Villám autónyitás logo

Mikor szükséges az autóriasztó kikapcsolása?

Szerző: Szabó Dénes, okleveles autózár nyitó specialista

Autóriasztó kiszerelése

 

Azonnali megoldás az autóriasztó kikapcsolására

 

Az autóriasztó a világ egyik legpraktikusabb találmánya. Az autólopási statisztikákat áttekintve, szükség is van rá, hiszen nem csak azt jelzi, ha illetéktelen akarja eltulajdonítani a kocsidat, de egy alapvető biztonságot is ad, bárhol is hagyod. Ám meghibásodás esetén ez a hasznos rendszer a legborzasztóbb rémálmaiddá léphet elő, ilyenkor a javításig érdemes kikapcsolni az autóriasztót.

 

Hangosan vinnyog, sípol, dudál, valójában nincs is jó szó arra a hangra, amit az autóriasztó kiad. Ez természetesen ideális állapotban csak a tolvajokat rettenti el, ám meghibásodás esetén az őrületbe kergethet.

Nem elég, hogy mindenki téged bámul, miközben a saját autód visít, mint egy eszelős, de képtelen vagy kikapcsolni. Ez akkor még jobb, ha már késő este történik a panelházak között, mert így legalább fel is erősödik a hang, ráadásul az erkélyekről tökéletes kilátás nyílik a szerencsétlenkedésedre.

Mit tehetsz ilyenkor?

Mutatjuk!

 

Mikor romlik el az autóriasztó?

 

A meghibásodásnak apró előjelei lehetnek.

 • Ha a riasztó kikapcsolásakor a szokásosnál több hang- és fényjelzés jelentkezik, azt jelzi, hogy amíg nem voltál az autónál, beindult a riasztó.
  Ha ez többször egymás után megtörténik, akkor elképzelhető, hogy valami baj van a rendszerben, érdemes hát mielőbb szakemberhez fordulnod.
 • Ha olykor ok nélkül megszólal az autód riasztója, akkor érdemes először megmozgatnod a motorháztetőt. Ha így aktiválódik, akkor a motortér nyitásérzékelő kapcsolója lehet a hibás.
 • Az is lehet, hogy a belső érzékelők túl érzékenyek, ezt úgy tudod a legegyszerűbben tesztelni, hogy beülsz a hátsó ülésre, aktiválod a riasztót, majd kicsit megmozdítod a fejed vagy a kezed. Ha megszólal a riasztó, akkor itt lesz a hiba.
 • Ha az autóba szerelt immobiliser miatt nem indul az autó, akkor szintén érdemes arra gondolni, hogy a riasztó okozhatja a bajt. Ilyenkor érdemes kikapcsolni vagy kiköttetni azt, és beindítani a járművet.

 

Hogyan tudod kikapcsolni az autóriasztót?

 

 1. Vedd le az akkumlátor sarut
 2. Gyújtás ráadás után nyomd meg az eldugott helyen lévő kis kapcsolót
 3. Ha van a slusszkulcsodon egy kis kulcs, akkor azzal ki tudod kapcsolni a szirénát
 4. Ha van egy másik ksi kütyü a kulcstartón, akkor érintsd oda a rejtett helyre

 

Bármit is tapasztalsz, fontos, hogy kapcsold ki az autóriasztót, vagy ha nem sikerül, akkor  azonnal fordulj szakemberhez, és segítünk a helyszínen kikötni az autóriasztót, vagy hatástalanítani!

Semmiképpen ne próbáld te magad megoldani a problémát!

 

Hogy akadályozhatod meg a riasztó meghibásodását?

 

Ennek a legegyszerűbb módja, ha legalább kétévente, de lehetőleg minden évben elviszed a kocsidat a szervizbe és ellenőrizteted a riasztóját (is). Ezzel megkímélheted magad az autóriasztó meghibásodása okozta kellemetlenségektől, és mindig tudni fogod, hogy ha riaszt az autód, akkor annak bizony oka van!

 

Tel: +36 20/575-1595

 

Szabó Dénes
Latest posts by Szabó Dénes (see all)

Tartalomjegyzék

38 válasz

 1. Jó napot! Lefulladás után, a riasztó folyamatosan ordít. Akksi saru le, hazavontatás. Akkumlátor csere után, a riasztó továbbra is ordít. Szerelő szerint ki kell kapcsolni a riasztót. Kulcs van hozza, de nem találom merre keressem. Merre találhatom a kis fekete dobozt?? Válaszukat előre ia köszönöm!!

  1. Kedves Kristóf!

   A riasztó elektronikája el van dugva, hogy a tolvaj ne találja meg, így ebben látatlanban csak a beszerelő tud segíteni.

