Villám autónyitás logo

Mit tegyél, ha a központi zár távirányító nem működik?

Szerző: Szabó Dénes, okleveles autózár nyitó specialista

A központi zár távirányítója nem működik

Ezeket ellenőrizd, ha a központi zár távirányítója nem működik

 

Az autóhoz tartozó távirányító a világ egyik leghasznosabb szerkezete. Egészen addig így van ez, amíg a központi zár távirányító működik. De ha lenyomod a gombot, és nem nyílik az ajtó, meg vagy lőve. Kitaláltuk?

Ha igen, akkor egy ilyen esetben számos kérdés merül fel benned.

 

Mi lehet az oka, hogy nem működik?

A távirányító hibásodott meg?

Hogy oldható meg egy ilyen probléma?

 

A számtalan kérdésre számtalan válaszlehetőség van, hiszen minden eset más. A legesélyesebb, hogy a távirányító hibásodott meg, ám az, hogy mi lehet a probléma forrása, nehéz megmondania egy laikusnak. A megoldás azonban nem lehetetlen, sőt, a szakemberek sok hasonló esettel találkoznak munkájuk során.

 

Mi lehet az oka annak, hogy a központi zár távirányító nem működik?

 

A leggyakoribb eset, hogy a távirányítóban lemerült elem okozza a bajt. Ha már az elmúlt napokban is észrevetted, hogy egyre közelebb kellett állnod az autódhoz ahhoz, hogy reagáljon a távirányítóra, akkor meg is van a hiba oka. Ekkor egy erre szakosodott szakember egyszerűen elemet cserél a távirányítóban és újra használható lesz az autó. Sokan mondják, hogy akár egy órásmester is el tud végezni egy ilyen műveletet, ám egy rossz mozdulattól könnyen tönkre mehet a távirányító, ezért nem ajánljuk, hogy órásra, vagy ügyeskezű ezermesterre bízd. Ha arra gyanakszol, hogy lemerült az elem, mindenképpen keress fel egy szakembert.

Ha nem ez a probléma forrása, a második legvalószínűbb dolog, hogy lemerült a kocsi akkumulátora. Ennek megoldásához viszont már két szakemberre lesz szükséged. Egyikük kinyitja a kocsi ajtaját, a másik szerelő pedig segít feltölteni a jármű akkumulátorát.

Az elemcsere vagy az akkumulátor feltöltése után működik majd?

 

Valószínűleg igen, azonban előfordulhat, hogy újra kell programozni a kocsi távirányítóját. Nyugalom, ha minket hívsz a helyszínre, kollégánk rögtön meg tudja mondani, hogy van-e erre szükség.

A művelet lényege, hogy a szóban forgó járművet, valamint a távirányítót újra „összeismerteti” egymással egy speciális csatlakozó és egy számítógépes program segítségével.
Erre akkor van szükség, ha például egy bebikázás alkalmával a távirányító egyszerűen „elfelejti” az egyedi kódot, mely a működésének a lényege.

Ha a központi zár távirányítója nem működik, ezt Ne tedd!

 

Ne próbáld meg egyedül kinyitni a kocsi ajtaját, ne feszegesd, ne törd be az ablakot és ne piszkáld a zárat!

A hiba nagy eséllyel nem is az autóban van, hanem a távirányítóban. Ha ilyenkor hozzányúlsz az autóhoz, akkora kárt tehetsz benne, hogy nem győzöd majd kifizetni.

Hívj inkább minket: sérülésmentesen nyitjuk az autódat, feltöltjük az aksidat és/vagy újraprogramozzuk a távirányítót gyorsan és szakszerűen.

 

Tel: +36 20/575-1595

 

 

 

Szabó Dénes
Latest posts by Szabó Dénes (see all)

Tartalomjegyzék

110 válasz

 1. Nekem neha ment neha nem a taviranyitom mostansag!!
  Elmentem csereltettem elemet mar le volt merulve!!
  Amikor kiprobaltam a vilagvegerol is nyitotta mire hazaertem meg mar csak a kilincs mellol mukodott!!
  Visszavittem megneztek az elem tokeletes volt!!
  Akkor most mi lehet a baj??
  Teljesen random modon nyitja messzirol is ha kedve van de tutira csak a kilincs vonalaban!!

  1. Kedves János!

   Milyen autóról van szó?

   Valószínűleg nem az elemmel van gond, hanem a távirányító rossz, azt kell kicserélni.

 2. Üdv!
  Nekem egy Seat Leon FR gépkocsim van és ki szeretném benne cserélni a központi zár távirányító vevő egységét,vagyis ami a jelet veszi a kulcs gombjának megnyomásakor.
  De nem találom.Leszedtem a vezető oldali ajtó kárpitját,a kesztyűtartót,a kormány alatti részt is de nincs .Hol lehet??
  Kérem segítsen.Hol lehet a gyári helye?
  Köszönöm válaszát.
  Bódi Gábor

  1. Kedves Gábor!

   Ez felszereltség függő is, de elvileg a vezető ülés előtt.

