Tippek ha beletört a slusszkulcs a kocsiba

 

 

A csomagtartó bepakolva, a lakás bezárva, minden készen áll az indulásra! Rutinszerűen fordítod el a kulcsot a zárban, mikor hirtelen a kezedben marad… egy darabja. Mikor erre ráeszmélsz, hirtelen pánik fog el. Beletört a slusszkulcs a kocsiba! Mi lesz most?

 

Tény, hogy szorult helyzetbe kerültél, azonban nem megoldhatatlan a szituáció. Először is vegyél egy mély levegőt, hiszen a kulcs az idegességtől amúgy sem forr össze. Mindenképpen hívj egy szakembert a helyszínre, aki kisegít ebből a kellemetlen szituációból. Egyedül semmiképpen nem érdemes hozzáfogni a „szereléshez”, ugyanis több kárt okozhatsz, mint hasznot.

 

 

Mit ne tegyél, ha beletört a slusszkulcs a zárba?

 

 

Ha beütöd a keresőbe, hogy eltört slusszkulcs, valószínűleg rengeteg fórumhozzászólással találod magad szemben, melyek számtalan házi praktikát kínálnak. Egyik jobb, mint a másik! (Nem.)

A rossz hírünk az, hogy ha csavarhúzóval nyúlsz a gyújtáskapcsolóba vagy a zárba, az tönkre fog menni. Ugyanez igaz a lapfűrész használatára is. A csonk ugyan lehet, hogy kijön, de hidd el, a kapcsolót utána akár a kukába is dobhatod.

Laikusként a gyújtáskapcsoló eltávolítása sem egy jó ötlet, hiszen ezzel már a műszerfal alatti részben is súlyos károkat tehetsz. Ráadásul mi a garancia arra, hogy vissza is tudod szerelni a szerkezetet úgy, hogy az hibátlanul működjön? Ha ez sikerül elsőre, úgy, hogy korábban soha nem csináltál még ilyet, akkor van egy állásajánlatunk számodra;)

Ha nem kockáztatnál, érdemes inkább szakember segítségét kérned a feladathoz.

 

Ezt tedd, ha beletört a slusszkulcs

 

Egyszerűen ne nyúlj semmihez és tárcsázz minket! Mi azonnal a helyszínre sietünk és megoldjuk a problémát. Ne aggódj, nem kell drága trailert hívnod, hogy szerelőhöz vigye a kocsit!

Az egész javítás csak néhány percig tart majd, viszont a speciális szerszámainknak és a több éves szakmai tapasztalatunknak köszönhetően garantáltan sérülés nélkül oldjuk meg a problémát.

Ha kéznél van a pótkulcs, természetesen azzal beindítjuk az autót, nem hagyunk úgy magadra, hogy nem bizonyosodtunk meg arról, hogy minden rendben van.

Budapest területén belül a kiszállás ingyenes, ráadásul egy órán belül biztosan kiérkezünk hozzád.

Ha az adott pillanatban nem is érsz rá, mert rohansz, fontos, hogy minél előbb másoltass új kulcsot a kocsihoz, mert ha elveszik, vagy elromlik a pótkulcs, akkor leszel igazán bajban…

Mi a helyzet, ha nincs pótkulcsom?

 

Az bizony probléma, de nem megoldhatatlan. A törött kulcsot nagy valószínűséggel le tudjuk másolni.

Ha ez nem sikerülne, akkor a zárbetét kiszerelésével, és szétszerelésével tudunk új kulcsot készíteni hozzá…

 

Szabó Dénes

Szabó Dénes

villám autónyitó, autózár szakértő

Munkám során több mint 4000 autó zárnyitásában segítettem.

Ha nem tudod kinyitni az autódat keress bátran!
Szabó Dénes