Tippek ha beletört a slusszkulcs a kocsiba

 

 

A csomagtartó bepakolva, a lakás bezárva, minden készen áll az indulásra! Rutinszerűen fordítod el a kulcsot a zárban, mikor hirtelen a kezedben marad… egy darabja. Mikor erre ráeszmélsz, hirtelen pánik fog el. Beletört a slusszkulcs a kocsiba! Mi lesz most?

 

Tény, hogy szorult helyzetbe kerültél, azonban nem megoldhatatlan a szituáció. Először is vegyél egy mély levegőt, hiszen a kulcs az idegességtől amúgy sem forr össze. Mindenképpen hívj egy szakembert a helyszínre, aki kisegít ebből a kellemetlen szituációból. Egyedül semmiképpen nem érdemes hozzáfogni a „szereléshez”, ugyanis több kárt okozhatsz, mint hasznot.

 

 

Mit ne tegyél, ha beletört a slusszkulcs a zárba?

 

 

Ha beütöd a keresőbe, hogy eltört slusszkulcs, valószínűleg rengeteg fórumhozzászólással találod magad szemben, melyek számtalan házi praktikát kínálnak. Egyik jobb, mint a másik! (Nem.)

A rossz hírünk az, hogy ha csavarhúzóval nyúlsz a gyújtáskapcsolóba vagy a zárba, az tönkre fog menni. Ugyanez igaz a lapfűrész használatára is. A csonk ugyan lehet, hogy kijön, de hidd el, a kapcsolót utána akár a kukába is dobhatod.

Laikusként a gyújtáskapcsoló eltávolítása sem egy jó ötlet, hiszen ezzel már a műszerfal alatti részben is súlyos károkat tehetsz. Ráadásul mi a garancia arra, hogy vissza is tudod szerelni a szerkezetet úgy, hogy az hibátlanul működjön? Ha ez sikerül elsőre, úgy, hogy korábban soha nem csináltál még ilyet, akkor van egy állásajánlatunk számodra;)

Ha nem kockáztatnál, érdemes inkább szakember segítségét kérned a feladathoz.

 

Ezt tedd, ha beletört a slusszkulcs

 

Egyszerűen ne nyúlj semmihez és tárcsázz minket! Mi azonnal a helyszínre sietünk és megoldjuk a problémát. Ne aggódj, nem kell drága trailert hívnod, hogy szerelőhöz vigye a kocsit!

Az egész javítás csak néhány percig tart majd, viszont a speciális szerszámainknak és a több éves szakmai tapasztalatunknak köszönhetően garantáltan sérülés nélkül oldjuk meg a problémát.

Ha kéznél van a pótkulcs, természetesen azzal beindítjuk az autót, nem hagyunk úgy magadra, hogy nem bizonyosodtunk meg arról, hogy minden rendben van.

Budapest területén belül a kiszállás ingyenes, ráadásul egy órán belül biztosan kiérkezünk hozzád.

Ha az adott pillanatban nem is érsz rá, mert rohansz, fontos, hogy minél előbb másoltass új kulcsot a kocsihoz, mert ha elveszik, vagy elromlik a pótkulcs, akkor leszel igazán bajban…

Mi a helyzet, ha nincs pótkulcsom?

 

Az bizony probléma, de nem megoldhatatlan. A törött kulcsot nagy valószínűséggel le tudjuk másolni.

Ha ez nem sikerülne, akkor a zárbetét kiszerelésével, és szétszerelésével tudunk új kulcsot készíteni hozzá…