Mielőtt meglincselnek az utcán- autóriasztó javítás a helyszínen!

 

Már a lakásból hallod, hogy valami vinnyog. Azt gondolod magadban, hogy valamelyik szerencsétlen már megint az autóriasztóval vacakol. Egy idő után kinézel az ablakon. Látod, hogy a te autód riaszt.

Elönt az ideg, próbálod odafentről leállítani a riasztót, de nem megy. Gyorsan leszaladsz papucsban, hogy elhárítsd a bajt, de a sziréna csak nem áll le. A kocsi mellett állsz az otthoni pulcsidban és a kis mamuszodban, miközben mindenki téged néz. Ilyenkor van szükség a helyszíni autóriasztó javításra, vagy kiiktatásra.

A fenti szituáció leggyakoribb előfordulási időpontja:

  1. hajnali 3, amikor mindenki aludna
  2. csúcsidő, amikor az összes szomszéd a háza előtt száll be a saját kocsijába, és téged néz lesajnáló tekintettel
  3. vagy (ha kisgyermekek vannak a környéken) az alvásidő, amikor hosszas nyűglődés után elaludtak a picik.

 

Bármelyik időpontban is történik a dolog, biztos, hogy jelentősen csökken a népszerűségi indexed a környezetedben.

Valójában teljesen mindegy, hogy éjjel kapcsolt be a riasztó a ház előtt, vagy napközben a munkahelynél, ha nem történt lopás vagy rongálás, az ember ilyenkor azt kívánja, bár soha ne köttette volna be ezt az ördögi szerkezetet.

Nem kell ennyire elhamarkodni a dolgot, hiszen ha illetéktelen próbál hozzáférni a kocsidhoz, nagyon is jó szolgálatot tesz a riasztó. Ha pedig néha meghibásodik, egyszerűen segítünk a dolgon.

 

Mitől hibásodhat meg az autóriasztó?

 

Télen a kemény mínuszok, máskor a pára okozhat ilyen fajta meghibásodást, de a túl érzékeny védelem is ludas lehet. Ami elromolhat, el is romlik. Ezerszer hallottad már, ugye?

Nos, a riasztó is el tud romlani, miért ne tudna? És ezt általában hangos visítással adja tudtodra. 
Abba sem hagyja addig, míg szerelőt nem hívsz a helyszínre.

Ilyenkor érdemes megvizsgálni az ultrahangos belsőtér-védelmet vagy a nyitásérzékelő kapcsolókat. Elég, ha kinyitod és becsukod a motor, illetve az utastér ajtaját. Ha valamelyik műveletet követően újraindul a riasztó, akkor annyi csak a baj, hogy túl érzékeny a beállítás.

Mivel a motortér érzékelője utólag kerül beszerelésre, a legtöbbször ez okozza a hibát. A reggeli pára például pont erre a részre hathat. Érdemes mielőbb megszereltetni vagy kicserélni, különben számtalan alkalommal leszel még e nem árt koncert fültanúja.

 

Autóriasztó javítás helyszínen – hívj azonnal szakembert!

 

Ne próbáld megszerelni, hiszen minél tovább próbálkozol egyedül, annál több ideig táncolsz a környékbeliek idegein, különösen, ha hajnalban riasztott be a kocsi. Másrészt, ha hozzápiszkálsz, hatalmas károkat okozhatsz a rendszerben, amit később a pénztárcád nem fog megköszönni.

Hívj minket, odamegyünk és a helyszínen a segítségedre sietünk. Nem csak az idegőrlő hangot szüntetjük meg, de ellenőrizzük a beállításokat is, így nem kell tartanod amiatt, hogy újra megismétlődik az eset. Így csak azt kevés időt kell összeszorított ajkakkal kivárnod, amíg odaérünk hozzád…

Ha még nem jártál így, de a legrosszabb rémálmod, hogy egyszer arra kelsz, hogy riaszt az autód, érdemes időközönként szakemberrel ellenőriztetni a beállításokat, hogy elkerüld a kellemetlen szituációkat.

 

06 20 575-15-95