Egy szakállas trükk, ami segít, ha a kulcs az autóban

 

Néhány centiméter választ csak el a kulcsodtól, de fényéveknek tűnik akkor, amikor a nyitószerkezet az ülésen pihen, az ajtók pedig bezáródtak. Bosszantó egy szituáció, ráadásul nyilván olyankor történik, amikor éppen sietsz valahova. Ha már végigpörgetted a fejedben az összes olyan filmet, ahol törtek fel autót, de egyik módszert sem találod éppen ideális megoldásnak, akkor se aggódj, nem fogsz kocsi nélkül maradni, akkor se ha a kulcs az autóban!

 

A kulcs az autóban maradt?

 

 

Ez egy teljesen hétköznapi eset, amire szerencsére van egy teljesen hétköznapi megoldás. Valami, ami annyira egyszerű, hogy már-már unalmas, ezért a hollywoodi filmekben biztos nem hallottál róla.

Az első és legfontosabb feladat ilyen helyzetben – most figyelj – hogy hívj szakembert a helyszínre. Egyszerű, nem bonyolult, mégis keveseknek jut azonnal eszébe.

A telefonban mondd el neki, pontosan mi történt és milyen típusú kocsiról van szó, ugyanis ezek az információk lényegesen meggyorsíthatják az eljárást. Mikor kiért a szakember, bizonyítsd a megfelelő iratokkal, hogy a kocsi a te tulajdonodban van, ezt követően sérülésmentesen kinyitja az autódat és visszakaphatod a kulcsodat.

Nincs összekarcolt ajtó, betört szélvédő vagy elromlott zár, ráadásul mindez csupán néhány percet vesz igénybe és folytathatod is az utadat.

 

„Én nem tudom kinyitni a kocsit?“

 

Számtalan „hasznos” youtube tutorial és film van a témában, de egyik módszerbe sem érdemes belebonyolódni. A legtöbb, interneten keringő praktika úgy kezdődik, hogy próbálkozz egy dróttal, hívj segítségül egy WC pumpát, keress egy teniszlabdát vagy hajítsd be a hátsó szélvédőt.

Lássuk be, ezek közül egyik sem túl kecsegtető, és amúgy is kicsi az esélye, hogy egy WC pumpa lapul a táskádban. 
A legrosszabb dolog ezekben az okos megoldásokban, hogy igen nagy költségekbe verheted magad, ha elrontod az ablakemelőt vagy megkarcolod a fényezést, nem beszélve arról, ha tönkremegy a zár vagy pótolni kell az ablakot. Ugye rögtön jobb megoldásnak tűnik, ha megvárod a szakembert?

Ha a mi csapatunkat hívod, akkor a kollégánk felméri a terepet és a megfelelő célszerszámokkal gyorsan kinyitja a kocsi ajtaját, te pedig visszakapod a kulcsodat.

Ne aggódj, sem karcolás, sem horpadás nem keletkezik a járműveden, sőt, ha esetleg mégis megsérülne a fényezés, mi álljuk a helyreállítás költségét.

 

Az autó kinyitása 3 lépésben:

 

Az esetek többségében záron keresztül nyitjuk ki, ha amúgy az autó zárjával minden rendben van.

Másik megoldás egy légpárna segítségével nagyon óvatosan és nagyon kicsit kifeszítjük az ajtót, így már a megfelelő célszerszámmal be tudunk nyúlni az érintett területre.

Harmadik megoldás az ablak alatti rudakat használva bírjuk működésre a zárat, majd ezen keresztül kinyitjuk a kocsit több, kis méretű szerszám segítségével.

 

Bár mindez ijesztően hangzik, a valóságban semmilyen kárt nem teszünk az autódban.

 

„Mennyi idő múlva mehetek tovább, ha az autóban maradt a kulcs?”

 

Nem kell ránk sokat várnod. Budapest területén egy óra alatt a helyszínre érünk (és nem számítunk fel kiszállási díjat). Ha tehát ezt a cikket az autód mellett idegeskedve olvasod, hívj fel most, és kezdheted a visszaszámlálást.

Ha csak úgy az érdekesség kedvéért kattintottál a cikkre, de épp nincs vészhelyzet, érdemes már most elmentened a telefonszámunkat, mert Murphy nem alszik. Így bármikor bajba kerülsz, azonnal tárcsázhatsz minket.

 

Ne aggódj, mi nem küldünk érted trailert, nem kell kifizetned az elszállítás költségét, sőt, mi sem árulunk zsákbamacskát az árakat illetően.

A kiszállás árát mi álljuk, neked csak a nyitás árát kell kifizetned, amelyről mindig tájékoztatunk a helyszínen, még mielőtt munkához látnánk.

 

Mindegy, hogyan zárult be – mi zúzás nélkül kinyitjuk neked!