Autó ajtónyitás Budapesten, rövid időn belül

 

Nem nyílik az autó ajtaja? Beletört, beragadt, nem pittyen, nincs meg, vagy csak forog a kulcs és semmi?  Ha problémád van az autód ajtó nyitásával, akkor itt jó helyen jársz. Hagyd az internetes trükköket, jó esetben csak felesleges időpocsékolás, rossz esetben anyagi kárt okozol magadnak. Olvasd el inkább ezt a cikket!

 

Kezdjük a legjobb résszel

 

Tudunk segíteni! Igen, ki tudjuk nyitni az autó ajtaját. Hogyan? Speciális szerszámkészlet és több éves tapasztalat áll csapatunk mögött az autózár nyitásban. Garantáltan sérülésmentesen dolgozunk, ha pedig mégis kárt okoznánk, akkor itt lép be a képbe a felelősségbiztosításunk. 

Ha pedig nem tudnánk kinyitni az autó ajtaját, mi fizetünk neked. Jó mi?
A legjobbat még nem is olvastad: Budapest területén 1 órán belül ott vagyunk nálad. 

 

Miért nem nyílik az autó ajtaja?

 

A mechanikus hiba

 

Minden fém kopik, tehát fárad. Ez két okból is rossz, ha az autó zárszerkezetét nézzük. 

  1. Maga a zárszerkezet is kopik a napi használat miatt, így egyre nehezebben fogja nyitni a kulcs a zárat, míg egyszer csak azt veszed észre, hogy szerencsétlen kulcs csak forog, forog. 
  2. Kopni a kulcs is tud. Lehet, hogy csak az egyik foga kopott ki annyira, hogy a zár már ne ismerje fel, de lehet hogy annyira elkopott már, hogy egy erősebb fordítás ketté is töri és kész a baj. Még a pótkulcsot sem lehet használni, ha a zárban ott pihen a kulcs másik fele. 

 

Ha klasszikus, kulcsos zárral nyílik az ajtód, ilyen helyzetekben ne kezdd el rugdosni, feszegetni az ajtót. A hajcsat és a teniszlabda, fogas maradjon ahol volt, és eszedbe ne jusson betörni az ablakot, ezek csak a filmekben működnek. Hidd el, mi sem ezekkel dolgozunk, mert nem így kell kinyitni az autó ajtaját.

 

Elektronikus hiba

 

Hiába nyomod, rázod kattogtatod, lehet már a földhöz is csaptad a távirányítót, az csak nem nyitja a kocsit. Nem pittyen, nem villan és nem is nyílik. Ennek általában az az oka, hogy lemerült a távirányítóban az elem. Sajnos ez nem olyan mint a hifi távirányítója, hogy majd kicseréled pikk-pakk: ha rosszul csinálod, nagyobb fejtörést és vesződséget okozol magadnak, mint ami szükséges lett volna.

Az autó távirányítójában valóban nem bonyolult feladat elemet cserélni annak, aki ért hozzá, de laikusként idegőrlő lehet a tudat, hogy elég egy rossz mozdulat, és dobhatod is a kukába az egészet.

Ahhoz, hogy az elektronika működjön, szükséges ugye némi energia. Az első, amihez szüksége van az autónak feszültségre, az autó ajtónyitás. Viszont, ha az akkumulátor teljesen lemerült, mert hosszabb ideig nem használtad, akkor nincs feszültség az autóban (csak benned lesz ha ezt megtudod), így nincs, ami kinyitná a zárakat. Se ajtó nyitás, se vontatás, se kormányzás, csak álltok majd egymás mellett az autód és te, mint két megszeppent tini az első randin. Vagy szólsz, és sietünk megoldani a problémádat Budapest területén egy órán belül.

Akár elektronikai, akár mechanikus hiba áll a háttérben, a DIY megoldások helyett kérj profi segítséget! Hidd el, gyorsabb, kényelmesebb és hosszú távon olcsóbb megoldás, mintha te állsz neki megszerelni.

 

Hogyan segíthetsz nekünk, hogy gyorsabban segíthessünk? 

 

Először is hívj fel minket. Angolul és németül is beszélő diszpécsereinknek mindenképpen mondd el, hogy mi a pontos hiba, amit tapasztaltál. Amennyiben próbáltad a pótkulcsot is használni de az sem nyitja az ajtót, ezt ne felejtsd el megemlíteni!

Az egyeztetés alatt nagyon fontos, hogy az autód pontos típusát add meg, ugyanis más hiba más szerszámot igényel, az autó típusok közötti eltérésekről nem is beszélve. Ezután már semmi dolgod, Budapest határain belül, max 1 óra és ott vagyunk nálad, hogy autód zárját kinyissuk!

 

Mindegy, hogyan zárult be – mi zúzás nélkül kinyitjuk neked!