Autózárak javítása? A legjobb helyen jársz!

 

Elromlott az autózár? Kicsuktad magad a kocsiból, vagy épp ellenkezőleg, képtelenség bezárni az ajtót? Az autózárak javítása nem nagy ördöngösség, ha az embernek megvan a megfelelő tudása, szerszámai, no meg néhány évnyi szakmai tapasztalat. A mai írásban megtudhatsz mindent, amit laikusként tudnod kell a témáról.

 

A jót könnyű megszokni, és a mindennapokban nem is gondolunk bele, hogy mitől működik egy-egy dolog, vagy mi lenne, ha nem működne. Ám ha valami porszem kerül a gépezetbe, akkor pánikhelyzet alakulhat ki. Így van ez a kocsinkkal is. Megszoktuk, hogy odaballagunk mellé, már néhány méterről nyomjuk a gombot a távirányítón, vagy a kulcsot behelyezve egy mozdulattal nyitjuk és ő hangosan “köszönt” minket. Azonban van, amikor más a forgatókönyv. Nem jutunk be, vagy ad abszurdum! nem jutunk ki a kocsinkból. Ez egy elég rossz napkezdés, de ne aggódj, nincs veszve minden! Olvass tovább és elmesélem, milyen helyzetekben tudunk segíteni neked.

 

Milyen esetekben indokolt az autózár javítása?

 

„Amikor rossz” – Vághatnánk rá kapásból. De vannak esetek, amelyeknél még nem beszélhetünk egyértelmű meghibásodásról, viszont a szemfüles felhasználó időben felismerheti, hogy ott bizony valami baj van kialakulóban. Ezzel pedig időt, vesződséget és nem kevés idegeskedést tudsz megspórolni magának. Csak figyelni kell egy kicsit.

 

Miről is van szó pontosan? Honnan tudod, hogy a végét járja az autód zárja?

 

A jelek a következők lehetnek:

Kinyitottad a kocsit, de akad a zár. Ez tipikus esete annak, hogy a zárszerkezeten belül valami nincs rendben. Amennyiben még nem törted el a zárat, vagy bele a kulcsot, még akár javítható a dolog.

Ha már beletört a kulcs, akkor – bár nagyon ügyes a csapatunk – de valószínűleg a javítás helyett cserét kell végrehajtani.

Ugyanez a helyzet, a „néha nem működik, de máskor tökéletes” variációban is. Jó dolog az izgalom és az adrenalin, de inkább ne ezzel érd el a napi adrenalinfröccsödet. Egyszer – és persze a legrosszabbkor – végleg meg fogja makacsolni magát és ott állsz majd lefőve, mint a kávé.

 

Ezek a zár meghibásodásának intő jelei. Ha bármelyik fennáll, azonnal hozd el hozzánk autózár javításra, ne várd meg míg rosszabb lesz a helyzet!

Persze vannak esetek, amikor nincs előjel, villámcsapás-szerűen romlik el a zár, és ezt semmilyen módon nem tudod megelőzni.

Az egyik ilyen, és sajnos majdnem teljesen kiküszöbölhetetlen eset, ha távolléted alatt megpróbálta valaki feltörni az autót. Örülhetsz, mert a kocsit nem vitte el, viszont hatalmas méreg is, mert most költhetsz rá, vesződséget okoz, és a drága idődet kell feláldozni.

Más a kiindulási ok, de hasonló végkimenetel, ha te magad töröd bele az autód zárjába a kulcsot. Ez a totális, és védhetetlen öngól esete. Nem is mindig erőltetés, vagy feszegetés eredménye, hiszen minden anyag elfárad egyszer, és a legapróbb előjel nélkül feladja a harcot.

Ha lemerül a kocsi aksija, könnyen előfordulhat, hogy nem tudod bezárni vagy kinyitni az ajtókat. A legtöbb esetben az akkumulátor feltöltése vagy a kocsi bebikázása megoldja a problémát, de előfordulhat, hogy az autó áram nélkül elfelejti a kódot, a kulcs pedig nem nyitja az autót. Ilyenkor szerencsére nem kell javítani, vagy cserélni az autózárat, elég a kulcs újraprogramozása!

 

Autózár hiba, de mégsem az,

 

van néhány eset, amikor az autó nyithatatlan, vagy zárhatatlan, de nem a zárban van a probléma. Ide tartozik, amikor bezárod a kocsiba a kulcsodat, és nincs nálad a pótkulcs, ha a kulcsodnak lába kélt, vagy ha a kulcsban merült le az akkumulátor, és ezért nem működik. Ezek szerencsére könnyen orvosolható hibák, csak hívj minket és megoldjuk.

A fenti meghibásodásokban egy dolog közös: mindegyiken tudunk segíteni!

Én és a csapatom azért vagyunk, hogy ezeket megoldjuk neked. Ígérem, hogy gyors lesz és fájdalommentes, hiszen már van éppen elég bajod az autózárral így is…

Mindegy, hogyan zárult be – mi zúzás nélkül kinyitjuk neked!