Autó akkumulátort nem minden héten vásárol az ember. Igazából ez egy olyan termék, aminél minden gépjárműtulajdonos egyértelműan azt gondolja, hogy benne van az autóban, teszi a dolgát, és esetleg évente egyszer feltöltöm, ha nehezen indul be a kocsi.

Akkumulátort jó esetben 3-5 évente vásárol egy átlagos autó tulajdonos.

Éppen ezért rendkívül fontos, hogy az autóba illő teljesítményű, megbízható márkát válasszunk. 

Sajnos hajlamosak vagyunk néhány ezer forint spórolás miatt egy kevésbé megbízható, olcsóbb terméket választani. Amikor pedig rájövünk, hogy idő előtt cserélni kell aksit, vagy a téli hideg időkben nehezen indítja már be az autónkat persze megbánjuk a korábbi döntésünket.

Ebben a cikkben a Lesti Akku Kft szakmai segítségével bemutatok neked 5 olyan akkumulátor márkát, ami a minőségi kategóriát képviseli, megbízhatóságban pedig ajánlott választás.

 

Banner akkumulátorok

 

A Banner Európa egyik vezető akkumulátor gyártója. A gyár maga Ausztriában Linz városában üzemel, és az osztrák területen kívül itthon is az egyik piacvezető márka.

Jellemzően inkább a középmezőnyt erősíti minőség tekintetében, bár a nevéből adódóen sokan inkább a prémium szegmensbe sorolnák.

 

Bosch akkumulátorok

 

A Bosch mint márka számos iparági területre készít különböző termékeket. Az akkupiacon lévő termékeit lényegében nem is ő gyártja, hogyan a németországi Johnson Control gyáraiban készítteti.

Mindez semmit nem von le az értékeiből. A Bosch akkumulátor termékei magas – premium – minőséget képviselnek a piacon, ajánlott bármilyen felhasználásra.

 

Exide akkumulátorok

 

A Exide termékei már 130 éves gyártói múltra tekintenek vissza. Magyarországon széles kínálatban érhetőek el a termékek, pedig nincs kizárólagos hazai importőre. Éppen ezért előfordulhat hogy egyes forgalmazók jelentősen eltérő árakon kínálják a piacon.
Magas minőséget képvisel, ár érték arányban kiemelkedő jellemzőkkel.

 

Varta akkumulátorok

 

A Varta Black, Blue és Silver Dynamic családjai már nagyon régóta meghatározó szereplői az európai akkumulátor piacnak.

Termékei a Bosch-hoz hasonlóan szintén a Johnson Control gyáraiban készülnek gondos odafigyeléssel és a legmodernebb technikával. Szintén a premium szegmenst erősíti.

 

Lesti akkumulátorok

 

Egy hazai szereplő, amely 1974 óra Lesti László vezetésével saját maga gyártott savas akkumulátorokat a hazai piacra. 

Az elmúlt évtizedben sokat változott a gyártói piac, és manapság már a Jász Plasztik, Banner és Johnson Controls gyáraiból kerülnek ki a termékek amik Lesti Akku brand jelzéssel kerülnek forgalomba.

Néhány éve Lesti Akku Premium név alatt már AGM akkumulátorok is elérhetőek.

Nem nemzetközi márkanév, azonban megbízható gyártók termékeit takarja, ezért közkedvelt márka a hazai autósok körében.

 

Szabó Dénes