is észrevetted, hogy egyre közelebb kellett állnod az autódhoz ahhoz, hogy reagáljon a távirányítóra, akkor meg is van a hiba oka. Ekkor egy erre szakosodott szakember egyszerűen elemet cserél a távirányítóban és újra használható lesz az autó. Sokan mondják, hogy akár egy órásmester is el tud végezni egy ilyen műveletet, ám egy rossz mozdulattól könnyen tönkre mehet a távirányító, ezért nem ajánljuk, hogy órásra, vagy ügyeskezű ezermesterre bízd. Ha arra gyanakszol, hogy lemerült az elem, mindenképpen keress fel egy szakembert.

Ha nem ez a probléma forrása, a második legvalószínűbb dolog, hogy lemerült a kocsi akkumulátora. Ennek megoldásához viszont már két szakemberre lesz szükséged. Egyikük kinyitja a kocsi ajtaját, a másik szerelő pedig segít feltölteni a jármű akkumulátorát.

Az elemcsere vagy az akkumulátor feltöltése után működik majd?

 

Valószínűleg igen, azonban előfordulhat, hogy újra kell programozni a kocsi távirányítóját. Nyugalom, ha minket hívsz a helyszínre, kollégánk rögtön meg tudja mondani, hogy van-e erre szükség.

A művelet lényege, hogy a szóban forgó járművet, valamint a távirányítót újra „összeismerteti” egymással egy speciális csatlakozó és egy számítógépes program segítségével.
Erre akkor van szükség, ha például egy bebikázás alkalmával a távirányító egyszerűen „elfelejti” az egyedi kódot, mely a működésének a lényege.

Ha a központi zár távirányítója nem működik, ezt Ne tedd!

 

Ne próbáld meg egyedül kinyitni a kocsi ajtaját, ne feszegesd, ne törd be az ablakot és ne piszkáld a zárat!

A hiba nagy eséllyel nem is az autóban van, hanem a távirányítóban. Ha ilyenkor hozzányúlsz az autóhoz, akkora kárt tehetsz benne, hogy nem győzöd majd kifizetni.

Hívj inkább minket: sérülésmentesen nyitjuk az autódat, feltöltjük az aksidat és/vagy újraprogramozzuk a távirányítót gyorsan és szakszerűen.

 

Tel: +36 20/575-1595

 

 

 

Szabó Dénes

Szabó Dénes

villám autónyitó, autózár szakértő

Munkám során több mint 4000 autó zárnyitásában segítettem.

Ha nem tudod kinyitni az autódat keress bátran!
Szabó Dénes
május 4th, 2018|Távirányító|

About the Author:

Szabó Dénes
villám autónyitó, autózár szakértő Munkám során több mint 4000 autó zárnyitásában segítettem. Ha nem tudod kinyitni az autódat keress bátran!

Leave A Comment

INTERGALACTIC COMPANY
"Ridiculus enim cras placerat facilisis amet lorem ipsum scelerisque sagittis lorem tis!"
Jojn Doe, CEO
Tel.: +1 (800) 123-45-67, +1 (800) 123-45-68
Fax: +1 (800) 123-45-69 (any time, 24/7/365)
E-mail: info@intergalactic.company
Website: http://www.intergalactic.company
Address:
221, Mount Olimpus,
Rheasilvia region, Mars,
Solar System, Milky Way Galaxy