 3. Keves Dénes!
  Daewo Matizom akkumulátor töltés után nem indul. Levettük a sarut, úgy töltöttük. Nyitható a zár, de folyamatosan riaszt-hang nélkül- csak villog. A távirányítóval nem lehet kikapcsolni. És sajnos beindítani sem. Mi lehet a probléma? Milyen szakemberhez forduljak? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Boglárka

  1. Kedves Boglárka!

   Ha gyári a távirányító, akkor újra kell programozni, abban tudunk segíteni.

   Ha a távirányító külön van a kulcstól, akkor utólagos riasztó van benne. Ha ismerik a tipusát, akkor a forgalmazóját kell felkeresni.

  2. Üdv
   Adott egy Peugeot 306 2001 es autó.
   Kicseréltem az elemet benne,mindenre figyeltem de most nem müködik a távirányító.Előtte értelme szerűen működött (viszont az elem már fáradt)
   Próbáltam a gyári leírás szerint feltanítani de semmi.
   Ötlet?
   Megvan a gyári kódkártyája is,előfordulhat hogy csak diaggal lehet?köszönttel Gábor

   1. Kedves Gábor!

    Nem, kézzel tanul.
    Meg kell nézetni a távirányítót!

 4. Üdvözlöm . Olyan kérdésem lenne hogy van egy opel merivánk de a kulcsház elektronikája ki esett és nem találjuk . Ilyen esetbe mi a tehendő. Előre is köszönöm a válászát .

  1. Kedves János!

   Ha ez a téglalap alakú, 2 gombos 2002-2006, akkor tudok adni hozzá, de fel is kell programoznunk.

   A távirányító: 15. 000 Ft+ Áfa
   Programozás: 12. 000 Ft+ Áfa
   Összesen: 27. 000 Ft+ Áfa

 5. Mercedes e220 központi zárja nem müködil.Volt egy bálesetem és azota van ez a probléma.Csak villog a távirányító de nem zár be.Az ondítóban is nehezen tudom elfordítani.

  1. Kedves Zoltán!

   Valami komputer probléma lesz, a márkaszervízben érdemes megnézetni.

  2. Üdvozlom!A problemam az lenne,hogy egy Fiat punto 2 kozponti zar lezar magatol,viszont kinyitni nem tudom.A taviranyíto az nem gyari.A tavon barmelyik gombot nyomom vilagít szoval nem elem.Még annyit,hogy ah elozo tulaj elemcsere utan mar nem tudta lezarni.Valaszat koszonom.

   1. Kedves Zoltán!

    Ez sok minden lehet, lehet kábelgond, hibás központizár motor, vagy rosszul beállított, vagy távirányító gond…
    Egy autóvillamossági műhelybe kellene elvinni.

 6. Üdvözlöm! 2004-es Ford Galaxym van, olyan hibát produkál hogy a távirányitóval nyitni tudom de zárni nem. Próbáltam újra tanítani a kulcsot töbször is, de sajnos nem lett jó. Esetleg valami tipp hogy hol keressem a hibát?

   1. A mikrokapcsoló működik, ki is lett mérve hogy leadja a jelet. Az autóba egy új rádió kerűlt a gyári helyett, azóta van ez a gond. Esetleg így valami ötlet higy hol keressem a hibát?

 7. Opel Zafira hátsó bal ajtó egy évben 2x nem nyílt ki majd egy hét után ismét működött. Ma mindkét távirányítóval próbáltam kinyitni. A gombnyomásra nem reagált egyiknél sem. Az 5. ajtó meg a bal hátsó nem nyílik. Autó akkumulátor működik. 2 távirányítóban egyszerre az elem nem merül le.
  Ma mindez egy autó mosás után történt.
  Valami tipp?

 8. Kedves Dénes! A mikrokapcsoló jó, ki is lett mérve hogy leadja a jelet, az autóba egy nem gyári rádió kerűlt(kenwood) ha azt kiveszem akkor működik. Mi lehet az oka hogy nem megy amikor bent van a rádió?

 9. Kedves Mindenki!

  Renault Clio Grandtourt hogyan kell, lehet kulccsal bezárni, kinyitni?
  Úgy értem hogy az összes ajtót!!!!

  Köszönöm a válaszokat előre is!

  1. Kedves Lajos!

   Távirányítóval, és kulccsal is nyitható, zárható. A kulcs nyílását, néha egy műanyag fedéllel eltakarják.

 10. Üdvözlöm!

  Nemrég cseréltek az autómban akkumulátort, nem tudom ezzel függ-e össze, hogy a távirányítóval nem tudom nyitni/zárni az autót. Megkerestem a másik távirányítót, azzal tökéletesen működik. Az elemre gyanakodtam az eredetinél, kicserélték, de továbbra sem nyitja az ajtókat.Mit javasol, mi lehet a gond és hogyan orvosolható? Előre is köszönöm!

  1. Kedves Zoltán!

   Valószínűleg csak újra kell tanítani az autóhoz.
   Milyen autó, mikori?

