Téged is frusztrál, hogy nem tudod kinyitni a Fordod?

De ne csüggedj, itt egy autónyitás mesterfogás kifejezetten Fordokhoz!

A Fordoknál az utastérbe, vagy a csomagtérbe zárod be a kulcsod, nem működik a távirányító, feltörték a zárad, vagy le van dugózva a zár, netán a kulcs egyáltalán nem nyitja az ajtót…

Bárkivel előfordul, de most gyors segítség kell!

Az utastérből ki lehet horgászni az ablakon át, a csomagtérből viszont, ha nem dönthető az ülés, akkor igen nehéz hozzáférni.

Az akkumlátor lemerülése, feltört zárnál, a távirányító működésképtelensége esetén más megoldásra van szükség! Ilyenkor olyan eszközeinket használjuk, amit csak a Tv- ben látsz!

Meg fogsz lepődni… pár perc, és nyitva az autód!

Az autód fényezésére vigyázunk!

Mi nem autótolvajok vagyunk, akinek nem számít semmi. Az a nehéz ebben a szakmában, hogy sérülés nélkül kell kinyitnunk az autód!

Nekünk mindegy milyen típusú a Fordod…(Focus, Transit, Fiesta, Mondeo, Ka, Escort, Scorpio, Sierra, Explorer, Fusion, Galaxy…), egy közös bennük, mindegyiket profin nyitjuk! 🙂

A távirányítód is újrakódoljuk számítógéppel, ha kell!

Ford Tibbe kulcs

Ford Tibbe kulcs

A Fordok zártípus szerint három féle típusba sorolhatók:

  • régi fajta különleges “Tibbe” típusú zárak
  • új fajta lapon mart kulcsok
  • bedugókulcsos, vagy szabadkezes kulcsok

A Tibbe  egy minden más autótípustól különböző autókulcs rendszer, hiszen a kulcs egy csőszerű apró bütykökkel. A bütykök bevágott tárcsákat mozgatnak. Ha minden bevágás helyes, a zár kinyílik, de vigyázat, mert vannak falsch bevágások is a finom nyitás kivédésére.

Ezeket a zárakat speciális szerszámmal roncsolás mentesen nyitjuk, de igen nehéz, mert erősen kopottan nehezen érzi a szakember.

A Tibbe Ford kulcsok minden Ford autót zárnak, de nyitni csak a gazdáját! Ez más autónál nincs így, érdekes, és ötletes megoldás! 🙂

Az újabb Fordoknál az autózár nyitás már jóval könnyebb, hiszen azóta sokat fejlődött ez az iparág is.

Néhány rutinos mozdulat egy méregdrága eszközzel, és láss csodát, nyitva is van!