Nem sok annál idegőrlőbb szituáció létezik, mint mikor nem tudod kinyitni a saját kocsid ajtaját. Hiába állsz közvetlenül a gépjárműved mellett, ha képtelen vagy beleülni, siethetsz állásinterjúra, megbeszélésre, a munkahelyedre vagy a gyerekért az iskolába, egy pillanat alatt tehetetlenné válsz.

Mit tehetsz ilyen szorult helyzetben?

A legfontosabb, hogy maradj higgadt és keress fel minél előbb egy szakembert! Emellett nem hátrány, ha van valamilyen halvány sejtésed arról, hogy mi lehet az oka annak, hogy nem nyílik a kocsi ajtaja.

Miért nem nyílik a kocsiajtó?

Az egyik leggyakoribb ok az, hogy benne maradt a kulcs, így szó szerint kizárja magát a kocsiból az ember.

Előfordulhat az is, hogy meghibásodás vagy a sofőr hibájából lemerült az akkumulátor, ez szintén ahhoz vezet, hogy nem nyílik ki az immobiliserrel felszerelt autók ajtaja.

Szintén gyakori, hogy a központi zár meghibásodása okozza a problémát, de akár egy lemerült távirányító is lehet a ludas, vagy elfelejti a programozását.

Ha kulcselhagyás– bennhagyás esete forog fenn, akkor egy pótkulcs megoldhatja a problémát, de ha nincs, vagy ha egyéb gond áll a háttérben, akkor valószínűleg zárnyitó szakemberre is szükséged lesz az ajtók kinyitásához. Sőt, az is elképzelhető, hogy a távirányítót is újra kell programozni.

Mit NE tegyél, ha nem nyílik a kocsiajtó?

Bármilyen verzióról is legyen szó, fontos, hogy soha ne próbáld meg egyedül megoldani a problémát. A világháló ugyan számos olyan videót és trükköt kínál, melyekkel állítólag könnyen ki lehetne nyitni egy ilyen ajtót, ám ezeket nem érdemes kipróbálni.

Az egyik legnépszerűbb ilyen praktika a teniszlabdás ajtónyitás, amikor egy teniszlabda segítségével képeznek vákuumot, így próbálják kinyitni az autót sikeresen… a videón egyszerűnek tűnik, de ahogy verekedni sem lehet megtanulni a Seagal-filmekből, úgy az autó kinyitása is több szakértelmet kíván. Rájössz, hogy a videó kamu!

A szélvédő betörése sem megoldás, hiszen lehet, hogy a kocsidba bejutsz, de bizonyos típusoknál az ajtók ettől nem fognak kinyílni, ráadásul az üveg pótlása és a szilánkok kitakarítása is sok időbe és pénzbe kerül. Dróttal, csavarhúzóval vagy hajcsattal sem érdemes próbálkozni, hiszen így számos karcolást ejthetsz a fényezésen és nincs garancia arra, hogy a zár sérülésmentesen kinyílik.

A megoldás egy szakember, aki speciális zárnyitó eszközeivel ki tudja nyitni a kocsiajtókat úgy, hogy egy karcolás sem esik az autón.

Ha pedig kinyíltak az ajtók, indulhat a hibaelhárítás!

Mit tegyél, ha nem nyílik a kocsiajtó?

Azonnal hívj minket!

06 20 575-15-95

Ha sejted, hogy mi lehet a probléma hátterében, mondd el a telefonban, mire gyanakszol, valamint említsd meg a kocsi márkáját, a gyártás évét és azt is, mit tapasztaltál, mikor megpróbáltad legutóbb kinyitni. A lényeg, hogy maradj higgadt!

A telefonbeszélgetés után a te dolgod csak annyi, hogy várj türelemmel, amíg megoldjuk a problémát és újra gond nélkül használhatod az autódat.

Tel: +36 20/ 575-1595