Autolok 2000 kormányzárról amit tudni kell

Biztonságban akarod tudni az autódat?

Az Autolok 2000 kormányzár egy remek kis eszköz: egyszerűen használható, megbízható és az esetek többségében elveszi a tolvajok kedvét attól, hogy a te autódnál próbálkozzanak. Nézzük, mit kell még tudni róla!

Ha egy autót el akarnak lopni, akkor el is fogják – tartja a közbeszéd, azonban ez még nem ok arra, hogy egyáltalán ne próbáljuk megakadályozni az autólopásokat. Erre a legjobb módszer természetesen egy saját garázs vagy egy őrzött, bekamerázott, zárt parkoló. Azonban valljuk be, a nagyvárosok legbelsőbb utcáiban élőknek erre nem sok lehetőségük van. Mit tehetnek akkor mégis?

Az autó védelmére több különböző típusú kormányzár is létezik, azonban a leggyakoribb az úgynevezett baltazár, amely nevét a baltáról kapta, különleges formája miatt. A baltazárakhoz egyszerűen hozzájuthatsz bármelyik autós boltban, és különösebb szaktudás nélkül is egyszerű a használata.

Az anyaga, típusa azonban nagyon sokat számít abban, mennyire tudja majd megvédeni az autót. Bár a piti kezdőket elriasztja a látványa, egy felkészült tolvaj már kiismeri az átlagos kormánybilincseket és olyan eszközökkel készül, amelyekkel pillanatok alatt leapplikálja a zárat a kormányról. De nem az Autolok 2000-et!

Az Autolok 2000 a baltazárak csúcsaként van emlegetve számos autós fórumon – okkal. A magyar szabadalom egyik fő ismérve, hogy levétele nélkül nem forgatható a kormány, csak a szélvédő kiütésével. Az meg persze feltűnő…

A tolvaj megpróbálkozhat ütlegeléssel, fúrással, fűrészeléssel vagy akár feszítéssel is, nem fog sikerrel járni, ugyanis a felsorolt tevékenységeknek az Autolok 2000 borítása ellenáll. Az Autolok 2000 ráadásul nem csupán az autótolvajok ellen véd, de megóvja az autó légzsákját is a kifejezetten erre utazó tolvajokkal szemben.

A felhelyezése könnyű és gyors, levenni egy kicsit bonyolultabb, de hamar tanulható. Népszerűségét növeli, hogy minden típusú autóban használható és több mint 10 millió zárkombináció tartozik hozzá – ezzel tovább nehezíti a tolvajok dolgát.

A legtöbb mechanikus kormányzár átlagosan 3 másodpercre képes feltartani a gyakorlott autótolvajt, ezzel szemben az Autolok 2000-el akár 5 percig is elszöszölhet egy profi – azt pedig mind tudjuk, hogy egy piti tolvajnak igen ritkán akad öt teljes perce nyugodtan fúrni-farigcsálni az autón, hiszen ilyenkor nagyon nagy a lebukás esélye. Ha Autolok 2000-et szerelsz a kocsidra, szinte biztos, hogy meg sem próbálkoznak vele! 

Nézd meg a videónkat!