Az autózár nyitás rejtelmei

 

Valószínű te is jókat derülsz azokon a szerencsétlen flótásokon, akik be-, illetve kizárják magukat innen- onnan. Akik mintha vonzanák a balszerencsét… De mi van akkor, ha ez a valaki éppen te vagy a mai napon? Ha kizártad magad az autódból, és sürgősen kellene az autózár nyitás titkos technikája, olvass tovább és segítünk!

 

Miért nem nyílik az autózár?

 

Nem csak figyelmetlenség, vagy balszerencse szüleménye lehet, ha nem tudsz az autódba bejutni. Kezdjük például a legkomikusabbal (bár tudjuk, hogy ha magadra ismersz, akkor ebben a szituációban pont nevetni nem lesz kedved. De majd egyszer, ha visszagondolsz az esetre egy mosoly csak meg fog jelenni a szád szegletén.)

 

A történet a következő: kizártad magad az autóból. Már amikor elkezdett csukódni az ajtó láttad, hogy nincs mese, kint maradsz, de nem sikerült időben elkapni az ajtót. Most hiába feszegeted, rángatod, rugdosod az bezáródott.

Majd lehet hogy hirtelen átfut az agyadon, hogy betöröd az ablakot, mint Patrick Swayze a Dirty Dancing-ben. Neki jól állt, meg férfias dolognak tűnhet, de nem az. Sőt! Ez a legrosszabb dolog amit tehetsz ilyen esetben. Gondolj bele mennyi idő és pénz lesz azt az ablakot megcsináltatni! Nagyon, nagyon rossz, ne tedd kérlek.

 

A másik leggyakrabban előforduló eset, hogy az autód kulcsa ismeretlen helyen bújkál, és persze pont nincs nálad a pótkulcs. (A rosszabbik eset, amikor egyáltalán nincs pótkulcs a kocsihoz – ha ez a helyzet áll fenn, gyorsan csináltass mert az ördög nem alszik.) Ott állsz tehát a kocsid mellett, mennél haza, de nem tudsz. Ha átforgattad az összes zsebed, táskád, végigjártad a korábban megtett utadat, de mégsincs meg, akkor azzal a kulccsal a kapcsolatod örökre megszakadt.

Ha emlékszel még, a bekezdés elején írtunk arról, hogy nem tisztán csak figyelmetlenség miatt rekedhetsz kint a kocsidból. Van az úgy néha hogy jön egy „kedves” ember és megpiszkálja a zárat.

Ha szerencséd van, akkor nem sikerült kinyitnia, „csak” használhatatlan lett a kocsid, szóval ha tudsz, örülj egy kicsit. 
Az autó zárja tönkre is mehet, például ha véletlenül beletöröd a kulcsod. Ez is klasszikus patthelyzet…

 

„Velem ez nem fordulhat elő, az én autóm távirányítóval nyitható!”

 

A távirányitó bizonyos szempontból rosszabb is mint egy kulcs, hiszen sokkal több hibalehetőséget hordoz magában. Lemerülhet az akkumulátor, elromolhat, eltörhet benne valami, és akkor ugyanabba a helyzetbe kerülsz, mintha elveszítenéd a kulcsot: nem tudsz bejutni az autóba.

Ne próbáld otthon megjavítani, vagy kicserélni az elemet!

 

Nagyon könnyű letörni a kis pöcköket, néhány típusnál forrasztani is kell, és ha az egész túl sokáig tart, a távirányító „elfelejti” a kódot, így teljesen használhatatlanná válik.

Mi tehát az autózár nyitás titka?

 

A fentiekben már írtuk, hogy ne törd be az ablakot, és ne cseréld ki a távirányító elemét. Nos, ez a nagy titok: bízd az autózár nyitást szakértőre!

Olyanra, aki roncsolásmentesen nyitja ki az autód ajtajait, és a munkájára garanciát vállal.

 

 

Hogyan lehetséges az, hogy eddig 4000 autót sérülésmentesen nyitottunk ki?

 

Sok év tanulás és gyakorlat van már a hátunk mögött, ennek köszönhetően szinte minden problémára találunk megoldást.

Garantáltan sérülésmentesen tudjuk kinyitni a kocsidat, ami pedig még szebb az egészben, hogy hívásodat követő 1 órán belül ott is termünk a helyszínen, amennyiben Budapest közigazgatási határán belül tartózkodsz.

Nem csak az autózár nyitás a szakterületünk, hanem a kulcsmásoláshoz, kulcskészítéshez, távirányítók javításához, zárszereléshez is értünk, így abban is segítünk, hogy ez a kínos szituáció ne fordulhasson elő még egyszer.

Mindegy, hogyan zárult be – mi zúzás nélkül kinyitjuk neked!