Az autó akkumulátor bikázás

Lássuk sorra!

  1. A speciális kifejezetten bikázásra készült készüléket kell az autó akkumulátorához csatlakoztatni (mi ilyet használunk, így nem szükséges az autónkkal a másik járműhöz állni!) A bikázó készülék pozitív kábelét az autó akkumulátorának pozitív sarujához kell csatlakoztatni, hogy megbízható fémes kötés legyen. Majd a bikázó negatív kábelét a motorblokkra kell csatlakoztatni fémes helyre. Ezután kapcsoljuk be a bikázó készüléket, ami az indításig tölti is az akkumulátort. Végül indítsunk!
  2. Egy külső akkumulátorról is indíthatunk. Ilyenkor ellenőrizzük annak töltöttségi szintjét. A külső akkumulátor pozitív pólusát kössük össze bikakábellel az autó akksijának pozitív sarujával. A külső akkumlátor negatív saruját kössük rá a motorblokkra. Majd indítsunk…
  3. Ha egy másik autóról bikázunk, akkor a bikázó autónak járnia kell a motorjának… A bikázó autó pozitív saruját kösszük össze a lemerült akkumulátor pozitív sarujával. A bikázó autó motorblokkját kössük össze bikakábellel a bikázandó autó motorblokkjára. Majd indíthatunk, de közben a járó motorú autónak egyenletesen adjunk gázt!

Az akkumulátor bikázás ára Budapesten: 15. 000 Ft+ Áfa- jól