Villám autónyitás logo

Így zajlik a központi zár nyitás, ha lemerült az akkumulátor!

Szerző: Szabó Dénes, okleveles autózár nyitó specialista

központi zár nyitás lemerült akkumulátor

 Lemerült az akkumulátor? Így zajlik a központi zár nyitása!

Nincs annál bosszantóbb, mint amikor a lemerült akkumulátor miatt nem nyílik a központi zár és nem tudsz bejutni a saját járművedbe. Ne aggódj, bármennyire is reménytelennek tűnik a helyzet, mi tudunk neked segíteni!

A nagy sietségben felkapcsolva hagytad a világítást, véletlenül nem jól csuktad le a csomagtartót vagy mikor hazaértél, nyitva maradt a kocsiajtó. Bármelyik hibát is követted el, az eredmény nagy valószínűséggel ugyanaz: az akkumulátor lemerült.

Sajnos, ha lemerül egy autó akkumulátora, nem csak a motor nem indul be, de nagy rá az esély, hogy a központi zár sem fog kinyílni. Ilyenkor persze foghatod a fejed, hogy lehettél ennyire figyelmetlen, ám nyugalom, nincs minden veszve!

Miért nem nyílik a központi zár, ha lemerült az akkumulátor?

A központi zár rendszerének működéséhez 6 Volt feletti feszültség szükséges. Ha a jármű akkumulátora annyira lemerül, hogy nem éri el ezt a szintet, akkor bizony baj van, nem fognak kinyílni a kocsi ajtói. A lemerült akkumulátor ajtónyitást megakadályozza.

Ekkor a zár az utolsó állapotában rögzíti magát és nem reagál semmire. Tehát ha esetleg nyitva maradt az autó ajtaja, akkor ugyan bejutsz a kocsidba, bezárni viszont nem fogod tudni, míg nem oldódik meg a probléma. Viszont ha zárva vannak az ajtók, lehetetlen feladat a vontatás, de még a motorháztető felnyitására sincs lehetőség sérülés nélkül. Nem beszélve arról, hogy ha az ajtók nem nyílnak az akksi miatt, akkor bizony a motor sem fog beindulni. Vagyis akár kinn vagy akár benn, mindenképpen segítségre lesz szükséged. 

Mit tehetsz ilyen esetben?

A vontatás esélytelen, az ajtók nem nyílnak, a kocsira viszont szükséged lenne. Bizony, ez egy szorult helyzet. Ha külső áramforrásból kap egy kis energiát az autó, akkor először az ajtók reagálnak majd. ezután a kocsi többi része. Azonban ezzel óvatosan kell bánni, ha valaki nem ért hozzá, az autónak is baja lehet és személyi sérülés is történhet.

Ne arra keress rá az interneten, milyen praktikák léteznek arra, hogy újra életet lehelj a kocsidba, hanem egy szakember telefonszámát keresd ki! A világhálón fellelhető praktikák ugyanis veszélyesek lehetnek, már csak azért is, mert többféle mód is létezhet az autó külső áramforrásra való kapcsolásának. Emellett természetesen alapvető problémát okoz az is, hogy ha nem nyílnak az ajtók, nem tudsz bejutni az autódba és így bizony elég nehéz lesz felnyitni a motorháztetőt, hogy hozzáférhess a lemerült akkumulátorhoz. 

Ha minket hívsz a helyszínre, rövid idő alatt, biztonságosan nyitjuk fel a motorháztetőt és töltjük fel a kocsi lemerült akksiját. Ráadásul, ha valami miatt ekkor sem nyílnak ki az ajtók, ezen is tudunk segíteni anélkül, hogy sérülést okoznánk a jármű felületén vagy zárrendszerében. 

Ne hazárdírozz a DIY módszerekkel, hívj profi segítséget, ha baj van!

Mindegy, hogyan zárult be – mi zúzás nélkül kinyitjuk neked!

Szabó Dénes

Tartalomjegyzék

4 válasz

 1. Jó estét. Olyan problémával fordulnék önhöz hogy nem birom ki nyitni az autóm ajtaját. Le nyomom a távirányiton a gombot és csak világit. Próbáltam kulcsal is ki nyitni de arra se reagál semmit. Mi lehet a baj? A központi záram vagy esetleg az akkumlátorom? Akkumlátor hibára semmi nem utalt ez előtt.

 2. Üdvözlöm!
  Nekünk az autóban 2 akkumulátor van az egyik fel lett töltve de a másikról elfeledkezett a férjem és bezárta a központi zárat így már nem lehet kinyitni az ajtókat. Esetlegesen ha az ablakot le erőltetjuk ki tudjuk nyitni a belső nyitó szerkezettel?

  1. Kedves Móni!

   Bár nem tudom milyen típusú autó, de az ablak nemigen húzható le, hacsak nem hibás.
   Szakember szükséges a nyitáshoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hívj most! 06 20 575-15-95