Defend váltózár, a hazai váltózárak fekete báránya

 

Az ember sosem lehet elég óvatos – főleg, ha a biztonságról van szó. Na és persze leginkább akkor, ha otthona, vagy személygépjárműve védelméről van szó! Bár a védelmi technológiák egyre jobban fejlődnek, a betörők és rablók is egyre fejlettebb technológiákat használnak. Ha egy plusz védelmi vonalra van szükséged az autódhoz, akkor a Defend váltózárat neked találták ki!

Csak a z a baj, hogy már 10- 13 éve nem is létezik a forgalmazó, annyi probléma volt vele…

 

Mi az a Defend váltózár?

 

A váltózár egy teljes mértékben mechanikus védelmi technológia a kocsidba. A váltókarhoz van csatlakoztatva, és azt hátrameneti állásban rögzíti (illetve az automata váltós autóknál parkolási állásban), és így egyáltalán nem lehet más fokozatba kapcsolni vele. Természetesen egy egyszerű mozdulattal, a hozzávaló kulcs elforgatásával ki lehet nyitni. 

 

Mivel ez egy nagyon ügyesen kialakított kis szerkezet, ezért szinte teljes mértékű védelmet nyújt a különböző fúrási, fűrészelési próbálkozásokkal szemben – vagyis illetéktelen személyeknek szinte esélyük sincs, hogy kinyissák. Ez azt jelenti, hogy még ha valakinek sikerül is feltörnie a kocsidat és hatástalanítani az indításgátlót, még mindig ott lesz ez a váltózár, mint végső védelmi vonal, ami meg fogja őt akadályozni abban, hogy bármerre is elinduljon a járgánnyal. Ráadásul, mivel ez egy mechanikus zár, akkor is megvédi a kocsidat, ha lemerülne az akkumulátor.

 

Összegezve: egy eléggé hasznos, és praktikus eszközről beszélünk, ami teljes körű védelmet biztosít az autód számára.

 

Szerencsére már nem szerelnek nálunk ilyet. A többi váltózárral nincs probléma.

A váltózárat az autó alvázára fúrják, és rögzítik letörhető fejű csavarokkal, amelyek a meghúzáskor eltörnek. Így az csak roncsolással távolítható el szakműhelyben!

 

Mi történik, ha nem nyílik a váltózár?

 

Ha véletlenül valami probléma adódott a váltózárral, vagy esetleg beletört a kulcs, akkor kétféle módon lehet nmegoldani:

 

  1. El kell szállíttatni az autót a műhelybe, ahol az autó megemelésével alulról ki tudják szerelni a váltózárat – bár ez kissé időigényes, és nem is túl olcsó, de hatékony megoldás.
  2. Roncsolásos váltózár-nyitásez a leggyorsabb változat, bárhol, akár már egy óra alatt el lehet végezni, de roncsolja a zárszerkezetet, így az mehet majd a kukába, és kénytelen leszel újat venni. (Beszereléssel mi nem foglalkozunk!)

 

Szakértői csapatunk mindegyik típusú zárnyitást vállalja, hiszen a szakértelem, a rutin és a felszerelés mind megvan nálunk, úgyhogy neked kell eldöntened, mennyire kell gyors megoldás. 

Bármelyik helyzet is álljon fenn, és bármilyen segítségre is legyen szükséged, az egyetlen dolog, amit tudnod kell, az a számunk: csak hívj minket, ha valami probléma adódott a váltózáraddal, és mi azonnal kimegyünk a helyszínre, és kihúzunk a csávából.