   Üdv
   Szabó Dénes

   1. Üdvőzletem . Van némi problémám az autommal . A központi záram le blokálta az ajtomat vagyis csak a vezető felőli oldlat . Gombra működik nyitja zárja a többi hármat . De az az eggy meg sem mozdul.
    Van mikor egyszerüen . Ahogy ki nyitom vagyis le nyomom a gombot . S nyitnam a kocsit vissza enged a zár magától . De inkább meg sem mozdul . Sehogy sem semmiféle képpen nem nyillik ki az ajtóm . Mostmár nem tudom mit csináljak vele . Egy fiat brava sx ről van szó. Lehet zárlatos lenne ? Két kérdésem lenne !? Hogyan tudnám kinnyotni az ajtót . S ki lehetne e végleg kapcsolni a kőzponti zárat!? Simán csak kulcsal zárodjon . Ijesmit lehet?

    1. Kedves István!

     Ha utólagos a központi zár, akkor kiiktatható, ha gyári, akkor nem.
     Valószínű a központizár motorja ment tönkre, a zárszerkezetet kell cserélni.
     Házilag nagyon nehéz megoldani, roncsolással nyitható, mikor megvan az új zárszerkezet.

  1. Kedves Vilma!

   Milyen autó, mikori évjárat, és hol van helyileg?

   Üdv
   Szabó Dénes

   1. Üdv!

    Most költöztünk családi házba és sem én, sem a férjem nem tudja távirányítóval zárni/nyitni a kocsijainkat. Két különböző márkájú autóról van szó. A ház közelében egyik sem nyitható/zárható. Mindenhol máshol hivátlanul működnek. Mi lehet a gond?

    Üdv: Dóra

    1. Kedves Dóra!

     Valamilyen interferencia van, más elektromos eszköz bezavarja. Garázskapu, házriasztó…

    2. Üdv.

     Van egy 2005-ös Audi A3 Sportback gépkocsim. Sajnos a központizár nem működik a távirányítóval. Egyik kulcscsal sem. Mind2 kulcs az eredeti gyári bicskakulcsok. Próbáltuk programozni a gombnyomkodással, valamint számítógéppel is (3 különböző programmal) gyárival is! Rátanításkor első próbára felvillannak az indexek, de utána azonnal elfelejti. Akitől vettem az azt állítja, hogy elemcsere után elfelejtette a kódokat az autó, de ő nem foglalkozott vele.. nos ez a fizikai nyitogatás nem a legjobb jelen esetben, hiszen a riasztó ordítani kezt a nyitástól számított 15mp-en belül, ha nem rakom gyújtásra. Kulcsok jelet adnak.. tanítás utáni első alkalommal villan, de azonnal elfelejti. Egyszerűen a villamosság szerelőm is csak a fejét vakarja, hogy ő még így nem járt. Esetleg valami tanácsuk vagy ötletük lenne, hogy mi lehet a probléma? Találkoztak már ilyen esettel?

     Előre is köszönöm!
     Üdv.: Zsán-Klucsó Patrik

     1. Kedves Patrik!

      Nem találkoztam ilyennel. Ha gondolja megpróbáljuk betanítani mi is, hátha segít. Vesztenivalója nincs, ha nem sikerül ingyen volt…

 11. Üdv!

  Egy barátom Peugeot 307-ese esőben, és hosszabb párás időben rendszeresen furcsa jelenségeket produkál. Most éppen sem kulccsal, sem távirányítóval nem nyílik neki az egyetlen zár a vezetőajtón, és a központi zár sem nyit semmit. Mivel a motorháztető is csak az utastérből nyitható, így nem tudhatjuk, hogy lemerült-e az akku. A műszerfalon villog a kis piros lámpa, ami a zárt állapotot jelzi, én meg azon csodálkozom, hogy a kulcs mechanikusan sem nyitja a zárat ( nekem Ford Escortom van, azzal nincsenek ilyen gondok. ). Most kutakodunk a neten, látott-e már valaki ilyet, a szakszerű segítséget viszont külön is megköszönnénk. Ja, a távirányítóban az elem nullára le volt merülve, azt kicserélte, de se kép, se hang. A választ előre is nagyon szépen köszönöm. Tibor

  1. Kedves Tibi!

   A kulcs elfordul a zárban, ha igen, akkor az autó akkumlátora van lemrülve.
   A távirányító valószínű a kódolását vesztette el, azt kell újrakódolni, ha kinyílt az autó.

   Ha szükséges keressen, és sérülés nélkül kinyitom.

   1. Üdv!

    Köszönöm szépen a választ, Dénes. Az autó Borsodban van, így is megoldható a dolog? Köszi a választ, üdv. Tibi

    1. Kedves Tibor! Megoldható, de Pestről kellene felmennem, ami jelentős árnövelő tényező.

     1. Köszönöm, Dénes. Nos, a pakliban ez is benne van, ugyanis próbálok távsegítséget nyújtani, de egyelőre a Pözsó nagyon ellenállónak bizonyult. Az akkura rá tudtak mérni, 12,45 V, a kulcs elfordul az ajtózárban mind a két irányban, de a központi zár semmire nem reagál. Úgy gondoljuk, valami testhiba lehet a vezetékeknél. Még hezitálunk, addig is köszönök minden türelmet és segítséget. Köszi, üdv!

