Autónyitás kulcs nélkül – key less go technológia: áldás vagy átok?

 

A kulcs nélkül működő autók nagy áldást jelentenek a tulajdonosaiknak, hiszen nem kell állandóan keresgélni a slusszkulcsot és kényelmesen ki lehet nyitni az ajtókat és el lehet indulni a járgánnyal. De mi történik, ha egy ilyen key less go autó hibásodik meg és nem nyílnak az ajtajai? Hogy oldható meg az autónyitás kulcs nélkül? Ne ess kétségbe, van megoldás!

 

Mit jelent a key less go technológia?

 

Az úgynevezett key less go (vagy keyless go) technológiával felszerelt autók esetében az autó nyitásához és elindításához elegendő egy „szabadkulcs” vagyis egy adóvevő, amely azonnal működésbe lép úgy is, ha a zsebedben vagy a táskádban van. Ha az autó beindult és a motort nem állítod le, onnantól kezdve menet közben mindegy, hogy nálad van-e az eszköz, kulcs nélkül is elfurikázhatsz, persze csak amíg le nem fulladsz. Ha nálad van a jeladó, a nyitáshoz elég meghúznod a kilincset, a motor indításához megnyomni a megfelelő gombot, az ajtók bezárásakor pedig ajtókilincsen elhelyezett gombot megnyomva teheted biztonságossá a járművedet. Egészen addig tökéletes ez a rendszer, amíg el nem hagyod a jeladót vagy le nem merül az aksi, vagy épp a csomagtérben nem felejted…

 

Mi van akkor, ha megvan a kulcs, de nem nyílnak az ajtók?

 

Ez olyankor fordulhat elő például, ha lemerül az autó akkumulátora. Ilyenkor nem kommunikál a jármű a jeladóval, hiába van a kezedben. Fontos tudnod, hogy a szabadkezes kulcsokban pont az ilyen esetekre van elrejtve egy kulcspenge (ún. vészkulcs), amellyel a hagyományos slusszkulcshoz hasonlóan nyithatod a kocsiajtót. Ha most arra gondolsz, hogy ez mind szép és jó, de nincs zár a kocsiajtón tévedsz, ugyanis van, csak esztétikusan eltakarták a gyártók;)

 

Mi a megoldás akkor, ha elhagyod a jeladót és zárva vannak az ajtók?

 

A megoldás ebben az esetben is a hagyományos zárban rejlik, és a szakértői segítségben. Ha minket hívsz, ezen keresztül ki tudjuk nyitni a kocsid ajtajait akkor is, ha nincs nálad a kulcsa. Ha bajba kerültél, keress fel minket bátran, mi sérülés nélkül kinyitjuk az ajtókat. 

Fontos viszont, hogy mindenképpen szükséged lesz egy új jeladóra ahhoz, hogy újra a legnagyobb kényelemben és biztonságban használhasd az ajtódat.

 

Mindenképpen kérd szakember segítségét!

 

A hagyományos autózárak esetén sem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy milyen komoly károkat okozhatsz a kocsidban, ha laikusként próbálod megoldani a problémát, a key less go technológia esetén ez pedig fokozottan igaz, hiszen még összetettebb és érzékenyebb rendszerről van szó. Ne aggódj, ha bajba kerültél nem kell trailert fogadnod, mi a helyszínen sietünk a segítségedre. 

Ami elromolhat, el is romlik: ha most az út szélén állva olvasod ezt, ne rágd magad, hívj azonnal minket! Ha pedig minden rendben van a kocsiddal, mentsd el a számunkat a biztonság kedvéért – a bajban azonnal indulunk hozzád.

Mindegy, hogyan zárult be – mi zúzás nélkül kinyitjuk neked!