Pajzs védelem lemerült akkumulátor melletti kiiktatása

Szerző: Szabó Dénes, okleveles autózár nyitó specialista

Pajzs védelem visszajelző

Pajzs védelem lemerült akkumulátor mellett – mit tegyél, ha téged zárt ki a kocsi?

 

Tudtad, hogy a Pajzs védelem lemerült akkumulátor mellett is működik? Ez szuper hír, amikor az autótolvajoknak kell ellenállnia a kocsinak – de rossz hír, ha magadat zártad ki. Mutatjuk, mi ilyenkor a teendő!

 

Az akkumulátor az autó egyik létfontosságú szerve, és ha meghibásodik, hiába állsz indulásra készen az autód mellett, még csak az ajtókat sem tudod majd kinyitni. Mindez pedig fokozottan igaz abban az esetben, ha a járműved pajzs védelemmel van ellátva. Ahhoz, hogy az autód sértetlenül megússza ezt a történetet és újra birtokba vehesd a saját járgányodat, sokszor nem érdemes egyedül nekivágni a zárnyitásnak. Ugye nem akarsz rontani a helyzeteden?

 

Mi is az a pajzs védelem?

 

A pajzs védelem egy speciális védelmi technológia. Az indításgátló funkciónak köszönhetően megakadályozza az álló helyzetben történő lopásokat, vagyis minimálisra csökkenti az esélyt arra, hogy a parkoló, lezárt autódat illetéktelenek elvigyék a saját lábán. Másrészt a rablásgátló funkciónak köszönhetően esélytelen a menet közben történő trükkös lopások és a rablások sikeres kimenetele.

A hang és fényjelzést keltő riasztónak hála értelmetlenné válnak a fentiekből következő esetleges károkozások is. Vagyis mindezzel egy olyan láthatatlan pajzsot húzhatsz a kocsid köré, amely a legmagasabb biztonságot garantálja számodra.

 

A Pajzs védelem egyik legnagyobb fejlesztése, hogy akkor is működik, ha valami miatt lemerül az aksi, így nem kell attól félned, hogy ellopják a kocsit, miután égve hagytad a lámpát. Ez azonban nagy hátrány is, hiszen ilyen esetben te sem jutsz be a kocsiba. 

 

Mi történik, ha lemerül az akkumulátor?

 

Ha lemerült az aksi, akkor szinte biztos, hogy esélyed sincs hozzáférni a saját autódhoz. Sőt, ha valamennyi szufla maradt is benne, attól például a motorház védelem továbbra is életben marad, szóval nem érdemes egyedül kísérletezni a kocsi nyitásával. 

Mivel ilyen esetben nem a zárral van a baj, a városi legendaként terjedő ajtónyitó technikák biztosan nem játszanak. (Jobb ha tudod amúgy, hogy más helyzetben sem nagyon.)

Ha mégis megpróbálkozol vele, megkarcolhatod a kocsidat és tönkreteheted a zárat is, ráadásul az akkumulátor továbbra is le lesz merülve, te pedig még mindig nem tudsz elindulni. 

Hívj inkább segítséget! Egy szakember speciális zárnyitó eszközeivel ki tudja nyitni a kocsit úgy, hogy egy karcolás sem esik rajta. Ezt követően a Pajzs védelmi rendszerét tesszük szerviz üzemmódba, és kinyitjuk a motorteret.

Ezután természetesen az akkumulátort szükséges feltölteni, vagy az autót bebikázva 20- 30 km- t autózni, így az autó generátora tölti fel az akkumulátort.

Érdemes utána járni, hogy mitől merült le az akkumulátor, nehogy legközelebb is így járjunk!

 

Hogyan lehet kikapcsolni a Pajzs védelmet lemerült akkumulátor mellett?

 

Pajzs védelem áramadás
Pajzs védelem áramadás

 

  1. A vezető oldali lábtér bal oldalán a burkolat alatt keresd meg a fehér csatlakozót, és a fekete mikrokapcsolót.
  2. A kapott kábel csatlakozóját kösd össze a talált csatlakozóval, és a másik akkumulátorral. (Piros csíkos a pozitív!)
  3. Ha nincs ilyen kábeled, akkor se csüggedj, és ne dőlj be a Pajzs ügyfélszolgálatának nem kell hozzá náluk megvenned a spéci akkumulátort! Adj áramot a fehér csatlakozónak egy másik akkumulátorról. (Piros csíkos a pozitív!)
  4. A Pajzs távirányítóján lévő két gombot egyszerre nyomd meg.
  5. A műszerfalon a Pajzs Ledje zölden villog.
  6. Nyomd meg a talált fekete lap mikrokapcsolót, amíg a motortérv felöl kattanást nem hallasz
  7. Húzd meg a motortér nyitó karját!

 

Pajzs védelem mikrokapcsoló
Pajzs védelem mikrokapcsoló

Előzd meg a kellemetlen szituációkat!

 

Amennyiben nem az akkumulátor meghibásodásáról van szó, akár elejét is veheted annak, hogy széttárt kezekkel állj a bezárt autód mellett. Ha úgy érzed, a szokásosnál nehezebben indul be az autód, akkor már felmerülhet benned a gyanú, hogy betegeskedik az akkumulátorod.

Az újabb modellek esetében már egyszerűbb a helyzet, ugyanis mikor úgy érzi a jármű, hogy gyengül az áramforrás, egyszerűen letilt az elektromos szabályozás. Ilyenkor sürgősen keress fel egy szervizt és előzd meg a bajt!

Ha pedig már megtörtént, akkor hívj minket és kihúzunk a csávából!

 

Mindegy, hogyan zárult be – mi zúzás nélkül kinyitjuk neked!

 

Szabó Dénes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hívj most! 06 20 575-15-95