Villám autónyitás logo

Amit a Ford Mustang autóajtó nyitásról tudni érdemes

Szerző: Szabó Dénes, okleveles autózár nyitó specialista

Ford Mustang autóajtó nyitás

Ford Mustang autóajtó nyitás percek alatt

 

Egy Ford maga a megbízhatóság, legalábbis akik ilyen autóban ülnek, szinte egytől-egyig esküsznek erre. Azonban édeskevés mindez akkor, ha valami miatt nem nyílnak a kocsiajtók. A jó hír, hogy van megoldás a Ford Mustang autóajtó nyitásra, ha bent maradt az autókulcs.

 

Hogyan kell eljárni az újabb kategóriás kocsik esetében?

 

Nem annyira egyszerű a helyzet, ha a zár kinyitásáról van szó. Ebben az esetben a zárrendszer elektromechanikus, vagyis mikor nyitod, az egész szerkezetnek jelzed a kulccsal, hogy nyugodtan kinyílhat, ugyanis a tulajdonos szeretné ezt. Máskülönben nem nyílik. 

Az amerikai Ford Mustang (FO38 kulcsprofilú) tulajdonosa kölcsönadta az autót, de nem figyelmeztette, hogy bezárja magát az autó. Így mikor az ember beült, beindította, és még kiszállt telefonálni, automatikusan becsapta az ajtaját, és az autó lezárta magát járó motor mellett.

Ekkor hívta egy vidéki kollégámat, aki hozzánk irányította. Mivel nem Pesten volt így az odaút hosszabb volt, mint a pár perces autóajtó nyitás a záron keresztül…

Íme a videó:

 

Mit tegyél, ha nem nyílnak a Ford Mustang ajtói?

 

Sokan késztetést éreznek arra, hogy megpróbálják egyedül megoldani a helyzetet, mert nincs türelmük várni a szerelőre, vagy nem szeretnének költeni a probléma megoldására. A csavarhúzóval történő autónyitás- zárnyitás azonban nem egy jó ötlet, hiszen amellett, hogy összekarcolod vele a zárat, az autó elektronikáját is elronthatod egy rossz mozdulattal. A szélvédő betörése sem a legjobb megoldás, hiszen az ülés tisztíttatása és a szélvédő cseréje többszörösébe kerül annak, mint amennyibe egy zárnyitás fájna. Nem is beszélve arról, hogy a rászánt idő is többszöröse annak, mint amennyi idő alatt egy szakember kinyitja a zárat.

A lényeg, hogy bármennyire is bosszantó a helyzet, ne veszítsed el a fejed, próbálj meg logikusan gondolkozni, tárcsázd a telefonszámunkat, és várj türelmesen a szerelő érkezésig. Ha a telefonban elmondod, milyen típusú az autód és mikor gyártották, még inkább felgyorsíthatod a folyamatot. 

Segítségünkkel biztos lehetsz abban, hogy bármikor is gyártották a kocsidat, gyorsan visszaülhetsz a vezetőülésbe, és újra élvezheted az autó adta előnyöket. 

 

Szabó Dénes
Latest posts by Szabó Dénes (see all)

Tartalomjegyzék

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hívj most! 06 20 575-15-95