• Nem jön ki a kulcs a zárból

Ezt tedd, ha a kulcs nem jön ki az autó zárból!

Van-e rá megoldás, ha a kulcs nem jön ki a zárból?

 

Tekereg, forgatod, rángatod, próbálkozol, de a kulcs nem jön ki a zárból. Olyan érzésed van, mintha örökre az autóban maradna. Mindjárt lemegy a nap, félhomályban állsz a kocsi mellett, amit nem tudsz otthagyni a kulccsal. Segítséget kérni, elhajtani sem tudsz, hogy egy szerelőműhelyben a segítségedre siessenek. Patthelyzet.

 

De mi ilyenkor a teendő?

Nem egyszerű a helyzet, ha a zárba ragad az ember kulcsa. Ott állsz a kocsid mellett, mégsem tudsz vele elindulni. A kulcs nem mozdul, és az egyetlen dolog, amit tenni tudsz, hogy egy közeli wifi hálózatra csatlakozva a telefonodon keresgélsz megoldás után.

Van ugyan néhány hasznos praktika, melyekkel megpróbálhatsz kikeveredni a szorult helyzetedből, ám a legbiztosabb az, ha nem nyúlsz hozzá, így legalább nem teszel benne nagy kárt.

 

Próbálj ki néhány trükköt!

 

A legtöbb, interneten olvasható trükköt nem érdemes kipróbálni, mert többet árt, mint használ. Van azonban néhány olyan módszer, melyek kipróbálásával nem teszel kárt a kocsiban, és van rá (egy minimális) esély, hogy beválhatnak.

Az egyik ilyen nagyon egyszerű trükk, hogy rángatás helyett mozgasd nagyon finoman a zárban a kulcsot kissé oldalirányban is, hátha kijön a kulcs. Ha ez nem jön be, bevetheted a „tisztító” módszert.

Ha van rá a helyszínen lehetőséged fújj bele féktisztító sprayt. Ez lemossa a lamellákat, és kimossa a koszt, ha csak ez volt a gond, akkor van esély arra, hogy a zár elengedi a kulcsot. Természetesen ne várd, hogy egyből kipattanjon a kulcs a zárból, de ha türelmes vagy, akár be is válhatnak ezek a módszerek.

 

Mi történik, ha így sem jön ki a kulcs a zárból?

Semmiképpen ne próbálj ki több praktikát. Ha a fentiek nem váltak be, hívj szakembert a helyszínre, ha beragadt a kulcs a zárba. A további próbálgatásokkal feleslegesen húzod a saját idődet, ráadásul kárt is tehetsz az autódban, vagy a kulcsban egy- egy meggondolatlan mozdulattal.

Tárcsázd inkább a számunkat, szakértő kollégánk a helyszínen megoldja a problémádat és eltávolítja a kulcsot a zárból!

 

Mi lehet az oka annak, hogy beragadt a kulcs?

 

Számtalan oka lehet annak, hogy beragadt a kulcs a zárba. A leggyakrabban a zár törése, vagy a zárlemellák sérülése lehet. Ezeket ott a helyszínen nem tudod orvosolni, max. eltöröd  a kulcsod.

A helyszínen biztosan ki tudjuk venni a kulcsod a zár ki-, és szétszerelésével!

Egy szerencsétlen mozdulattal már meg is van a baj, erről senki sem tehet. Érdemes ezért már most elmentened a számunkat, így, ha bármikor a jövőben szorult helyzetbe kerülsz, nem kell jégkockákkal bohóckodnod, vagy wifi után nyomoznod: csak elegánsan előveszed a telefonod és már úton is a segítség.

Tel: +3620/575-1595

 

Szabó Dénes

Szabó Dénes

villám autónyitó, autózár szakértő

Munkám során több mint 4000 autó zárnyitásában segítettem.

Ha nem tudod kinyitni az autódat keress bátran!
Szabó Dénes

Legújabb bejegyzések Szabó Dénestől

január 23rd, 2018|autokulcs|

Leave A Comment

INTERGALACTIC COMPANY
"Ridiculus enim cras placerat facilisis amet lorem ipsum scelerisque sagittis lorem tis!"
Jojn Doe, CEO
Tel.: +1 (800) 123-45-67, +1 (800) 123-45-68
Fax: +1 (800) 123-45-69 (any time, 24/7/365)
E-mail: info@intergalactic.company
Website: //www.intergalactic.company
Address:
221, Mount Olimpus,
Rheasilvia region, Mars,
Solar System, Milky Way Galaxy