Ki tudom- e szedni házilag a beszorult kulcsot valami trükkel?

A mindennapokhoz hozzátartozik, hogy valakinek rossz napja van, túlságosan siet, esetleg a gyerkőc szórakozott a kocsiban, így beszorult az autókulcs.

De vajon lehet ezzel kezdeni valamit?

Mégsem hagyhatjuk ott a kocsit, ahol van, nyitott ajtókkal, benne a kulccsal!

Megpróbáljuk házilag kierősködni? Vagy hívjunk szakembert? Mit lehet ilyenkor tenni?
Mit lehet tenni ilyen helyzetben?


Pánikolni, hiszen az mindig jót tesz…

Azért ne vidd túlzásba, néhány perc után, ha kellően leszidtad magadat és/vagy a gyereket, kezdj el inkább a megoldáson gondolkodni. A hajtűt, a harapófogót, a flexet és a dinamitot azonnal zárd is ki a versenyből, ha lehet.

A WD40 mindenre jó…

…szokták mondani autós körökben (is).

Ha beragadt a kulcs, a legtöbb magyar férfi elsőre fúj egy- kettőt a zárba, mozgatja a kulcsot, aztán megjavul. Vagy nem.

Bár rengetegen tanácsolják ezt a módszert az internetes fórumokon, sajnos nem minden kocsi egyforma, így a zárak is különbözőek. Ami az egyiknél bevált, lehet, hogy a másiknál csak galibát fog okozni.

A túlzott erőlködéssel tovább fokozhatod a bajt, és a beszorult kulcsból beletört kulcsot csinálhatsz, ami sem az idődnek, sem az idegeidnek, de még a pénztárcádnak sem lesz kellemes mulatság.

Mit tehetsz hát, hogy ezt megelőzd?

Ne próbáld meg semmilyen tárggyal kipiszkálni, akkor sem, ha elegendő akciófilmet és MacGuyver epizódot láttál már ehhez. Az erős mágnes szintén nem jó megoldás, mivel – főleg újabb gyártású autók esetén – komolyan rongálhatod vele az autót, és a zárat.

 

Ne rángasd vagy erőltesd a kulcsot egyik irányba sem.

Finoman megpróbálhatod elmozdítani fel, vagy le, de ne próbálj tekerni rajta. Ha így sem mozdul, hagyd ott.

Ülj le, nyugodj meg, és próbáld meg nem szétverni mérgedben a kocsit, hiszen a karosszérialakatos drágábban dolgozik, mint mi!

Keress olyan szakembert, aki alkalmas zárnyitásra, autónyitásra. Fontos, hogy rendelkezzen a megfelelő eszközökkel ahhoz, hogy ne roncsolja a zárbetétet, miközben a kulcsot próbálja megmenteni.

Ilyenformán a szomszéd bontós Pista bácsi nem biztos, hogy a legjobb megoldás lesz, de vigasztaljon a tudat, hogy a két sörnyi munkadíj árán felül nem szakad még egy zárcsere vagy beletört kulccsal járó macera a nyakadba.

Ha beszorult az autókulcsod, nyugodj meg, tárcsázd a számunkat, mondd el, mi a baj, és mi elindulunk. A kulcs kiszedése a zár kiszerelése után szétszerelésre kerül, és így szépen kijön a kocsikulcs.

Ha Budapesten vagy, legfeljebb egy órán belül ott vagyunk, hogy segítsünk, de ha messzebb szorulsz segítségre, az sem probléma. A hét bármelyik napján 0-24-ig elérhetők vagyunk, a munka elkezdése előtt pedig mindössze az autó forgalmijára és a te jogosítványodra/személyi igazolványodra lesz szükségünk.

A zárnyitás/kulcsmentés díja nagyban függ az állapottól, illetve attól is, mennyire piszkáltad meg azóta, így ezt telefonon vagy személyesen tudjuk majd megbeszélni.

 

Hívj minket bizalommal!