 12. Üdvözlöm!

  2007 év seat leon 1p. A tàvirànyítóval csak nyitni tudom az autót de zárni nem. Mi lehet a probléma?

  Válaszát előre is köszönöm.

  1. Kedves Attila!

   Valószínű a mikrokapcsolót kell cserélni a távirányítóban…

 13. Üdv.
  Nekünk skoda fabia kombi van a családban.
  Édesapám és én használom a családban.
  Mai napon haza érve amikor be akartam zárni autót villogott minden rendben volt viszont kb egy másodpercre pittyegő hangot adott,amit nem szokott és rá pár percre a riasztó is szólt már. Édesapám megjavitotta vhogy. De mit tehetek ha egyedül viszem és újra csinálja? Továbbá reggelente nehezen nyílik anyós ülés felőli ajtó. Többször kell nyomni távirányítót. Mi okozhatja ezeket?

  1. Kedves Csaba!

   Valószínűleg valami utólagis riasztó van benne. Így látatlanba nem tudok ezzel kapcsolatban segíteni. Beszéljen édesapjával, hogy mit csinált vele, és akkor legközelebb már tudja.

   A távirányítóban a mikrokapcsolót kell cserélni szerintem, azért nem működik néha.

 14. Ma reggel a távirányító nem akarta kinyitni az ajtót,Volkswagen Passat Í(B6). Hoztam a pót-távirányítót, azzal többszöri próbálkozás után sikerült. Most újra szerettem volna kinyitni, de egyikkel sem tudom nyitni, viszont ha a záró gombot nyomom, arra felvillan és hangot is ad. Mi lehet a baj ?

  1. Kedves Irene!

   Valószínű a nyitó nyomógpmb mikrokapcsolója hibás. Azt szükséges cserélni…

 15. Tiszteletem Patrik vagyok van egy 2001 suzuki swiftem én hülye fejel lezártam a központi zárját és nem reagált a távirányító kinyitottam az ajtót a kocsinak a kulcsával és bekapcsolt a riasztó és mikor indítottam volna volna letiltót az egész kocsit mit tudok ezzel csinálni

  1. Kedves Patrik!

   Gondolom utólagos a riasztó. Így vagy megkeresi a vészkikapcsolóját, és azza kikapcsolja, vagy a riasztót kell kiszerelni.

 16. Üdvözlöm, nekem egy 2001-es Clk Mercim van, kimostam a kocsikulcsot, és azóta nem működik a távirányítóval való nyitás zárás de a kocsit eltudom indítani vele, csinált egy olyat, hogy elkezdett ossze vissza villogni meg a kocsi osszes elektronikája hangot adott ki és elösször nem is idult amikor bedugtam, érzékelni érzékelte csak nem adott rá gyújtást, , de utána minden ugyanolyan lett mint régen csak a taviranyitóval való nyitás nem működött, a kérdésem az hogy melyik a valószínübb, hogy a távirányítóban szállt el valami vagy a computerben ? Köszi Miki

  1. Kedves Miki!

   Legvalószínűbb hogy a mosásnál rövidzárlat lépett fel, és tönkrement az elektronika. Új kulcsot kell csináltatni.

 17. Üdv! Vásároltam 1 Toyota Corollát kb 2 éve, utólagos riasztóval szerelve a 3 gyári kulcs mellé kaptam 2 bicska kulcsot amik egyszerre nem működtetik a központi zárat ha az 1 kulcsot rátanítom a másik azzonal nem működik és Vica verse.Mi lehet a baj?
  Köszönöm a választ előre is! Üdv Tibi

 18. Jo napot.
  Olyan kérdésem lenne,hogy ha nincs meg a kódkártya,hogy lehetne kideriteni a zár kodját?Elem csere után sem reagált az autó a távirányitora.Amikor meg vettem az autót nem volt hozzá kártya.Vagy cseréltesrm ki az egész elektronikát?

  1. Kedves Kissné!

   A zárszerkezet kódját a zárszerkezet kiszerelése, és szétszedése után lehet megtudni.

   A távirányító egy másik kérdés. Itt lehet hogy csak elvesztette a kódolását az autóval, ez amennyiben gyári összehangolható. De lehet rossz is a távirányító. Meg kell nézni ad-e ki jelet.

 19. Tiszteletem!
  Egy Peugeot 307-sel küzdök 2002-es évjáratú, nem rég vásároltam. 2 kulcsot ugyan kaptam hozzá, de a távirányítós kulcs utángyártott, csak az előző tulaj által beépített Sony rádiót kapcsolja ki-be. Azt is csak a neten található 10-10mp-es tanítási trükkel értem el. Az autót sem indítja.
  Így csak egy piros négyzetet tartalmazó kulccsal tudom nyitni zárni és indítani a kocsit, de nagyon kellene még egy kulcs és a márkaszerviz által kiajánlott 60000Ft ot kicsit sokallom.
  A rádió egyébként a kulcs az inditóból való kihúzása után még úgy 30mp-ig működik, majd kikapcsol. Ami szerintem nem normális.
  Elemet cseréltem, a transzponder úgy láttam, a nyák lemezen van és nem különálló. Mi lehet a gond? Válaszát előre is hálásan köszönöm.

