Lehetséges az autó kinyitása kulcs nélkül?

Szerző: Szabó Dénes, okleveles autózár nyitó specialista

Autó kinyitása kulcs nélkül

Megoldások az autó kinyitására kulcs nélkül

 

Bezártad az egyetlen slusszkulcsot az autódba. Mi lesz most? Lehetséges az autó kinyitása kulcs nélkül?

 

Reflexből csukod be a kocsiajtót, hiszen alig vártad, hogy végre hazaérhess. Mikor hátranézel, a szemed sarkából úgy látod, mintha a slusszkulcs az anyósülésen pihenne. És tényleg!

Természetesen még a gyerek sem volt veled, hogy ráfoghatnád a dolgot, ezt bizony egyértelműen te szúrtad el, méghozzá 2x is.

Először akkor, mikor nem csináltattál pótkulcsot az autódhoz. Másodjára akkor, mikor figyelmetlenül becsaptad magad mögött az ajtót. A probléma megoldása azonban nem lehetetlen…

A záron keresztül hihetetlenül egyszerűen nyitjuk ki az erre készült célszerszámmal…

 

Miért nem nyílhat a kocsiajtó?

 

  • Lemerült az akkumlátor
  • Feltörték az ajtózárat
  • Nem működik a távirányító
  • Eltört a zár, és körbeforog
  • Elfordul a zár, de mégsem nyílik az ajtó
  • Nem fordul a zárban a kocsikulcs

 

Jóval nehezebb estek, de a kivitelezés a szakembernek nem gond…

 

Autó kinyitása kulcs nélkül

 

Autó kinyitása kulcs nélkül, ha le van dugózva

 

Számtalan olyan tipp olvasható az interneten, melyek segítségével egy ilyen helyzetben ki tudod nyitni az autódat. Nos, ezek nemhogy nem működnek a gyakorlatban, de a legtöbbnek még valóságalapja sincs.

Hidd el, sem egy félbevágott teniszlabda, sem egy WC pumpa által képzett vákuum nem fogja kinyitni a központi zárat, hiszen nincs olyan autó, amelynek a felülete tökéletesen illeszkedne egy ilyen művelethez.

Még ennél is rosszabb ötlet a drót, a hajtű vagy a csavarhúzó használata, ugyanis ezzel könnyen összekarcolhatod a járművet, és kárt tehetsz a zárrendszerben is, aminek megjavítása sokkal költségesebb, mint egy egyszerű zárnyitás.

Népszerű a világhálón megjelenő találatok között a mobiltelefonnal való zárnyitás is, ugyanis állítólag egy bizonyos lejátszott hangtól kinyílik a központi zár.

Nos, javasoljuk, hogy amíg erre vársz, közben tárcsázd egy szakember telefonszámát, aki tudja, hogyan működik az autó kinyitása kulcs nélkül: 06 20 575 15 95

 

Mit csinál majd a szerelő az autómmal?

 

Mivel egy ilyen szituációban esélytelen, hogy szerelőhöz vidd a kocsit, ő érkezik majd a helyszínre. Egy jó szakembernek nem csak megfelelő szerszámai lesznek a művelet elvégzéséhez, de olyan tudása és annyi tapasztalata is, mellyel könnyedén kihúz téged a szorult helyzetedből, ha előtte nem nyúltál semmilyen eszközzel a zárhoz.

Ha viszont már megpróbálkoztál az autó kinyitásával és kárt okoztál a zárrendszerben, nem lesz ilyen egyszerű a megoldás.

 

Hogy előzhetem meg, hogy még egyszer ilyen történjen?

 

Bárkivel megesik, hogy ez történik, nem tudod 100%-ig kiküszöbölni. Viszont, ha csináltatsz egy pótkulcsot, rögtön nem érint majd ilyen rosszul egy ilyen esemény. Érdemes emellett elmentened már most a szakember telefonszámát, így, ha esetleg megtörténne a baj, azonnal segítséget tudsz hívni, pillanatok alatt meglesz az autó kinyitása – kulcs nélkül is.

 

Tel: + 06 20 / 575- 1595

 

Szabó Dénes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hívj most! 06 20 575-15-95