  2. Űdv! Ford fiesta 2014-es riasztó problémám van! Kb 2 hete kezdte, éjszaka minden külső különösebb ok nélkül megszólal a riasztó, mi okozhatja ezt??? Válaszukat előre is köszönöm! M. Gina

   1. Kedves Gina!

    Ha ez a tünet csak éjszaka áll fenn, akkor valószínű a hideg megviseli az elektronikát. Javaslom a riasztó forgalmazót felkeresni, ők tudják talán javítani.

 2. KIA Magentis gyári beszerelésű riasztója pás hete önálló életet él. / éves akkumulátort kicseréltem, teljesen feltöltöttem. Az akku nyugalmi feszültsége két nap után 12,65 V-ra állt be, a riasztó ismét rendszertelenül, de bekaocsol. Kikapcsolható, de újra működésbe lép.

  1. Kedves Attila!

   Az autót autóvillamossági műhelyben át kell vizsgálni. Valószínű valamelyik nyílászáró kapcsoló hibás…

 3. Segitséget szeretnék kérni.Megane 1 autom egyszerüen nem indul.világitás,dudán kivil nincs semmi. Az önindito teker.De müszerfal vissza jelzésem nincs. Központi az müködik

  1. Kedves Albert!

   Ez valami központi áramellátási probléma. Érdemes első körben a biztosítékokat átnézni. Ha ez nem segít akkor műhelyben kell átvizsgálni a csatlakozásokat…

    1. Kedves András!

     Ha utólagosan beépített a riasztó, akkor a forgalmazó tud segíteni az újraszinkronizálásban.
     Másik megoldás, ha már nem szeretne bele riasztót, akkor a riasztó kiszereltetése.

 4. Az akumlator lemerül mikor le veszem töltőröl 3 szor indítás után le merül, másik akumlator is, mi a tegyünk?

  1. Kedves Ata!

   Ez az autó akkumlátora, vagy a riasztóé?

   Ha az autóé, akkor mindkét akkumlátor rossz. Új akkumlátor kell bele. Egy új akkumlátornak simán kell tudnia kár 10 szeri önindítózást egymás után.

 5. Jó napot kívánok. Van egy honda accord 7 gen. A problémám a következő. Beindul a riasztó anélkül hogy kinyitnám az ajtót vagy bárki hozzáérne,és sajnos nem tudom kikapcsolni sem kulcsal sem távirányítóval,csak ha leveszem az akksi sarút. Mi lehet a probléma vagy legalább hogy lehetséges a kikapcsolás hogy legalább az autót tudjam használni. Köszönöm a segítséget előre is.

  1. Kedves Zsolt!

   Ha tudják milyen tipus, akkor aforgalmazót tudja megkeresni, és javíttatni.

   Másik opció, hogy a riasztót ki tudom szerelni, ez Pesten 30. 000 Ft+ Áfa

 6. Jó napot nekem egy daewoo nexia van és az lenne vele a probléma hogy indítás közben véletlenül kihuztam a riasztó dugót és a kocsi azóta nem indul.

  1. Kedves Károly!

   Nem teljesen értem. A riasztó csatlakozót húzta le? Ha igen, akkor dugja vissza, és kikapcsolt riasztónál indulnia kell.

 7. Helló lenne egy Ford mondeo mk3 2.0tdci
  Be rakom a kulcsot és az óra helyen az kis piros Led ütemesen villog és nén indul a kocsi mi lehet probléma ?? Pls!! Valaki segítsen mit tegyek vagy mit csináljak vele

  1. Kedves Henrik!

   Az immobilizer rendszerrel van gond. Egyik kulccsal se indul?

   Lehet a kulcsban lévő chip van eltörve. Meg kell mérnie egy szakembernek, házilag nem orvosolható.

   Hol található az autó?

 8. Helló!
  A riasztóm állítólag nem mindig, de letiltja az üzemanyagpumpát. Hogyan Tudom ezt megakadályozni, elég ha a riasztót lekötöm az aksiról?

  1. Kedves Gergely!

   Nem elég, meg kell keresni hol szakították meg, és visszaállítani az eredeti állapotot.

 9. Üdv!

  1.4 benzin Seat Ibiza 6L gyári riasztóval vannak problémák. kulcson lévő gombokkal nem nyílik / zárodik, csak kulcsal. Kulcsal való kinyitás után, ha nem indítóm be egyből miután beszállok hanem valamelyik másik ajtót kinyitom (anyós, csomagtér) elkezd szirénázni amíg be nem indítom. Ha egyből beindítom akkor is kb minden 3. alkalommal indításnál dudál egyet. Foglalkoznak ilyen hibák elhárításával?