  1. Kedves Csaba!

   Hogy a rádió kikapcsol a kulcs kivétele után az rádió bekötési hiba.
   A távirányító, ha nincs külün a kulcstól, és az autóhoz való, akkor feltanítható, hogy induljon az autó.

 20. Üdvözlöm !

  Mai napon fordult elő 2000-es évjáratú Daewoo Matiz autónál, hogy a gyári (riasztóval egybeépített ) távirányitóval lett bezárva az autó. Kinyitni már nem nyitotta az autót, a távirányító led sem világított. Szerencsére 5 méterre egy villamossági üzlettől, ahol kicseréltem az elemet benne és jó lett.
  Viszont előtte kinyitottam kulccsal az autót és a riasztó megszólalt, kb 2 perc után elhallgatott de a vészvillogó továbbra is jelzett, az autó pedig nem volt indítható. Ekkor láttam meg a villamossági üzletet.
  Ekkor eszembe jut a kérdés: ha nem tudom akkor és ott kicserélni az elemet a távirányítóban, akkor hogyan tudtam volna hatástalanítani a kucs segítségével az indítás tiltást ? Vagy ha egyszerűen elromlik a távirányító akkor ott marad az autó örökre ahol van ?
  Válaszát megköszönve

  1. Kedves István!

   Ebben az esetben csak szakember tudott volna segíteni. Házilag nem megoldható.

 21. Üdv. Ford focus 2000 típusú autóm kulcsával az a problémám hogy egyáltalán nem reagál az autó rá, pedig új Varta elemet raktam bele, és semmi. Mi lehet a gond?? Köszönöm szépen.

  1. Hello Seat cordobam 2003 hirtelen nem Akar nyitni külcsín levő gombal de viszont becsuk

   1. Kedves Henrich!

    Gondolom a távirányítóra gondol. Ha csak nem nyit, akkor valószínű a távirányító mikrokapcsolója a. hibás…

 22. Üdv!

  2009-es Kia ceed – nél hasonló probléma merült fel.Néha működik a távirányítós nyitás-zárás néha nem. Amikor kulccsal van lezárva, akkor csak azzal is enged nyitni, viszont ha távirányítóval sikerül az autót lezárni, akkor engedi ki-be zárni, egymás után akár többször is mindkét távirányítóval, akár 20-25 méterről is. Elem probléma kizárva.Nem érthető a jelenség.. Köszönöm a választ.Imre

  1. Kedves Imre!

   Erre így hirtelen nem tudok mit mondani. Meg kell nézni alaposan. Érdemes felkeresni egy autóvillamossági szerelőt…

 23. Szép estét. Egy hatalmas hülyeséget csinaltam…. Kiégett a jobb hátsó helyzetjelző és kiakartam cserélni, de járt a motor… 😏 Így mikor kivettem az égőt, a zár lezárt, nem működik egyik belső világítás sem, sem az elektromos ablakok… Van valami házi praktika/megoldás? 🙄 Köszönöm a segítséget előre is!

  1. Jó napot!
   Érdemes ellenőrizni a biztosítékokat. Haz rendben, akkor szakembernek kell átvizsgálnia.

 24. Üdvözlet! Van egy Citroen C3 autom és elromlott a központi zár , nem tudom lezárni az autot a kulcsal is csak az elsö ajto zárodik be a csomagtarto meg nem nyilik ki , a távirányitoval probálom csak kattan egyet és kész de nem villan az autó ! Amugy más baja nincs . köszönöm a segitséget elöre is.

  1. Kedves Beáta!

   Valami elektromos hiba lesz. Érdemes a biztosítékokat megnézni, ha nem az a gond, akkor fel kell keresni egy autóvillamossági műhelyt.

 25. Szép estét!
  Utólagosan beszerelet riasztó van az autómban, központizárral együtt. A távirányító megnyomása után lezárja az ajtókat és a riasztót ráteszi. Esőben a bezárás után kb 1 perccel beriaszt. Olyan, mintha nyitva maradt volna egy ajtó és azt jelzi. Bezárom csak kulccsal, központi zár és riasztó nélkül, de úgy is beriaszt. Csak akkor oldódik meg a probléma, ha kiszedem a riasztó biztosítékait. Mi lehet a gond? Beázhat valahol? Vagy zárlatos?
  Köszönettel: Szilvia

  1. Kedves Szilvia!

   Lehet valamelyik ajtónyitó kapcsoló hibás, de okozhatja beázás is, ha akkumulátoros a sziréna…

 26. Sziasztok
  Olyan problémám lenne hogy nem nyílik se kívülről se belülről a bal hátsó ajtó távirányítóra reagál, de nem nyílik a pöcök fel le jár nyitáskor és záráskor. Egy 1995 – ös évjáratú E36 sedan az alany. Mit lehet ilyenkor tenni..??

