Bezáródott autó kinyitása sürgősen

 

Egy sűrű napon, mikor egyik helyről a másikra kell rohanni és folyamatosan késésben vagy, a legjobb barátod az autód. Egészen addig, míg el nem romlik. A társból hirtelen ellenség lesz, ha nem tudod kinyitni az autódat. A bezáródott autó kinyitása nem egyszerű feladat, laikusként nem is érdemes hozzányúlni. A megoldás az, ha azonnal megfelelő szakembert hívsz a helyszínre!

 

Egy autó nagyon bonyolult szerkezet, ahol minden összefügg mindennel. Lehet, hogy te azt tapasztalod, hogy az ajtók nem nyílnak, és a zárat okolod, ám elképzelhető, hogy máshol kell keresni a probléma gyökerét. Éppen ezért nem lehet valaki csak autózár-szerelő, hiszen nem lehet tudni, mi áll a háttérben. Mondhatjuk úgy is – trendi kifejezéssel élve – hogy a bezáródott autó kinyitása egy holisztikus feladat, amiben ellenőrizni kell az akkumulátort, a távirányítót, a kulcsot, és még néhány apróságot.

 

De ne aggódj – ha minket hívsz, mi az egészhez értünk, a helyszínen orvosoljuk a bajt és azonnal folytathatod az utadat, hogy behozd a késéseket.

 

Miért záródik be az autó?

 

Ha a kocsiban felejtetted, lezárta magát az autó, elhagytad vagy ellopták a slusszkulcsodat, egyértelmű a helyzet. Viszont okozhatja a hibát lemerült akkumulátor, a központi zár meghibásodása vagy egy lemerült távirányító – utóbbiak az immobiliserrel felszerelt autók „betegségei”. (Az önindítóval ellátott, 1995 után gyártott kocsikat értjük ezalatt.)

Ez persze nem jelenti azt, hogy az ennél idősebb kocsik nem hibásodhatnak meg, viszont tény, hogy sokkal egyszerűbb kinyitni őket. Ez egy ilyen helyzetben jól jön, ugyanakkor ha illetéktelen próbál meg a járműhöz férni, már kevésbé.

Az autózár meghibásodásának másik gyakori oka, ha késésben vagy, ha valami fontosat hagytál a kocsiban, vagy ha egy horrorfilmben szerepelsz és épp menekülnöd kellene. A statisztikák szerint ilyenkor jelentősen megugrik a meghibásodás esélye.

 

Bezáródott autó kinyitása – hogyan csináld?

 

SEHOGY! Mivel nagy eséllyel nem tudod pontosan, mi okozza a problémát, semmiképp ne nyúlj az autóhoz. Sokaknak jut eszébe felfeszíteni a zárat, megpiszkálni az ablakot vagy egy hajtűvel megpróbálni kinyitni a bezáródott autót, de ezek nagy valószínűséggel nem fognak bejönni. Ráadásul, ha lemerült az akkumulátor, te mégis a zárat feszegeted, akkor egy egyszerűen megoldható helyzetből hirtelen teremtesz egy költséges és nagy időráfordítást igénylő szituációt. (A kocsival meg amúgy sem tudnál menni sehova).

 

Tehát próbálj megnyugodni és hívj mielőbb szakembert!

 

Ha minket hívsz, olyan szerelő fog a helyszínre menni, aki nem csak a zárakhoz ért, hanem a teljes kocsit ismeri, így nem hagyunk ott a helyszínen azzal, hogy pl. a lemerült aksival nem tudunk mit kezdeni. Legyen szó autózár nyitásról, lemerült távirányítóról, meghibásodott kulcsról, autóvillamossági problémáról vagy immobiliser blokkolásról, állunk rendelkezésedre. Ráadásul nem kell trailert hívnod ahhoz, hogy elvontassák hozzánk a kocsit, hiszen mi megyünk oda, ahol a baj történt.

Az egyetlen feladatod a tárcsázás után, hogy várj türelemmel! Addig igyál meg a közelben egy kávét, vagy teát, és vegyél mély lélegzetet… a többi a mi dolgunk!

 

       06 20 575-15-95