Villám autónyitás logo

Kevés bosszantóbb dolog van egy autóba záródott kulcsnál!

Szerző: Szabó Dénes, okleveles autózár nyitó specialista

Autóba záródott kulcs

Hogyan segítünk autóba záródott kulcsnál!

 

Önmagában is igen idegesítő az a helyzet, amikor nem találod a slusszkulcsot. Ezt pedig csak tetézi a tény, ha éppen az anyósülésen hever, az ajtók viszont zárva vannak. Mi lesz most, hogy nyitod ki az autót kulcs nélkül? Nyugodj meg egy percre, ne aggódj, van megoldás az autóba záródott kulcs esetére. Mi segítünk!

 

Hogy záródhat be a kulcs?

 

Jó, ha tudod, hogy az autók többségénél egyszer biztos előfordul, hogy bent marad a kulcs. Ez akkor is megtörténik, ha a kulcs a gyújtáskapcsolóban van, vagy, ha éppen valamelyik ülésen felejtetted, míg a bevásárlást pakoltad ki éppen. A tapasztalat azt mutatja, hogy ilyenkor legalább egyszer, szinte mindenkinek átfutott az agyán, hogy valahogyan be kéne törni a kocsi egyik ablakát, vagy miként lehetne felfeszíteni a zárat vagy a csomagtartót. Elképzelhető, hogy meg lehet megpiszkálni az ablakot úgy, hogy be tudjon nyúlni az ott heverő slusszkulcsért? Az igazság az, hogy ezek közül egyik sem vezet megoldásra. Képzeld csak el, hogy ha sikerül is betörni az ablakot és megszerezned a kulcsot, akkor utána az utad igencsak huzatos lesz, a javítási költségekről nem is beszélve.

 

Mit tegyek, ha szeretném visszakapni a kulcsomat?

 

Valójában a válasz nagy egyszerű: hívj szerelőt a helyszínre! Persze nem akárkit! Mivel egy ilyen szituációban esélytelen, hogy szakemberhez vidd a kocsit, hacsak nem hívsz egy trailert, így fontos, hogy ő érkezzen a helyszínre. Egy jó szakembernek nem csak megfelelő szerszámai lesznek a művelet elvégzéséhez, de olyan tudása, mellyel könnyedén kihúz téged a szorult helyzetedből. Fontos, hogy addig is ne nyúlj semmilyen eszközzel a zárhoz! Máskülönben a javítás is hosszabb időt vehet igénybe az autóajtó nyitás, ami a költségeket is emelheti. De ki az, aki rendelkezik az említett tudással és eszközökkel, ráadásul házhoz is érkezik? Mi vagyunk a válasz!

 

Mennyibe kerül egy autózár nyitás?

 

A zárnyitás pontos ára attól függ, hogy milyen meghibásodás áll a háttérben. Minden eset egyedi, így a  felmérés kulcsfontosságú. Többek között függ attól, milyen tipusú, gyártmányú, évjáratú autód van, van- e kulcslyuk, lemerült-e az akkumulátor…

Biztosítunk téged arról, hogy ha Budapest területén belül történt a baj, akkor a kiszállásért nem számolunk fel plusz költséget, ráadásul azonnal elindulunk hozzád, amint beérkezik a hívásod. A felmérést elvégezve, még a zárnyitás előtt, mindig tisztázzuk a várható költségeket a tulajdonossal, így biztosan nem érnek majd meglepetések.

 

Megelőzhetők ezek a kellemetlen szituációk?

 

A balszerencse nem válogat, így ha egy mozgalmas napon figyelmetlen az ember, és ott marad a kulcs a kocsiban, könnyen ilyen kellemetlen helyzetbe kerülhetsz. Éppen ezért jó ötlet, ha csináltatsz egy pótkulcsot, ugyanis ha ez kéznél van, valamivel könnyebben orvosolhatod a problémát. Biztos, ami biztos, mentsd el már most a telefonszámunkat, így ha esetleg a jövőben az autóba záródott kulcs a probléma, azonnal segítséget tudsz hívni!

 

Szabó Dénes
Latest posts by Szabó Dénes (see all)

Tartalomjegyzék

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hívj most! 06 20 575-15-95