Hogyan történik az indításgátló kiiktatása?

 

Sietős dolgod lenne, de nem akar elindulni a kocsid? Minden más jónak tűnik, mégis képtelen vagy beindítani a motort? Valószínűleg az indításgátló kiiktatása lesz a megoldás, mert cseréje hosszú szervizidővel járhat. Nem biztos, lehet a helyszínen segítünk!

 

Nem merült le az akksi, mégse indul a kocsi

 

Ha nem indul a kocsi, akkor a leggyakrabban az akkumulátor fáradtsága a hibás. Ezt úgy tudod a legegyszerűbben ellenőrizni, hogy ráadod a gyújtást és megnézed, hogy a műszerfalon lévő lámpák világítanak-e. Ha világítanak és egyúttal nem jeleznek hibát, ami megmagyarázná, hogy miért nem lehet elindítani a motort, akkor nagy valószínűséggel az indításgátló rendszer avagy immobilizer meghibásodása állhat a háttérben.

 

Mi a teendő, ha nem működik az immobiliser?

 

Utólag beszerelt indításgátló rendszerek esetén két lehetőséged van.

  1. Trélert hívsz, hogy szervizbe szállíttasd a kocsit: ezt a lehetőséget akkor érdemes választani, ha nem nagy probléma, hogy nem érsz oda, ahova indulni terveztél, és van némi extra pénz a zsebedben, amivel amúgy sem tudnál mit kezdeni. Megvárod, amíg odaér a trailer, utána szervizekben teljes körű megoldást nyújtanak, így némi várakozás után megoldódik a probléma. Ha tele van a szerviz, akkor persze lehet, hogy pár napig, vagy hétig kocsi nélkül maradsz, de a végén legalább minden rendben lesz!
  2. Nekünk telefonálsz, hogy a helyszínen oldjuk meg a problémát. Ezt akkor ajánljuk, ha fontos, hogy el tudd indítani a kocsit a lehető legrövidebb időn belül, és tovább mehess a dolgodra. Mi a helyszínen ki tudjuk iktatni az immobilisert, így a kocsid elindul.

Ha csak a chip hiányzik

 

Ilyenkor a helyszínen is fel tudunk programozni egy új trgansponder chipet a legtöbb autótípushoz.

 

Gyári immobiliser kiiktatása- helyszínre kiszállva nem vállaljuk!

 

Fontos, hogy a gyárilag beépített indításgátló rendszerek kiiktatásához bele kell nyúlni a motorvezérlő egységbe, amit nem tudunk a helyszínen vállalni. Ehhez mindenféleképpen el kell hozni (hozatni) hozzánk az autót, mert egy kicsit bonyolultabb lesz a dolog, és nem is minden típusnál megoldható.

 

Mi a leggyorsabb megoldás a gyárilag beépített immobiliser meghibásodása esetén?

 

Tudunk készíteni egy új chipet, mely behelyezésével ismét indítható lesz az autó. Ennek díja Budapesten 40. 000 Ft-tól indul márkától, és típustól függően. 

Fontos, hogy mindkét esetben, akár gyári, akár utángyártott a rendszer, a kocsi beépített lopásvédelme megszűnik, ami meglehetősen veszélyes lehet, főleg akkor, ha más módon nincsen védve a kocsi a lopás ellen, és nyilvános helyen parkolsz. Éppen ezért ahogy lehet, hozd el hozzánk, és gondoskodunk a biztonságáról is!

Mikor és miért hívj bennünket?

 

Nem csak az immobiliser kiiktatása kapcsán tudunk segítséget nyújtani, hanem az autó zárrendszerének bármilyen meghibásodása esetén.

Ha a slusszkulccsal, az elektromos zárrendszerrel, vagy magával az autózárral van probléma, tapasztalt kollégáink gyors és szakszerű segítséget nyújtanak. Mentsd el a számunkat, hogy mindig tudd, kit hívhatsz, ha bajba kerülsz az út mellett. 

Ha gyors, költséghatékony és profi megoldást szeretnél, hívj minket bizalommal!

 

Szabó Dénes