  1. Kedves Attila!

   Le kell venni az ajtókárpitot, és megnézni úgy mit csinál. Ezeknél a típusoknál gyakori a zárszerkezet tönkremenetele. A zár roncsolásával nyitható, és cserélni kell.

 27. Sziasztok!
  Volvo xc60 2013-as autómban vezetőoldali zár csere volt.
  Azóta csak kb 1 méterről működik a távirányító. Keyless-go-s,az működik rendesen,viszont a gombokra nem reagál,csak egy méteren belül és nem mindig.
  Elemet 3x cseréltem (Sony, maxell, duracell).
  Mindig ugyanaz.
  Mit tegyek?
  Előre is köszönöm.

  1. Kedves Gergely!

   Ha ez különböző helyszíneken is előfordul, akkor valószínű az antennával lehet valami gond.

 28. Jó estét.

  Egy Seat Leon 1.9tdi 2000-es modellről lenne szó. Az autót a lezárását követően kb 5-6 óra elteltével megpróbáltam a távirányítóval kinyitni, az viszont csak az első két ajtót és a kuffer ajtaját nyitotta ki. A hátsókat csupán belülről sikerült kinyitnom. Ezt követően (15km utazás után) már nem tudtam bezárni az ajtókat, végképp nem reagál a gombnyomásra. A távirányítóban lévő elemet kicseréltem, de a zár ugyan úgy nem reagál a nyomásra. A távirányító ahogyan az eredeti elemmel is pirosan villan gombnyomáskor. Mit lehetne tenni? Sajnos csak ez az 1 távirányítóm van amely az ajtók nyitására szolgál, a kulccsal kizárólag startolni lehet.

  Köszönöm előre is a választ.

  1. Kedves Norbert!

   Ezt érdmemes egy márkaszintű szervizben megnézetni, de így első hallásra a zárszerkezetekkel lehet a gond, azokat kell cserélni.

 29. Jó napot és Boldog újévet kívánok az év utolsó napján.

  KIA Carens 2016-os benzines gépkocsim van. Tegnap délelőtt elkezdett dudálni a riasztó, de nem találtam meg az okát. A távirányitóval sikerült a riasztást leállitani és bezárni az ajtókat, de a riasztó nem kapcsolódott be, a lámpák nem villantak fel a szokásos módon. Az eredeti 4 éves akkumulátor üresjárási kapocsfeszültége 12V-volt. Gondoltam rátöltök. Kiszerelés után kulccsal csak az első ajtókat tudtam bezárni, a hátsó ajtók bezárása sehogy sem sikerült akkumulátor nélkül. A kézikönyvben irnak egy szükséghelyzeti kulcslyukról, amelyhez az ajtó kinyitása után lehet hozzáférni, és oda kellene beilleszteni és elforgatni a mechanikus kulcsot. Na most én sehogy sem tudtam oda beilleszteni azt, csupán az alatta lévő gyerekzárba lehetett behelyezni. Mivel a kocsit az utcán kellett hagynom, végső megoldásként az akkumulátor feltöltésének idejére beszereltem egy régi de 12.5 V-ra feltöltött 45 Ah Perion aksit.
  Ma reggelre a régi akkumulátor kapocsfeszültsége 8.5 Voltra csökkent. le. Betéve a feltöltött eredeti akkumulátort kezdetben nem akart működni a beriasztás és az aksi főáramkörében 2.5 A körüli áramot mértem. Ez később lecsökkent 0.5 A-re. Lehetséges, hogy a riasztónak van saját aksija és annak kellett feltöltődni? Mindenesetre kb félórás várakozás, kézikönyv olvasgatás után, visszarakva a sarukat, egyszer csak elkezdett tökéletesen működni a beriasztás és a lámpák is felvillantak és minden ajtó tökéletsen bezáródott. Kérdésem, tud-e valaki magyarázatot adni a történtekre, és jól sejtem-e, hogy aksi nélkül valóban nem lehet a hátsó ajtókat bezárni?

  Válaszukat köszönve, Boldog Újévet kívánok!

  PÉCSI LAJOS

  1. Kedves Lajos!

   Az ajtók elektromechanikusai, emiatt áram nélkül nem zárhatók.

   Így első körben úgy tűnik, mintha valami leszívná az akkumulátort…

 30. Üdvözlöm!

  Mazda 2-es autóm a távirányító ál nem működik, az meg lett nézetve, jó, de csak kulccsal tudom kinyitni. Mindent nyit kulccsal, csak hiányzik a távirányító. Mi lehet a gond?

  1. Kedves Andrea!

   Ha a távirányítót megnézették, és jó jelet ad ki, akkor az autót is meg kellene nézetni, ha nem lép programozási módba.

 31. Szép Napot!
  Nálam egy olyan probléma jelentkezett, hogy nem tudom bezárni a Mazda 3 Sedan-t (2007). A műszerfalon a nyitott ajtót jelző lámpa világít és sem távirányítóval, sem kulccsal nem engedi zárni az autót. Az aksit kivettem, bent töltött egy éjszakát (töltés nélkül), majd reggel visszatéve nem jelzett a kis “ajtó nyitva” visszajelző. Be is tudtam zárni, ki is tudtam nyitni távirányítóval, majd az ajtókat kinyitva és becsukva újra jelentkezett a probléma és megint nem zárható az autó! Itt mi lehet a ludas? Válaszát előre is köszönöm!

