• Autóriasztó kiszereelése, ha szirénázik

Mikor szükséges az autóriasztó kikapcsolása?

 

Azonnali megoldás az autóriasztó kikapcsolására

 

Az autóriasztó a világ egyik legpraktikusabb találmánya. Az autólopási statisztikákat áttekintve, szükség is van rá, hiszen nem csak azt jelzi, ha illetéktelen akarja eltulajdonítani a kocsidat, de egy alapvető biztonságot is ad, bárhol is hagyod. Ám meghibásodás esetén ez a hasznos rendszer a legborzasztóbb rémálmaiddá léphet elő, ilyenkor a javításig érdemes kikapcsolni az autóriasztót.

 

Hangosan vinnyog, sípol, dudál, valójában nincs is jó szó arra a hangra, amit az autóriasztó kiad. Ez természetesen ideális állapotban csak a tolvajokat rettenti el, ám meghibásodás esetén az őrületbe kergethet.

Nem elég, hogy mindenki téged bámul, miközben a saját autód visít, mint egy eszelős, de képtelen vagy kikapcsolni. Ez akkor még jobb, ha már késő este történik a panelházak között, mert így legalább fel is erősödik a hang, ráadásul az erkélyekről tökéletes kilátás nyílik a szerencsétlenkedésedre.

Mit tehetsz ilyenkor?

Mutatjuk!

 

Mikor romlik el az autóriasztó?

 

A meghibásodásnak apró előjelei lehetnek.

  • Ha a riasztó kikapcsolásakor a szokásosnál több hang- és fényjelzés jelentkezik, azt jelzi, hogy amíg nem voltál az autónál, beindult a riasztó.
    Ha ez többször egymás után megtörténik, akkor elképzelhető, hogy valami baj van a rendszerben, érdemes hát mielőbb szakemberhez fordulnod.
  • Ha olykor ok nélkül megszólal az autód riasztója, akkor érdemes először megmozgatnod a motorháztetőt. Ha így aktiválódik, akkor a motortér nyitásérzékelő kapcsolója lehet a hibás.
  • Az is lehet, hogy a belső érzékelők túl érzékenyek, ezt úgy tudod a legegyszerűbben tesztelni, hogy beülsz a hátsó ülésre, aktiválod a riasztót, majd kicsit megmozdítod a fejed vagy a kezed. Ha megszólal a riasztó, akkor itt lesz a hiba.
  • Ha az autóba szerelt immobiliser miatt nem indul az autó, akkor szintén érdemes arra gondolni, hogy a riasztó okozhatja a bajt. Ilyenkor érdemes kikapcsolni vagy kiköttetni azt, és beindítani a járművet.

 

Hogyan tudod kikapcsolni az autóriasztót?

 

  1. Vedd le az akkumlátor sarut
  2. Gyújtás ráadás után nyomd meg az eldugott helyen lévő kis kapcsolót
  3. Ha van a slusszkulcsodon egy kis kulcs, akkor azzal ki tudod kapcsolni a szirénát
  4. Ha van egy másik ksi kütyü a kulcstartón, akkor érintsd oda a rejtett helyre

 

Bármit is tapasztalsz, fontos, hogy kapcsold ki az autóriasztót, vagy ha nem sikerül, akkor  azonnal fordulj szakemberhez, és segítünk a helyszínen kikötni az autóriasztót, vagy hatástalanítani!

Semmiképpen ne próbáld te magad megoldani a problémát!

 

Hogy akadályozhatod meg a riasztó meghibásodását?

 

Ennek a legegyszerűbb módja, ha legalább kétévente, de lehetőleg minden évben elviszed a kocsidat a szervizbe és ellenőrizteted a riasztóját (is). Ezzel megkímélheted magad az autóriasztó meghibásodása okozta kellemetlenségektől, és mindig tudni fogod, hogy ha riaszt az autód, akkor annak bizony oka van!

 

Tel: +36 20/575-1595

 

Szabó Dénes

Szabó Dénes

villám autónyitó, autózár szakértő

Munkám során több mint 4000 autó zárnyitásában segítettem.

Ha nem tudod kinyitni az autódat keress bátran!
Szabó Dénes

Legújabb bejegyzések Szabó Dénestől

február 16th, 2018|Autóriasztó|

Leave A Comment

INTERGALACTIC COMPANY
"Ridiculus enim cras placerat facilisis amet lorem ipsum scelerisque sagittis lorem tis!"
Jojn Doe, CEO
Tel.: +1 (800) 123-45-67, +1 (800) 123-45-68
Fax: +1 (800) 123-45-69 (any time, 24/7/365)
E-mail: info@intergalactic.company
Website: //www.intergalactic.company
Address:
221, Mount Olimpus,
Rheasilvia region, Mars,
Solar System, Milky Way Galaxy