  1. Kedves Gergely!

   Valószínű fel kellene tanítani a távirányítót az autóra.

   Keresssen telefonon, és segítek.

 10. Üdv.

  2007-es kártyakulcsos Mazda 6 kombi autó a kártyakulcsra nem reagál egyáltalán, kulccsal nyitható és indítható sőt megy is az autó, csak a riasztó ajtónyitás után folyamatosan szól még menetközben is és a vészvillogó is villog folyamatosan. Mi lehet a probléma?

  1. Kedves József!

   A távirányító nem kapcsolja ki a riasztót. A távirányítót kell megnézetni, de valószínű újra lesz szükség…

 11. Üdv!Probléma a következő.Ha le alitom az autót akkor nem indul.rá adom a gyújtást minden világit minden jó.várok sokszor egy napot akkor indul.Opel B vectra 1,6 benzin.

  1. Kedves Jenő!

   Erre így nemigen tudok válaszolni. Szervizben kell megnézetni az autót, mert sok minden okozhatja….

 12. Ford Focus 1.6 Turnier Ghia (1998) riasztó kikapcsolás hogyan lehetséges?
  Lemerült az akkumulátor,azután ha bikázva,vagy az akkumulátort feltöltve indítottuk volna az autót,azonnal elindult a riasztó.
  Nem régen vásároltam “kézalól” az autót így még annyira nem ismerem.
  Az indító kulcs mellett találtam egy kis kulcsot,talán azzal lehet kikapcsolni,ha igen akkor hol?

  1. Kedves Péter!

   Ha jól gondolom, akkor ez egy utólagos riasztó, melynek hollétét csak a beszerelő tudja.

   Ha tudja a riasztó típusát, akkor a forgalmazó tud esetleg segíteni.

   Ha nincs távirányítója, akkor ilyenkor megbolondul a vezérlőegysége.

   A riasztó kiszerelésében tudok segíteni, visszaállítva a gyári állapotot.

 13. Van egy Ford Focus combi járgány, 2006. decemberi széria. Reggel kiszálltam a kocsiból és bezártam. 3 gombos tojás alakú távírányító…. 2x nyomtam meg a gombot. Sajnos napközben a kulcsot bezúztam a munkahelyemen, így az örökre vasalva. Kocsi a parkolóba…. Hazamentem a pótkulcsért, ami viszont csak egy sima kulcs, nem távirányítós….. Ezt bedugtam a zárba, simán kinyitottam az ajtót, de a kocsi elkezdett villogni. Mint aki vészvillogót kapcsolt be. Ez viszont nem áll meg… Simán beindítom a kocsit a pótkulccsal, tudok vele közlekedni, de a villogás folyamatos. Hang nincs hozzá, nem is tudtam, hogy van a kocsiba gyári riasztó, ha ezt annak lehet nevezni. Középen a rádió alatt van valami piros villogó kis fény, de nem tudom az mi célt szolgál. Hogy tudom kikapcsolni ezt a fényjelzést a gyári távirányítós kulcs hiányában?
  Köszönöm

 14. Kedves Dénes!
  Csak távirányítót, vagy kulcsos távirányítót? Milyen összeg lenne? Mert a Ford-ban egy új kulcs 120 000 ;(

 15. Tisztelt Úr!
  Hol van a ww passzát van a riasztó.
  Mert minden alkalommal bekapcsol.
  Várom megtisztelő válaszát !
  Üdv Tóth György Tibor Debrecen Sarkadi ut67sz

  1. Kedves György!

   Ha gyári riasztó, akkor az felszereltség függő, de ált. az ereszcsatornában a szélvédő alatt…

   Ha utólagos, akkor a beszerelő tudja.

 16. Kedves Dénes!

  Külföldön vagyok és elvesztettem a kocsikulcsom (Chrysler Crossfire). A pótkulcsot ki tudom küldetni, de abban nem működik az elektronika, hiába cseréltem benne elemet. Mikor az autót zártam, rápittyentettem a riasztót. Mi lesz most, ha az elektronikusan halott pótkulccsal kinyitom? Beindul a riasztó? Mit tehetek? Esetleg megnézné a pótkulcsot, mielőtt kiküldik, hátha feléleszthető?

  Köszönettel:
  Péter

  1. Kedves Péter!

   Ránézni rá tudok, de ez túl sok mindent nem jelent, attól még hogy akár jelet is ad ki a kulcs, nem biztos, hogy az autó fogadja is a jelet…

 17. Tiszteletem. Érdeklődnèk ,hogy van egy Golf IV em,gyári riasztòval. Időközönként megszólal , persze inkább éjszaka . Ki lehet ezt valahogy kapcsolni ?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hívj most! 06 20 575-15-95