  1. Kedves Zoltán!

   Véleményem szerint a zárszerkezet a hibás, mivel abban van az ajtónyitás érzékelő.

 32. 2éves Volvo xc40 T4 Inscription, az alábbi problémát produkálja. Jelzem, hogy a kereskedőnél maximális udvariassággal és gondossággal próbálták a gondot megszüntetni- új szoftver letöltése, kulcsok ellenőrzése stb.- de ezidáig nem sikerült megoldást találni a hiba időszakos jellege miatt.

  A jelentkező probléma részletes leírása:

  A gépkocsim távirnyító kulccsal történő zárás után egyre több alkalommal kb.1-2 óra elteltével nem nyitható. Amennyiben a ‘Zárás’ gombot, vagy a csomagtartó ‘Nyitó’ gombját a távirányító kulcson többszöri megnyomással próbálkozva hallok egy apró kattanást, ezután már a ‘Nyitás’ gommbal tudom nyitni az autót. Ezután hiba nélkül müködik mindkét funkció! Ha nem zárom be az autót, és úgy tárolom (akár hetekig) akkor gond nélkül működik a ‘Zárás’ funkció és a ‘Nyitás’ funkció is. Viszont, ha bezárom, utánna már bejön a fent említett probléma 1-2 óra ‘Zárva’ állapot után!

  – A hiba zaj szegény környezetben mindentől távol eső helyeken is jelentkezik.Ügyelek arra, hogy telefontól, mágneses tárgyaktól távol tartsam a kulcsot.

  – Kizárásos alapon, a tartalék távirányító kulccsal is próbáltam, de ugyan úgy jelentkezik ez a probléma.

  – A Volvo Call funkcióval viszont működik a rendszer. Tudom nyitni a hátsó csomagtér ajtót, majd annak nyitásával üzemszerűen nyílik minden ajtó. Ennek megtörténte után pedig már a távirányító kulccsal is tudom nyitni és zárni az autót üzemszerűen, akár számtalanszor megismételve a folyamatot.

  Bízva abban, hogy már találkoztak hasonló hibajelenséggel,és a fenti tapasztalatok megadásával közelebb tudunk kerülni a hiba elhárításához!

  Tisztelettel:

  Szabó Fernc

  1. Kedves Ferenc!

   Sajnos ilyen hibával még nem találkoztam, de szívesen veszem, ha leírja, ha megoldódott.

   1. Üdvözlöm! Nekem egy 2006os Audi a4-em van lenne egy olyan problémám hogy a pótkulccsal nem lehet a központi zárat kinyitni de viszont az autót indítja a másik kulcs viszont tökéletesen működik mi lehet a gond?

    1. Kedves Kitti!

     Gondolom a távirányítóra gondol. Ha egybe van a kulccsal a távirányító, akkor ellenőrizni kell, hogy ad-e ki jelet. Ha nem, akkor a távirányítót kell megvizsgálni. Ha igen, akkor valószínű a távirányítót kell feltanítani az autóhoz.

 33. Üdv
  Egy kis segítséget kérnék. Mazda3 Bk 2007 évjárat központi zár távirányító nem működik. Elemet cseréltem benne, a ledek villognak. Próbáltam feltanítani de nem reagál semmire. Ezen az egy kulcson vannak nyomógombok. Simán zárból működik csak távirányításra nem. Az irányjelzők sem villannak fel ha kulccsal a zárból nyitom az autót. Mi lehet a baj?

  1. Kedves Sándor!

   Az autónak lehet valami gondja, szerintem érdemes elvinni a szervizbe.

 34. Szia Dénes! Suzuki Gand vitera központi zár nem működik távirányítóról . Elem jó mert ha meg nyomom Irány jelzők meg villannak, de nem zár és nyit a központi zár Akumlátor le vol merülne. Utólag be épített zár van benne, vagyis nem a Kucsma van a távirányító

  1. Kedves Attila!

   Valószínű a központi vezérlővel van gond, mert a jelet a távirányító átadja az egységnek, mivel villog. Azt szükséges javítani, vagy cserélni. Ez abban az esetben igaz, ha a mechanikus kulccsal működik a központi zár.

 35. Üdvözlöm!
  Citroen C 3-as autóm van 2004-es. A távirányítóval mőködik a zár, azonban ha lemerül benne az elem, kulcsal nem tudom kinyitni az ajtót. 100 próbálkozásból egyszer ha sikerül. Köszönöm a segítséget.

  1. Kedves András!

   A távirányító, és a kulcs között nincs összefüggés. Valószínű a zárbetét van összerohadva.

 36. Üdv!
  Mercedes A 170 autómmat nem tudom lezárni mivel a kulcson a távirányìtó gombok nem reagálnak.Elvuttem elemet cserélni benne,de azt mondták ebben nem elem van,hanem aksi,ami úgy tölt ha megy az autó.Tehát ezzel nem lehet probléma mert napi használatban van.,mégsem müködik.Mi lehet a baj?

