Ezt tedd, ha a kulcs nem jön ki az autózárból!

Szerző: Szabó Dénes, okleveles autózár nyitó specialista

Nem jön ki a kulcs a zárból

Van-e rá megoldás, ha a kulcs nem jön ki az autózárból?

 

Tekereg, forgatod, rángatod, próbálkozol, de a kulcs nem jön ki a zárból. Olyan érzésed van, mintha örökre az autóban maradna. Mindjárt lemegy a nap, félhomályban állsz a kocsi mellett, amit nem tudsz otthagyni a kulccsal. Segítséget kérni, elhajtani sem tudsz, hogy egy szerelőműhelyben a segítségedre siessenek. Patthelyzet.

 

De mi ilyenkor a teendő?

Nem egyszerű a helyzet, ha a zárba ragad az ember kulcsa. Ott állsz a kocsid mellett, mégsem tudsz vele elindulni. A kulcs nem mozdul, és az egyetlen dolog, amit tenni tudsz, hogy egy közeli wifi hálózatra csatlakozva a telefonodon keresgélsz megoldás után.

Van ugyan néhány hasznos praktika, melyekkel megpróbálhatsz kikeveredni a szorult helyzetedből, ám a legbiztosabb az, ha nem nyúlsz hozzá, így legalább nem teszel benne nagy kárt.

 

Próbálj ki néhány trükköt!

 

A legtöbb, interneten olvasható trükköt nem érdemes kipróbálni, mert többet árt, mint használ. Van azonban néhány olyan módszer, melyek kipróbálásával nem teszel kárt a kocsiban, és van rá (egy minimális) esély, hogy beválhatnak.

Az egyik ilyen nagyon egyszerű trükk, hogy rángatás helyett mozgasd nagyon finoman a zárban a kulcsot kissé oldalirányban is, hátha kijön a kulcs. Ha ez nem jön be, bevetheted a „tisztító” módszert.

Ha van rá a helyszínen lehetőséged fújj bele féktisztító sprayt. Ez lemossa a lamellákat, és kimossa a koszt, ha csak ez volt a gond, akkor van esély arra, hogy a zár elengedi a kulcsot. Természetesen ne várd, hogy egyből kipattanjon a kulcs a zárból, de ha türelmes vagy, akár be is válhatnak ezek a módszerek.

 

Mi történik, ha így sem jön ki a kulcs a zárból?

Semmiképpen ne próbálj ki több praktikát. Ha a fentiek nem váltak be, hívj szakembert a helyszínre, ha beragadt a kulcs a zárba. A további próbálgatásokkal feleslegesen húzod a saját idődet, ráadásul kárt is tehetsz az autódban, vagy a kulcsban egy- egy meggondolatlan mozdulattal.

Tárcsázd inkább a számunkat, szakértő kollégánk a helyszínen megoldja a problémádat és eltávolítja a kulcsot a zárból!

 

Mi lehet az oka annak, hogy beragadt a kulcs?

 

Számtalan oka lehet annak, hogy beragadt a kulcs a zárba. A leggyakrabban a zár törése, vagy a zárlemellák sérülése lehet. Ezeket ott a helyszínen nem tudod orvosolni, max. eltöröd  a kulcsod.

A helyszínen biztosan ki tudjuk venni a kulcsod a zár ki-, és szétszerelésével!

Egy szerencsétlen mozdulattal már meg is van a baj, erről senki sem tehet. Érdemes ezért már most elmentened a számunkat, így, ha bármikor a jövőben szorult helyzetbe kerülsz, nem kell jégkockákkal bohóckodnod, vagy wifi után nyomoznod: csak elegánsan előveszed a telefonod és már úton is a segítség.

Tel: +3620/575-1595

 

Szabó Dénes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hívj most! 06 20 575-15-95