• Nem nyílik a kocsiajtó

Segítség, nem nyílik a kocsiajtó!

Nem sok annál idegőrlőbb szituáció létezik, mint mikor nem tudod kinyitni a saját kocsid ajtaját. Hiába állsz közvetlenül a gépjárműved mellett, ha képtelen vagy beleülni, siethetsz állásinterjúra, megbeszélésre, a munkahelyedre vagy a gyerekért az iskolába, egy pillanat alatt tehetetlenné válsz.

Mit tehetsz ilyen szorult helyzetben?

A legfontosabb, hogy maradj higgadt és keress fel minél előbb egy szakembert! Emellett nem hátrány, ha van valamilyen halvány sejtésed arról, hogy mi lehet az oka annak, hogy nem nyílik a kocsi ajtaja.

Miért nem nyílik a kocsiajtó?

Az egyik leggyakoribb ok az, hogy benne maradt a kulcs, így szó szerint kizárja magát a kocsiból az ember.

Előfordulhat az is, hogy meghibásodás vagy a sofőr hibájából lemerült az akkumulátor, ez szintén ahhoz vezet, hogy nem nyílik ki az immobiliserrel felszerelt autók ajtaja.

Szintén gyakori, hogy a központi zár meghibásodása okozza a problémát, de akár egy lemerült távirányító is lehet a ludas, vagy elfelejti a programozását.

Ha kulcselhagyás– bennhagyás esete forog fenn, akkor egy pótkulcs megoldhatja a problémát, de ha nincs, vagy ha egyéb gond áll a háttérben, akkor valószínűleg zárnyitó szakemberre is szükséged lesz az ajtók kinyitásához. Sőt, az is elképzelhető, hogy a távirányítót is újra kell programozni.

Mit NE tegyél, ha nem nyílik a kocsiajtó?

Bármilyen verzióról is legyen szó, fontos, hogy soha ne próbáld meg egyedül megoldani a problémát. A világháló ugyan számos olyan videót és trükköt kínál, melyekkel állítólag könnyen ki lehetne nyitni egy ilyen ajtót, ám ezeket nem érdemes kipróbálni.

Az egyik legnépszerűbb ilyen praktika a teniszlabdás ajtónyitás, amikor egy teniszlabda segítségével képeznek vákuumot, így próbálják kinyitni az autót sikeresen… a videón egyszerűnek tűnik, de ahogy verekedni sem lehet megtanulni a Seagal-filmekből, úgy az autó kinyitása is több szakértelmet kíván. Rájössz, hogy a videó kamu!

A szélvédő betörése sem megoldás, hiszen lehet, hogy a kocsidba bejutsz, de bizonyos típusoknál az ajtók ettől nem fognak kinyílni, ráadásul az üveg pótlása és a szilánkok kitakarítása is sok időbe és pénzbe kerül. Dróttal, csavarhúzóval vagy hajcsattal sem érdemes próbálkozni, hiszen így számos karcolást ejthetsz a fényezésen és nincs garancia arra, hogy a zár sérülésmentesen kinyílik.

A megoldás egy szakember, aki speciális zárnyitó eszközeivel ki tudja nyitni a kocsiajtókat úgy, hogy egy karcolás sem esik az autón.

Ha pedig kinyíltak az ajtók, indulhat a hibaelhárítás!

Mit tegyél, ha nem nyílik a kocsiajtó?

Azonnal hívj minket!

06 20 575-15-95

Ha sejted, hogy mi lehet a probléma hátterében, mondd el a telefonban, mire gyanakszol, valamint említsd meg a kocsi márkáját, a gyártás évét és azt is, mit tapasztaltál, mikor megpróbáltad legutóbb kinyitni. A lényeg, hogy maradj higgadt!

A telefonbeszélgetés után a te dolgod csak annyi, hogy várj türelemmel, amíg megoldjuk a problémát és újra gond nélkül használhatod az autódat.

Tel: +36 20/ 575-1595

Szabó Dénes

Szabó Dénes

villám autónyitó, autózár szakértő

Munkám során több mint 4000 autó zárnyitásában segítettem.

Ha nem tudod kinyitni az autódat keress bátran!
Szabó Dénes

Legújabb bejegyzések Szabó Dénestől

december 20th, 2017|Autónyitás|

Leave A Comment

INTERGALACTIC COMPANY
"Ridiculus enim cras placerat facilisis amet lorem ipsum scelerisque sagittis lorem tis!"
Jojn Doe, CEO
Tel.: +1 (800) 123-45-67, +1 (800) 123-45-68
Fax: +1 (800) 123-45-69 (any time, 24/7/365)
E-mail: info@intergalactic.company
Website: http://www.intergalactic.company
Address:
221, Mount Olimpus,
Rheasilvia region, Mars,
Solar System, Milky Way Galaxy