Ha autónyitásra adod a fejed, tudd, hogy mit csinálsz!

 

Az autó kinyitása a mindennapi élet része. Csak egy mozdulat és szabad az út az utasok és a csomagok előtt. Egészen addig működik ez reflexből, amíg egyszer csak nem jutsz be az autódba, vagy elromlik a zár és valami miatt nem nyílnak ki az ajtók. Mit lehet ilyenkor tenni? Kihez fordulhatsz? Segítünk!

Nem nyílik az autó ajtaja. Az első pillanatban mindegy, hogy a kulcs hibásodott meg, vagy a mechanikával van valami gond, esetleg a távirányító vagy a zárszerkezet rakoncátlankodik, hiszen a lényeg ugyanaz. Síkideg vagy, és autónyitásra van szükséged.

Valójában van egy jó és egy rossz hírünk. A rossz az, hogy várnod kell egy kicsit, mert egyedül nem tudod megoldani ezt a problémát és nem is érdemes próbálkoznod. A jó viszont az, hogy ha tárcsázol minket, azonnal indulunk a helyszínre és sérülés nélkül kinyitjuk neked az ajtókat.

Mi lehet a hiba oka?

Számos oka lehet annak, ha nem nyílnak az autód ajtói. Ha távirányítóval felszerelt autód van, elképzelhető, hogy a slusszkulcsban merült le az elem vagy elvesztette azt az egyedi kódot, mely segítségével kommunikál a jármű.

Az is lehet, hogy az autó akkumulátora lemerült vagy meghibásodott – az újabb gyártmányú autók esetében ilyenkor nem csak a motor mond csütörtököt, de a kocsiajtók is zárva maradnak. Ha felkapcsolva felejtetted a lámpát vagy a klímát, akkor biztos lehetsz abban, hogy az akkumulátorral lesz valami probléma.

Még mielőtt nekiállnál bebikázni az autót, jó, ha tudod, hogy a kulcs ilyenkor elveszítheti egyedi kódját, így hiába oldódott meg az egyik probléma, azonnal jöhet egy másik. Komolyabb az ügy, ha az autó elektronikájában jelentkezik a hiba.

Hogy oldhatom meg a problémát?

A lehető legkomolyabban mondjuk, hogy egyedül sehogy!

Ha nem tudod, mi okozza a problémát, hiába kezded el feszegetni az ajtót, piszkálni a zárat vagy hiába próbálod betörni az ablakot, az autóban szinte garantáltan kárt teszel, a baj okát viszont továbbra sem oldod meg.

Cserébe viszont lesz egy roncsolt zárad, egy összekarcolt fényezésed, egy repedt szélvédőd vagy egyéb sérülés az autódon.

 

Tény, hogy ha minket hívsz, várnod kell egy kicsit, sőt pénzbe is kerül, viszont speciális szerszámaink és több éves szakmai tapasztalatunknak köszönhetően gyorsan és sérülés nélkül nyitjuk ki az ajtódat.

Ráadásul nem szükséges trailert hívnod, hogy szerelőhöz vidd a kocsit. Mivel nem egy ilyen esetet láttuk már, igyekszünk megállapítani a probléma okát is, melyet így mielőbb lehet orvosolni.

Az autónyitás 5-10 perc, utána újra a természetes lesz, hogy a kocsiajtók nyílnak és zárulnak, amikor csak akarod.

Budapest területén egy óra alatt a helyszínre érünk, és nem számítunk fel kiszállási díjat.

Érdemes már most elmentened a telefonszámunkat, így, ha bajba kerülsz, azonnal tárcsázhatsz minket!

06 20 575- 15- 95