Ki tud immobilizeres kulcstanítást Budapesten?

 

Mi történik akkor, ha a kulcsot hiába nyomkodod a zárt ajtók előtt állva vagy hiába forgatod a volán mögött ülve, egyszerűen nem is akarja az igazságot? Talán nem is az autóban, hanem a kulcsban van a hiba. Nyilván te sem beszélsz az autók nyelvén, a jelekből azonban könnyen olvashatsz! Ami fontos: kivételes esetekben tehetsz kísérletet a probléma diagnosztizálására, de a megoldására mindenképp kérj segítséget egy profitól.

 

A diagnózis: megmakacsolta magát az immobiliser, vagy lemerült az elem

 

A jó hír, hogy ha az autód ajtaja épp nem volt zárva, akkor le tudod tesztelni, hogy a kulcsban van-e a hiba…

Ha például nem indul be az autó, ellenőrizd a világítást! Ha annak kutya baja és az egyéb elektromos berendezések is működnek, akkor valószínű nem az aksival van a gond.

Adj rá gyújtást és nézd meg, hogy mi történik a műszerfal kijelzőin! Sok esetben egy kis sárga, vagy zöld, kulcs alakú ikon fog világítani, ebből már ki lehet következtetni, hogy az immobilizerrel lesz a probléma.

 

(Az immobilizer egy indításgátló, amely minden, 1995 után gyártott autóban megtalálható: a kocsiban van egy beépített chip, ami a kulccsal közvetlen kapcsolatot létesít. A kérdés tehát ilyenkor az, hogy a kulcsban van a hiba, vagy az indító kapcsoló oldalán.)

 

Hogy juthatsz egyről a kettőre?

 

Ha van pótkulcsod, gyerekjáték az egész. Ha működik, akkor a kulcs maga ment tönkre. Ilyenkor nincs más dolgod, mint egy kulcsmásolás és elvégeztetni ugyanazzal a szakemberrel az immobilizeres kulcstanítást is. Nem autószerelőre lesz szükséged, hanem az autózárak speciális szakértőjére. 

Ha a pótkulccsal sincs reakció, akkor lehet nagyobb gond is, valamelyik számítógépeddel.

 

 

Ha semmi nem segít, akkor jön az immobilizer kulcstanítás, ez tulajdonképpen újraprogramozást jelenti. A programozás lényege, hogy „személyre szabott” kulcs jön létre, mely kizárólag a te autódat tudja majd kinyitni és beindítani. Ez a programozás minden esetben egyedi, a jó hír viszont az, hogy kollégáink értenek az autók nyelvén: tévedhetetlenül azonosítani fogjuk a fennálló problémát, és orvosoljuk is azt, ott helyben.

A programozó szakemberünk egy kábellel ráköti az autódat egy számítógépre, majd egy speciális, direkt erre kitalált program segítségével a kulcs és a hozzá tartozó autó szépen egymásra hangolódik. Ha a régi kulcs nincs meg, erősen ajánlott a régi rekonstrukciója helyett egy új létrehozása, a régi letiltása.

Sajnos ez nem mindig segít, ilyenkor a gyári immobilizert kell kiiktatni, vagy új immo, vagy motorvezérlőt beszerezni.

 

 

Immobilizeres kulcstanítás: ha gondod van, az ország bármely pontjára kiszállunk

 

Ha ránk bízod a munkát, nem lesz más dolgod, csak hívd fel a számunkat. Rajtad múlik, hogy behozod a kocsid a szervízbe, vagy kiszállunk a helyszínre.

Budapesten és vonzáskörzetében egy óra alatt ott vagyunk és profin, pénztárca kímélően, lelkiismeretesen, valamint a lehetőségekhez mérten a leggyorsabban igyekszünk orvosolni a problémád!