Villám autónyitás logo

A autózár nyitás féltett, titkos eszközei

Szerző: Szabó Dénes, okleveles autózár nyitó specialista

Autózár nyitás eszközei

Az autózár nyitás eszközeiről

 

Az életben számtalan olyan helyzet fordulhat elő, amikor autózár nyitásra lehet szükséged. Eltűnik a kulcs, meghibásodik valami, vagy egyszerűen csak véletlenül bezárod a slusszkulcsodat. Ilyenkor az első bosszús percek után érdemes logikusan gondolkoznod és azonnal szakembert hívnod a helyszínre, aki sérülés nélkül kinyitja az autózárat. Megmutatjuk, mik az autózár nyitás eszközei és milyen megoldási technikák állnak rendelkezésre!

 

Gyakran merül fel a kérdés, hogy milyen eszközöket használunk az ajtók kinyitásához abban az esetben, ha nincs kéznél a kulcs – és legfőképpen, hogy ezek az eszközök mennyire veszélyeztetik a zár és a fényezés épségét. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük a leggyakrabban használt eszközöket, és megmutatjuk, hogy miért nem kell aggódnod!

 

Az autózár nyitás legfontosabb eszközei!

 

  • Igen gyakori és egyszerű megoldás a drótok használata, amelyek segítségével az ablaküveg mellett benyúlva a rudazatok mozgathatók. Ennek köszönhetően – persze csak ha a megfelelő mozdulatokkal, jól dolgozik az ember – kinyithatók a jármű ajtajai. Fontos hozzátenni, hogy a drótokkal elég könnyű megsérteni az autó fényezését, ezért sok-sok évnyi tapasztalat kell hozzá, hogy biztonságos eszköznek tekinthessük, és persze ismerni kell a zármechanikát!
  • Szintén hasznos eszköz az úgy nevezett felfújható feszítőpárna. Ami a fényezés védelmére szolgál, hogy amíg a dróttal matatunk, addig se essen baja.
  • Lockpicking készlet: Ezek a záron keresztüli nyitóeszközök, aminek a segítségével a lamellákat úgy manipuláljuk, mintha csak a kocsi saját kulcsát használnánk. 
  • Gyakran alkalmazzuk a fentiek mellett még a belső kilincs meghúzását is, amiben egy kampó segít nekünk, de az ablak alatt benyúló más eszközök is megfelelnek a célnak, mint például a spirál vagy a drót. Ezek segítségével működtethető a belső kilincs vagy a kilincs melletti nyomógomb, az ajtó pedig kinyílik. Ez szintén nagyfokú gyakorlatot igényel.

 

Ezen módszerek segítségével a kocsi ajtóit akkor is sérülés nélkül tudjuk kinyitni, ha valami miatt nincs meg a slusszkulcs. 

 

Egyedül nem érdemes próbálkozni!

 

A fenti technikák bemutatása egyáltalán nem azt jelenti, hogy érdemes laikusként is megpróbálni az ajtók kinyitását, ha szorult helyzetbe kerülsz. Elég egy rossz mozdulat ugyanis, és olyan kárt tehetsz a saját autódban, melynek javításához mélyen a zsebedbe kell majd nyúlnod. 

Ugyanakkor ha profira bízod a fenti eszközök használatát, akkor az autód is kinyílik, és a fényezésben, illetve a zárban sem keletkezik kár. Ez pedig egy igen-igen fontos szempont!

 

Semmiképpen ne próbáld feszegetni az ajtókat, ne kocogtasd sehova a távirányítót, ne piszkáld a zárat, ne nyúlj az ablakokhoz, sőt, az internetes se keresgélj különböző praktikákat! 

 

A legjobb, ha ezek helyett azonnal tárcsázod a telefonszámunkat, és szakértőt hívsz a helyszínre. Ne aggódj, nem kell ránk sokat várnod, ugyanis Budapest területén egy óra alatt a helyszínre érünk, és nem számítunk fel kiszállási díjat.

Érdemes már most elmentened a telefonszámunkat, így ha bajba kerülsz, azonnal hívhatsz minket, és még a kétségbeesésre sem lesz időd.

Ne aggódj, mi nem küldünk érted trailert, nem kell kifizetned az elszállítás költségét, sőt, mi sem árulunk zsákbamacskát az árakat illetően. A kiszállás költségeit mi álljuk, neked csak a nyitás árát kell kifizetned, amelyről mindig tájékoztatunk a helyszínen, még mielőtt munkához látnánk.

 

Mindegy, hogyan zárult be – mi zúzás nélkül kinyitjuk neked!

 

Szabó Dénes
Latest posts by Szabó Dénes (see all)

Tartalomjegyzék

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hívj most! 06 20 575-15-95