Bezártam a kulcsot az autóba, mit csináljak most?

 

Ha hiszed, ha nem, a „bezártam a kulcsot az autóba” sokkal gyakoribb probléma, mint gondolnád: szinte naponta kapunk ilyen hívásokat. Ne ostorozd hát magad és végképp ne pánikolj, mutatjuk, mi a teendő!

 

Bár elméletben egy autó működése igen összetett, a gyakorlatban viszont csupán egy mozdulat kell ahhoz, hogy beinduljon a motor és te kényelmesen elfurikázhass a munkahelyedre vagy elvidd a gyerekeket a suliba. Egészen addig tökéletesen működik ez, amíg egy sietős napon véletlenül a slusszkulcsod az anyósülésen marad

A kocsi lezár, a kulcs bent rekedt, számodra pedig kezdetét veszi az év legborzalmasabb napja. Ne aggódj, ha higgadt maradsz, még lehet jó vége!

 

„Bezártam a kulcsot az autóba, mit tegyek?“

 

A kérdés helyesen úgy szólna, hogy mit ne tegyél ebben a szituációban, ugyanis ha egyedül látsz hozzá a megoldásnak, annak szinte biztos, hogy rossz vége lesz. Fogadjunk, hogy átfutott az agyadon, hogyan kellene betörni a kocsi egyik ablakát, miként lehetne felfeszíteni a zárat vagy a csomagtartót, esetleg miként kellene megpiszkálni az ablakot úgy, hogy be tudj nyúlni az ott heverő slusszkulcsért.

El kell keserítsünk, ezek mindegyike igen pocsék ötlet. A betört ablak üvegszilánkjait az életben nem takarítod ki az ülésekből, a zár piszkálása közben szinte biztos, hogy összekarcolod a járművet, nem beszélve arról, milyen sokba kerül ezek javítása és pótlása. 

 

„Hogyan záródhat be a kocsi ajtaja, ha nincs nálam a kulcs?“

 

Néhány autótipusnál a biztonságod érdekében egy idő után akkor is lezár az autó, ha te elmulasztottad bezárni. Mivel az ülésre téve vagy a padlóra esve nem érzékeli a jármű, hogy a slusszkulcs benn maradt, ugyanúgy gondoskodik a biztonságról, mint mikor a zsebedben lapul a nyitóeszköz. De az is előfordulhat, hogy valami elektromos hiba, vagy figyelmetlenség.

De valószínűleg ezt már te is tapasztaltad, épp ezért olvasod ezt a cikket, nem?

Az autó kiynitásához itt a segítség!

 

„Mit tegyek akkor, ha szeretném visszakapni a kulcsomat?“

 

Nagyon egyszerű, hívj szakértőt a helyszínre! Mivel egy ilyen szituációban esélytelen, hogy szerelőhöz vidd a kocsit, ő érkezik majd a helyszínre. Egy jó szakembernek nem csak megfelelő szerszámai lesznek a művelet elvégzéséhez, de olyan tudása és annyi tapasztalata is, mellyel könnyedén kihúz téged a szorult helyzetedből, feltéve, ha előtte nem nyúltál semmilyen eszközzel a zárhoz. Ellenkező esetben, ha esetleg kárt okoztál a zárrendszerben, nem lesz ilyen egyszerű a megoldás.

 

„Nem akarom, hogy ez újra megtörténjen!”

 

Ez nem csoda, viszont sajnos óhatatlan, hogy egy mozgalmas napon figyelmetlen az ember és ott marad a kulcs, ahol semmi keresnivalója nem lenne. Nem hátrány, ha csináltatsz egy pótkulcsot, ugyanis ha ez kéznél van, rögtön nem érint majd ilyen rosszul egy ilyen esemény. Érdemes emellett elmentened már most a telefonszámunkat, így ha esetleg megtörténne a baj, azonnal segítséget tudsz hívni, így annál előbb megoldódik a probléma. 

 

Mindegy, hogyan zárult be – mi zúzás nélkül kinyitjuk neked!