Zár hibánál az autó zárszerviz a megoldás!

 

Számos különböző oka lehet annak, ha a kocsid ajtajai egyik pillanatról a másikra nem nyílnak ki. Annak ugyanis, hogy a zár nem engedelmeskedik a kulcsnak, számos különböző háttere lehet. Fontos, hogy ilyenkor semmiképpen sem szabad kétségbe esned, ugyanis egy megfelelő szakember könnyedén orvosolhatja a problémát és megoldja a kilátástalannak tűnő helyzetet. Az autó zárszerviz lesz a megoldás!

 

Néha a meghibásodott kulcs okoz a gondot…

 

Sok esetben maga a kulcs generálja az alapproblémát. Előfordulhat, hogy beletörik a zárba, esetleg beszorul, nem fordul el vagy egyszerűen egy szerencsétlen véletlen folytán bezártad a kocsiba a slusszkulcsodat. 

Ha a fenti eset megtörténik és nincs pótkulcsod a járműhöz, szükséged lesz az autó zárszervíz segítségedre, ugyanis ilyen szituációkban a legtöbbször az első és legfontosabb feladat, hogy nyitva legyenek az ajtók – utána jöhet a zár javítása, valamint a kulcs pótlása. 

 

Előfordulhat, hogy az akkumulátor a ludas…

 

Fontos tudni, hogy ha 1995 után gyártották a kocsidat, immobiliserrel, vagyis indításgátlóval van felszerelve. Ebből kifolyólag ha lemerül az akkumulátor, akkor nem csak a motor nem indul be, de tipustól függően az ajtók sem nyílnak ki 6V alatt.

Annak pedig, ha lemerül az akkumulátor, szintén számtalan különböző oka lehet

Elképzelhető, hogy úgy maradt a lámpa vagy a klíma, esetleg egyszerűen meghibásodott a szerkezet. Természetesen ezt kívülről jó eséllyel nem fogod tudni megállapítani, egyetlen kivétel talán, ha messziről látod, hogy fel vannak kapcsolva a kocsid lámpái. A lényeg viszont ugyanaz: az ajtók nem nyílnak, neked pedig mindenképpen szükséged lesz az autó zárszervíz segítségére. 

 

A zárak hibája

 

Maga a zárszerkezet is tönkre mehet. Nem fordul el a kulcs, bele se megy a zárba, nem lehet kivenni a kulcsot, ezek a zárbetét hibájára utalnak. Ezt javítással, vagy zárcsrével lehet megoldani.

Ha csak valmelyik ajtó nem nyílik, az pedig zárszerkezet hiba lehet. Mely zárcserével orvosolható.

 

 

Miért ne próbáld meg egyedül kinyitni a zárat?

 

Ha nem nyílnak a zárak, semmiképpen nem ajánlott szakember nélkül cselekedni. Ennek az oka, hogy ahogy a fentiekből is látható, nagyon sokféle dologban gyökerezhet egy ilyen meghibásodás.

Egy laikus pedig egy nem megfelelő mozdulattal hatalmas és költséges károkat okozhat a saját autójában.

Fontos tudnod, hogy az autó zárszervízünk hamar a segítségedre siet, ha a fentiekhez hasonló szituációk valamelyikébe keveredtél. Az autód ajtóit rövid idő alatt, sérülés nélkül kinyitjuk. A te dolgod mindössze annyi, hogy felhívsz minket, majd igazolod, a jármű valóban a te tulajdonod…. az okok feltárását és az SOS hibaelhárítást pedig bátran ránk bízhatod!

 

Mindegy, hogyan zárult be – mi zúzás nélkül kinyitjuk neked!