Megmutatjuk, hogy az autónyitás nem is nehéz, ha értesz hozzá!

 

Az autó nyitása rendszerint egyetlen mozdulat. Már olyan reflexszerűen csinálod, hogy tulajdonképpen észre sem veszed. Csak akkor tűnik fel, mennyire fontos momentum ez az életedben, mikor valami miatt nem nyílnak az ajtók. Ha elhagytad a kulcsodat, vagy elromlott valami az autó rendszerében, az bizony tud jó néhány kellemetlen percet okozni. Ma bemutatjuk az autó nyitást egyszerűen!

 

Segítség, nem nyílik az ajtó! Mi lehet a baja? Elképzelhető, hogy a kulcsban merült le az elem, de az is lehet, hogy az autó akkumulátorával van probléma vagy a kocsi elektronikája hibásodott meg. Az első lépés ennek a kiderítése, hiszen nem mindegy, hogy elég csak a kocsit bebikázni, vagy a kulcsot is kell lecserélni, hogy nyíljon az autó ajtaja.

 

Autó nyitás egyszerűen – ha a kulcsban van a hiba

 

Ha az immobiliserrel felszerelt autó slusszkulcsában lemerül az elem, vagy elveszíti azt az egyedi kódot, mely segítségével kommunikál a jármű indításgátlójával, akkor hiába próbálkozol, az ajtók zárva maradnak. Amennyiben a lemerült elemre gyanakszol, akkor érdemes először annak kicserélésével próbálkozni, különösen akkor, ha már az elmúlt napokban is úgy érezted, egyre közelebb kell állnod az autóhoz ahhoz, hogy érzékelje a kulcsot. Fontos, hogy ne te szedd szét, és ne is az óráshoz vidd el, hanem olyan szakembert keress, aki ismeri az autód típusát és annak kulcsát!

Ha egyéb hiba van a kulcsban, abban is a szakember tud segíteni – lehet például, hogy a kulcs elveszítette az eredeti kódját és bár működik, de nem kommunikál az autóval.

 

Ajtó nyitás egyszerűen – ha az akkumulátor a hibás

 

Ha az akkumulátor merült le vagy hibásodott meg, az újabb gyártmányú autók esetében nem csak a motor nem indul, de az ajtók sem nyílnak ki.

Ha felkapcsolva felejtetted a lámpát vagy a klímát, esetleg már napokkal ezelőtt is érezted, hogy nehezebben indul be az autó, akkor biztos lehetsz abban, hogy az akkumulátorral van valami probléma. A zár kinyitásához mindenképpen kérd szakember segítségét!

 

Ha be kell bikázni az autódat, a kulcs elveszítheti egyedi kódját, így hiába oldódott meg az egyik probléma, rögtön jelentkezhet egy másik. Ezt egy hozzáértő a kulcs újratanításával egyszerűen tudja orvosolni.

 

Autó nyitás egyszerűen – ha az autó elektronikájával van probléma

 

Veszélyesebb dolog, ha az autó elektronikájában van a hiba. Ha a kulcs, és az akkumulátor is rendben vannak, akkor komolyabb bajra lehet számítani. Az eddigiek esetében sem ajánlott szakember nélkül cselekedni, azonban az ilyen típusú meghibásodások esetében különösen fontos, hogy hozzáértőt hívj!

Egy laikus egyetlen rossz mozdulattal hatalmas és költséges károkat okozhat az autóban. Érdemes tehát minden esetben egy erre szakosodott szakember segítségét kérni, aki gyorsan és sérülés nélkül megoldja a felmerült problémát.

 

Tel: +3620/575-1595