 37. Kedves Dénes!
  3 hónapja vettem egy kis Daihatsu Cuore-t, 2008 -as évjárat. Egyetlen távirányítót kaptam hozzá és 2 kulcsot.. Az egyetlen távirányító 2 hét után megadta magát. Elemet cseréltünk benne, nem segített. Olvastuk, néha újra kell tanítani. Újratanítottuk és működött. 3 napig! Ennyi idő alatt elem ugye nem merül le. De 5 nap múlva, csak poénból rányomtam és megint működött, de megint csak 3 napig kb. Azóta, vagyis 2 hónapja ez van rendszeresen. És nem értem, mert 3-4 nap nem működés után, egyszer csak újra tanítja magát? és 2-3 napig emlékszik , majd elfelejti? Aztán hirtelen újra emlékszik? Nagyon furcsa ez az egész . Szerencsére kulcsos záram van, de amikor 3-4 napig éppen nem működik a távirányító, addig sajnos a csomagtartóm mindig nyitva van, mert azt meg csak a távirányítóval lehet becsukni. Bármilyen ötletet, sugallatot megköszönök 🙂

 38. Szép napot!
  Következő volna a problémám. B6 Passat. Anyós oldalon az ajtó nem nyílik a köponti zárral, belülről a kilincsel igen. Viszont zárni zárja a motor. Miben van a hiba? Válaszát előre is köszönöm.

 39. Hello egy vw T5 2004 bal ajtó nem nyit központilag mi a teendő? Se kulcsal se távirányítóval nem tudjuk kinyitni sajnos kívűl már a kilincsben is eltölt valami de belül sem lehet nyitni volt olyan hogy rossz úton kinyílt de mire megálltunk ismét nem tudtuk kinyitni! Van valami ötlet?

 40. Üdv!
  Van egy 2004-es Renault modusom
  Múltkor új akksit kapott.
  Az órát és minden adatot (a km számlálón kívül) lenullázott, ma vettem észre, hogy a 2 kulcs közül egyikre sem reagál. Az autó nyitva van a garázsban, ez a jobb eset, de zárni nem tudom. A kulcson van 2 gomb a nyitó és a záró. Egyikre sem reagál.
  Nem hiszem, hogy mindkét kulcsból egyszerre merült volna ki az elem.
  Én inkább az adatok lenullázásával látok összefüggést. Elképzelhető hogy a rossz akksival a kulcs programja is elszállt? Mi a teendő és kb mennyibe fog ez nekem kerülni?
  Köszönöm, ha segít.

  1. Kedves Katuci!

   Ezt több minden okozhatja, lehet a kulcs elvesztette a programozását. Ha ez történt abban tudok segíteni Budapesten, kérem hétfőn keressen telefonon.

 41. Katuci vagyok! Köszönöm, vidéki vagyok. Mi okozhatja még, és mekkora összegre számítsak kb.?

  1. Kedves Katuci!

   Hogy mi okozhatja, azt innen nem tudom megmondani. Szervizbe kell vinni, és megnézetni. Költségileg min. 50. 000 Ft+ Áfa.

 42. Tegnap szakember próbálta újraprogramozni a távirányítós kulcsokat. Nem tudta megcsinálni..
  A kulcs elfordításával csak a bal első ajtót tudom bezárni. A többi nyitva marad.
  A bal elsőt ezután nem lehet kívülről kinyitni.
  Mi a teendő? Hova forduljak? Kb mekkora összeg lesz?
  (2004-es Renault Modus)

 43. Üdv adott egy vw touran 2003 2.0 tdi
  A kulcsban elem csere megvolt akkor 2-3 napig ment is minden ahogy kell. Utánna pedig a bezárás megy az sem mindig és néha nem zárja be a hátsó ajtókat csak az elsőket. Kinyitni viszont esélytelen a kulcsal.

  1. Kedves Gábor!

   Sajnos itt többféle probléma van.
   A hátsó ajtók nem bezárása zárszerkezet hiba, azt kell cserélni.
   Hogy néha nem megy. bezárás az valószínűleg távirányító mikrokapcsoló hiba, ami cserélhető.
   Ha a kulcs nem fordul a zárban, akkor lehet össze van rohadva, akkor zárcsere, vagy lehet nem hozzávaló a kulcs.

 44. Kedves Dénes!

  Központi zár nyitása/zárásakor (univerzális távirányító) egy jó ideje már nem villannak fel az index lámpák. Mi lehet a gond, ez beállítható valamilyen kombinációval újra?

 45. Kedves Dénes!
  2007-es Seat Cordoba 4 ajtaját távirányítóval lehet zárni-nyitni, de a csomagtartó fedél (ajtó) zárja csak kulccsal működtethető.
  Mi a hiba, és hogyan javítható?
  Üdv.:
  Pekár Lajos

  1. Kedves Lajos!

   Meg kell nézetni egy autóvillamossági műhelyben, mert ez lehet kábel, csatlakozó, vagy központizár motor hiba is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hívj most! 06 20 575-15-95