Stresszmentes autó ajtónyitás 

 

 

Veled is előfordult már, hogy már lenyomtad az ajtógombot, de csak az ajtó csattanásakor jutott eszedbe, hogy a kulcsot a gyújtáskapcsolóban hagytad?

 

Néztél már utólag vissza a kocsidra, és eszméltél rá döbbenten, hogy az a fekete valami az üléseden valójában a kocsi- vagy lakáskulcsod?

 

Ha nálad is mindennaposak az ilyen, és ehhez hasonló balesetek, eláruljuk, mit tegyél legközelebb!

 

Bárkivel előfordulhat – és elő is fordul, sokakkal rendszeresen -, hogy szétszórt, siet, nem figyel egy pillanatra, vagy azt hiszi, már eltette a kulcsot, és teljes becsukja a kocsiajtót. Utána meg csak pislog, hogy most hogyan fogja kinyitni?

Persze az ember saját hibáján kívül is kerülhet ilyen helyzetbe. Például, ha lemerül a kocsi akksija, meghibásodik a központi zár, vagy ha valaki illetéktelen megpróbálja feltörni az autót, de csak a zárat rongálja meg, és emiatt nem nyílik az ajtó.

 

Mit tehetsz, ha nem nyílik a kocsiajtó?

 

Ha a kocsiba zártad a slusszkulcsot, túrd fel a lakást a kocsi pótkulcsai után kutatva, ha pedig a távirányítóra nem reagált az autó, akkor próbálj benne elemet cseréltetni.

Az igazán nagy gond akkor kezdődik, ha a lakáskulcsod is a kocsiban maradt, vagy ha a távirányító az új elemekkel sem nyitja az autót. Ilyenkor fontos, hogy olyan szakembert találj, aki ért az autó ajtónyitáshoz, méghozzá gyorsan és szakszerűen.

 

Miért fontos, hogy az autó ajtónyitásban szakember segítsen?

 

Az ilyen esetekben olyan szakembert érdemes keresni, aki azonnal tud segíteni, hiszen ha őrizetlenül hagyod az autódat úgy, hogy a slusszkulcs látható helyen van, egy tolvajnak nem fog gondot okozni, hogy betörje az ablakodat és a saját kulcsával elvigye az autódat.

A biztosító pedig ilyen lopás esetén megtagadhatja a kártérítést – és biztos lehetsz benne, hogy meg is fogja.

 

A szakember jelenléte emellett azért is fontos, mert neki megvan a kellő tudása és az eszközei ahhoz, hogy az autód zárja, fényezése és üvegei sérülésmentesen megússzák ezt a kis problémát.

 

Gondolj bele, mennyi pénzbe kerül egy ablaküveg a kocsidba… és akkor a fényezésről még nem is beszéltünk. Sokkal inkább megéri egy megfelelő szakembert hívni, mint három különböző szakemberrel időpontot és árakat egyeztetni, majd hosszú heteken át a javítások elkészültére várni.

Egy kulcs nélküli ajtónyitásra (is) specializálódott szakember a helyszínre siet, megkérdezi, mi a gond, majd néhány percen belül, mindenféle sérülés nélkül kinyitja az autódat, így te intézheted tovább a napi teendőidet, immár a slusszkulcsoddal a zsebedben.

 

Ha nem tudod, kit hívj ilyen esetekben, itt az ideje, hogy elmentsd a számunkat – sosem tudhatod, mikor lesz rá szükséged!

 

Fontos, hogy a zárnyitás előtt meg tudjunk bizonyosodni róla, hogy te vagy a gépjármű tulajdonosa, üzemben tartója, vagy jogos használója, így az ezeket bizonyító iratokat kérjük, hogy mindig tartsd magadnál!

 

Mindegy, hogyan zárult be – mi zúzás nélkül kinyitjuk neked!