Villám autónyitás logo

Immobiliser, vagy blokkolás kikötés

Sietnél, de nem indul a kocsi, mert az immobilizer blokkolja azt?

Immobilzer kikötés akár a helyszínen is, de csak ha nem gyári

Ilyenkor segíthet az immobiliser kikötése, ha az akkumlátorod rendben van…

Beülsz az autódba, és nem indul, pedig az akkumlátor rendben van.

Ezt úgy ellenőrizheted, hogy a műszerfalon gyújtásnál világítanak a lámpák, és indításnál sem halványodnak el. Ha így nem indul, akkor valami elektromos probléma van.

Ilyenkor a riasztó, a gyári immobilszer, vagy az utólagos immobiliser blokkolhatja az autót.

Utólagos immobiliser

Hol van megszakadva az áramkör?

Az autóvillamossági szervízek nagyrészt az önindítót, gyújtást, üzemanyagellátást szakítják meg egy kis kapcsolóval, vagy erre szolgáló immobiliserrel, amit érzékelnie kell az autónak, vagy oda kell valahova érinteni.

A riasztónál a távirányítóval kapcsolhatod. Itt vészmegoldásként szokott lenni egy rejtett kapcsoló, vagy a szirénába épített kulcsos kapcsoló, netán egy látható kapcsoló, amit gyújtás ráadás után kell megnyomni.

Ha ezek a megoldások nem működnek, akkor két dolgot tehetsz:

Mivel nagyrészt az utólagos riasztó, vagy immobiliser vezérlőegysége hibásodik meg, így azt javíttatni kell, tehát ki is kell szerelni. Ez azt jelenti, hogy ha el is viteted trélerrel, és a műhelyben kiszerelik, addig nem lesz autód, amíg ők meg nem javíttatják azt.

A helyszínen mi ki tudjuk iktatni a blokkolásokat, így mozgóképes lesz az autód, és akár Te magad is elviheted a vezérlőegységet a szerelőhöz!

Az immobiliser blokkolások kiiktatása Budapesten: 40. 000 Ft+ Áfa ártól (típus, és helyszín függő)

Fontos!

gyári immobiliser kikötését vállaljuk, ehhez a motorvezérlő számítógépre (ECU) van szükség. Ezt ki kell venni az autóból, és lefotózni a matricáját. A képet elkülditek, és akkor meg tudjuk mondani, hogy megoldható-e a gyári immobilszer végleges kiiktatása.

Így a gyári lopásvédelme az autónak megszűnik.

Ha a műszerfalon világít, vagy villog egy kis sárga autójel, vagy kulcs jel, vagy a kulcs előtte szét volt szedve, akkor nagy valószínűség szerint a gyári immobilizerrel van gond.

Ezt leggyakrabban egy új chip készítésével tudjuk a helyszínen orvosolni speciális számítógépeinkkel! Erre telefonban tudunk ajánlatot adni. De ha maga a rendszer hibás, akkor a motorvezérlő egységet kell elhozni, az a helyszínen nem megoldható, mivel forrasztgatni szükséges!

Ha utólagos az immobilizer, akkor annak kiszerelése díja Budapesten 40. 000 Ft+ Áfa ártól indul márkától, és típustól függően…

Ha nem indul az autód, és autólagos riasztódra, vagy az immobilizerre gyanakszol, hívj!

Hívj most! 06 20 575-15-95