Villám autónyitás logo

Bikázás menete

Olvasd el, mielőtt tönkreteszed az autód vezérlőegységét!

Létfontosságú a bikázás sorrendje!

Sokan azt hiszti milyen egyszerű bebikázni egy autót!

Igen sok gondod lehet, ha nem helyesen csinálod, nem is beszélve az anyagi veszteségről, ha emiatt ki kell fizetned több százezer forintot!

Bikázás menete

Vegyük át, mire kell figyelned?

Fontos, hogy egy másik autóról, vagy egy külső önálló akkumlátorról, nertán egy erre kialakított bikázó készülékről teszed! A legfontosabb, hogy megfelelő vastagságú bikázó kábeled legyen, a benzinkutaknál kapható ált. alkalmatlan a feladatra! Nézd meg milyen vastag maga a réz kábel a csipeszeknél! Min. fél cm vastagnak kell lennie!

A bikázás menete:

1.

Vedd ki a sluszkulcsot a gyújtáskapcsolóból!

2.

Ha bikázó készülékkel dolgozol, akkor az akkumlátor pozitív sarujára kösd a bikázó “+” kábelét, majd a negatív csipeszt a bikázó autó negatív sarujára, a másik végét a bikázandó autó fém motorblokkjára, csak ezután kapcsold be a bikázó készüléket! Várj 2- 3 percet, hogy rátöltsön, majd tedd be a kocsikulcsot, és próbálj indítózni.

3.

Ha külső akkumlátorról bikázol, akkor a menet a következő: Vedd ki a slusszkulcsot mindkét autóból! Helyezd fel a bikakábel pozitív csipeszét a bikázó autó pozitív sarujára, majd a bikázandó autó pozitív sarujával kapcsold össze! Ezután  a negatív kábelt tedd a bikázó autó negatív sarujára, másik felét a bikázandó autó fém motorblokkjára. Indítsd be a bikázó autót, és tartsdalapjáratnál magasabb fordulatszámon, miközben megpróbálod beindítani  a másik autót!

Bikázásnál nagyon fontos a sorrend!

Hívj most! 06 20 575-15-95