Autóba zárt kutya – van egy jobb ötletünk, nézzük!

 

Neked is volt részed már olyan borzalmas álomban, ahol véletlenül bezártad a legjobb barátodat a járművedbe, és bárhogy igyekeztél is, képtelen voltál kiszabadítani? Ott álltál tehetetlenül, és fogalmad sem volt, mit tehetnél… Nem kell félned, hogy át kell élned a valóságban is ezt az érzést, hiszen még ha meg is történne ez az eset, autóba zárt kutya esetén mi azonnal segítünk!

 

Autóba zárt kutya – mit tehetsz, ha valóra válik a rémálmod?

 

Balesetek sajnos mindig történnek. Legyen az ember bármennyire elővigyázatos, legyen bármennyire is felkészült, a véletlen és váratlan helyzetek bármikor megtalálhatnak minket, és ilyen esetben jó, ha tudjuk, kihez fordulhatunk segítségért.

Gondolj csak bele egy olyan helyzetbe, hogy például elmentek a hétvégi nagybevásárlásra a családoddal, és viszitek magatokkal a kutyátokat is, mert ő is szeret autókázni. De a boltba persze nem vihetitek be, mert oda állatokat nem engednek be, úgyhogy kint hagyjátok az autóban, résnyire húzott ablak mellett.

Viszont mikor már végeztetek, és indulnátok haza, kiderül, hogy valamiért nem működik az autó távirányítója, és szegény kutyus ott van benn, nálad meg nincsen pótkulcs.

 

Miért ne törd be az ablakot?

 

Tudjuk, hogy aggódsz a kutyus épsége miatt, de muszáj, hogy nyugodt maradj. Megérzi rajtad, ha stresszelsz, és ő is pánikolni fog. Tudjuk, hogy aggódsz érte, és ilyenkor az autód épsége sem számít: legszívesebben azonnal betörnéd az ablakot, hogy segíts rajta. De ez rettenetesen rossz ötlet, mert:

  • még jobban megijeszted a kutyát
  • ijedtében lehet, hogy kiugrik és elszalad, ezzel tovább tetézve a bajt
  • a törött üvegcserép meg is vághatja

 

Ha nyugodtan és higgadtan kezeled a helyzetet, a kutyának és a pénztárcádnak is jobb lesz.

Mit tegyél, ha véletlenül bezártad a kutyát?

 

Ha van nálad pótkulcs, akkor te magad is meg tudod oldani a gondot. De legtöbbször a pótkulcs nem a táskában szokott lenni, hanem valami jó biztonságos helyen, mondjuk otthon a szekrény fiókjában.

Rosszabb eset, amikor van kulcs, de azzal sem nyílik ki az autó. Ez hogyan fordulhat elő? Lehet, hogy lemerült az elem, mert rég nem használtad a pótkulcsot. Vagy elromlott a zár, és így szimplán nem reagál a nyitásra, vagy az is megtörténhet, hogy az autó fedélzeti számítógépe valamiért nem ismeri fel a pót-távirányító által elküldött jelet.

Ilyenkor nem szabad pánikba esned. Csak fogd meg a telefonodat, hívj fel minket, és azon nyomban elindulunk, hogy kimentsük a kutyádat.

 

Hogyan segítünk autóba zárt kutya esetén?

 

Mindegy, hogy elveszett a kulcs, elromlott a távirányító, vagy lemerült az akkumulátor: csak hívj és azonnal indulunk, hogy segítsünk.

Garantáljuk, hogy sikeresen, ráadásul karcolás- és sérülésmentesen fogjuk kinyitni a kocsid ajtaját.

 

Ne feledd, a türelem rózsát és nyitott ajtókat terem. Várj meg minket, Budapesten belül akár már egy órán belül kiérkezünk hozzád és kiszabadítjuk kedvencedet az autódból.

 

Mindegy, hogyan zárult be – mi zúzás nélkül kinyitjuk neked!