Autó ajtó nyitás

 

Szorul az autód ajtaja? Nehezen nyílik, vagy néha többszöri nekifutásra tudod csak bezárni? Esetleg már megtörtént a baj, és egyáltalán nem nyílik, pedig sietned kellene? Pánikolás helyett adunk néhány egyszerű tippet, mit érdemes tenned a varázslatos autó ajtó nyitás érdekében.

 

Hazudnánk, ha azt mondanánk, velünk még sosem történt hasonló. Volt, hogy elhagytuk a kulcsunkat és akármennyire is agyaltunk, egyszerűen nem jutott eszünkbe, melyik kabát/táska melyik zsebében lapulhat a kocsikulcs – anélkül pedig elég bajos az indulás. Volt, hogy mi sem figyeltünk az intő jelekre, és addig húztuk-halasztottuk a zárjavítást, mígnem egyszer csak nem volt hajlandó kinyílni az autó ajtaja. Hasonló cipőben jársz? Hadd osszuk meg veled a tapasztalatainkat!

 

Mit NE csinálj?

 

Először is, ne pánikolj, ha nem találod a kulcsod. Egyrészt, mert rengeteg értékes időd megy kárba miatta, másrészt pedig, mert az egészséged is megsínyli az idegeskedést.

Aggodalmaskodás helyett csak ülj le egy csendes helyre, és próbáld meg végiggondolni, hol jártál utoljára kocsival, milyen ruha volt rajtad. Nézd át ezeknek a ruháknak a zsebeit, a táskád zugait. Ha még ezek után sincs meg, próbálj meg emlékezni a lakás azon pontjaira, ahová általában leteszel dolgokat „később majd elrakom” címszóval. Ha ezeken a helyeken és mellettük sem találod a kocsikulcsod, ugorj az utolsó bekezdésre.

Amennyiben a kulcs a kezedben van, csupán az ajtó zárja makacsolta meg magát, és bármit nyomsz, bárhogy forgatod, semmire sem reagál, sehogy sem nyílik, tedd el a kulcsot a zsebedbe.

Ha nem nyílik a kocsid ajtaja, annak számos oka lehet. Előfordulhat, hogy a távirányítóban van a hiba, de az is lehet, hogy az autó zárja adta meg magát. Éppen ezért, ne állj neki kísérletezgetni. Azzal, hogy nekiállsz szétszedni a kulcsot, nem leszel előrébb, ha nem tudod, mi a baja, ellenben egy óvatlan mozdulattal könnyen tönkre is teheted azt. Az új gyári kulcs beszerzése pedig, különösen egy immobiliseres autóhoz, költséges, és időigényes is.

Bízd a probléma megoldását profikra!

 

Mit OKÉ, ha csinálsz?

 

Ha már itt vagy az oldalon, valószínűleg bajban vagy – ha viszont mégsem, akkor légy előrelátó -, szóval mentsd el a számunkat. Minket a hét bármely napján elérsz, és nem számít az sem, milyen napszak van: csak hívj, mi megyünk és kihúzunk a csávából. 

Ha Budapest területén belül tartózkodsz, legfeljebb 1 órát kell ránk várnod, garantáltan. Ha messzebb vagy, de szükséged van ránk, ne aggódj – elmegyünk hozzád, csupán nem tudjuk az egy órán belüli kiérkezést garantálni. 

Addig is, amíg ránk vársz, készítsd elő a személyi igazolványodat és egy jogosítványt vagy forgalmit, amivel igazolod számunkra, hogy valóban a te autódat kell majd kinyitnunk. 

 

Miért éppen bennünk bízz, ha autó ajtó nyitásra van szükséged?

 

Mert mi tudjuk, milyen az, ha egy apró hiba miatt ugrik az egész napod, tudjuk, hogy milyen érzés ott állni a kocsid felett, kulccsal a kezedben és azon idegeskedni, hogy a főnöködtől a barátnődig mindenki nyomaszt a „mikor jössz már?” kérdésekkel. Mi is voltunk hasonló cipőben már, de ami még fontosabb: rengeteg ilyen esetnél voltunk jelen, mint segítők. Nincs olyan furcsa helyzet, ami kifogna rajtunk, hiszen nem csak a tapasztalatunk széles körű, de a szerszámosládánk is rengeteg meglepetést rejt. 

Legyen szó bármilyen hibáról, ami miatt nem nyílik az autó ajtaja, figyelünk rá, hogy az autó ajtó nyitás ne kerüljön később plusz költségbe. Velünk nem kell egy ablak árát vagy a fényezés díját belekalkulálnod a segítségbe, hiszen épp annyira vigyázunk az autódra, mintha csak a sajátunk lenne – mert tudjuk, mennyire fontos neked.

Ha tehát bajba kerültél – hívj minket, és segítünk. Amennyiben csak véletlenül találtál ránk, mentsd el a számunkat, hidd el, lesz még helyzet, amikor jól fog jönni!

 

Mindegy, hogyan zárult be – mi zúzás nélkül kinyitjuk neked!