Autózár nyitás a Balatonnál 

 

Az autózár meghibásodása sosem jön jókor. Ha éppen a jól megérdemelt pihenésedet töltöd a Balaton partján, akkor még bosszantóbb, ha nem nyílik a kocsiajtó! Az autózár nyitásban a Balatonnál is a segítségedre vagyunk…

Ha úgy tervezted, hogy lesz egy nyugis napod a magyar tenger partján, viszont az élet közbeszól, te pedig tehetetlenül állsz a saját autód mellett, akkor bizony mielőbb segítségre van szükséged. Még mielőtt teljesen eluralkodna rajtad a méreg, próbálj meg megnyugodni, hiszen az idegeskedés csak tönkre teszi a nyaralásodat. Megoldás ugyanis van, ráadásul igen egyszerű!

 

Mindegy, hogy a pároddal kettesben, a gyerekekkel, vagy a barátaiddal vagy a Balatonnál, a legszebb nyaralást is tönkre tudja tenni, ha ott álltok a kocsi mellett a tűző napon vagy éppen a szakadó esőben, és az autó ajtajai egyszerűen nem nyílnak.

Ilyenkor könnyű felfortyanni, egymást hibáztatni, és morgolódni az elmaradt programok miatt. Ám ha egy picit előre gondolkodsz, akkor a bezárt kocsiajtó csak annyit fog jelenteni számodra, hogy van még egy kis extra időtök a Balatonnál – egyetek egy fagyit vagy sétáljatok egyet, a kocsiról majd mi gondoskodunk!

 

Mi lehet az oka, ha nem nyílnak az ajtók?

 

Nagyon sokféle különböző oka lehet annak, ha nem nyílik egy kocsiajtó. Lehet, hogy a kulcs vagy a távirányító hibásodott meg, de az is elképzelhető, hogy a zárszerkezettel van valami gond.

Ha véletlenül lemerült az autó akkumulátora, annak is lehet hatása a kulcs és a kocsi közötti kommunikációra. De elég egy kis figyelmetlenség is, amikor véletlenül a belső térben felejted a slusszkulcsodat. Ha pedig a legrosszabb történt, ellopták vagy elhagytad a kulcsodat, nem kérdés, hogy mi okozhatja a bajt. A lényeg viszont ugyanaz: a kocsi ajtói nem nyílnak, neked pedig segítségre van szükséged.

 

Mit tehetsz, ha zárnyitásra van szükséged a Balatonnál?

 

Ugyanazt, amit otthon kell(ene) tenned hasonló helyzetben. Az egyetlen ésszerű megoldás az, ha gondolkodás nélkül hívsz egy szakembert a helyszínre és nem egyedül igyekszel megoldani a problémát.

Fontos, hogy semmiképpen ne próbáld feszegetni az ajtókat, ne kocogtasd sehova a távirányítót, ne piszkáld a zárat és ne nyúlj az ablakokhoz se, sőt, az internetes se keresgélj különböző praktikákat! Így ugyanis sokkal nagyobb kárt tehetsz a járműben, mint ami eredetileg volt.

Akár tetszik, akár nem, szükséged lesz egy zárszakértőre, aki percek alatt megoldja a problémát. Sőt, akár meg is gyorsíthatod a folyamatot!

Amikor segítséget hívsz telefonon, érdemes elmondanod a zárszerelőnek már induláskor, hogy milyen típusú és gyártmányú járműről van szó, valamint azt is, pontosan mit tapasztalsz, miközben megpróbálod kinyitni az ajtókat.

Ha esetleg van nálad pótkulcs, de azzal sem nyílnak a zárak, ezt is említsd meg a telefonban, hiszen így nagy az esély rá, hogy a zárszerezettel lesz valami baj, és már előre tudunk erre is készülni.

A telefonhívás után munkatársunk azonnal elindul a helyszínre, és ott speciális szerszámkészletének és több éves szaktudásának segítségével sérülés nélkül oldja meg a problémát. Mire visszaértek a fagyizásból, már a kocsi is újra nyitva lesz!

 

Mennyibe kerül egy autózár nyitás?

 

A zárnyitás ára attól függ, hogy pontosan milyen probléma áll a háttérben, melyet csak a helyszínen tudunk megállapítani. Természetesen nem árulunk zsákbamacskát, már a telefonon elmondjuk a konkrét árat.

Sok minden befolyásolhatja az árat: az, hogy elveszett, vagy elromlott a kulcs, kell-e újat csinálni, vagy csak a kocsiban maradt, a kulcsban vagy a zárban van a hiba, le kell-e tiltani a korábbi kulcsot…

Csak akkor nyúlunk a kocsihoz, ha elfogadtad az árat – és innentől fogva ez már nem fog felfelé kúszni. Nem az a célunk, hogy kicsaljuk az utolsó filléreket a zsebedből, hanem az, hogy a lehető legkevesebb kellemetlenség érjen a nyaralás alatt.

 

Ne pazarold mérgelődésre az energiádat: hívj minket, és felejtsd el az egész zár-gondot!

Mindegy, hogyan zárult be – mi zúzás nélkül kinyitjuk neked!