Autó nyitás, mintha a saját kulcsával nyitnád

 

Ha az ember autóval jár, óhatatlan, hogy egyszer eljön a pillanat, amikor valami miatt kizárja magát a saját járművéből. Bárkivel előfordulhat, hogy elhagyja a slusszkulcsot, meghibásodik a zárszerkezet vagy egyszerűen csak lemerül az elem a távirányítóban. Mi a megoldás ilyenkor? Autó nyitás gyorsan és sérülésmentesen!

Annak, hogy nem nyílik az autó ajtaja, számos oka lehet. Elképzelhető, hogy a kulcs vagy a távirányító hibásodott meg, de az is lehet, hogy a zárszerkezettel van valami gond. Ha lemerült az autó akkumulátora, annak szintén lehetnek ilyen mellékhatásai. Ha pedig esetleg ellopták vagy elhagytad a kulcsodat, nem kérdés, hogy mi okozhatja a bajt. A lényeg viszont ugyanaz: a kocsi ajtajai nem nyílnak!

 

Gyakran Ismételt Kérdések az autó nyitással kapcsolatban:

Hogy oldhatok meg mielőbb egy ilyen problémát?

 

Semmiképpen nem saját erődből, hacsak nem vagy zárszakértő. Bármi okozza is a bajt, minden esetben szükség van egy szakemberre, aki óvatosan, speciális szerszámok és eszközök segítségével, sérülés nélkül nyitja ki az ajtókat. Ellenkező esetben ugyanis komoly károk is keletkezhetnek az autóban, melyeket időigényes és drága megjavítani.  Arról nem is beszélve, hogy nélkülöznöd kell majd a kocsidat, amíg helyrehozzák a hibát!

 

Mit tegyek, ha ilyen helyzetbe kerülök?

 

Gondolkodás nélkül hívj egy szakembert a helyszínre! Ne próbál feszegetni az ajtókat, ne kocogtasd sehova a távirányítót, ne piszkáld a zárat és ne nyúlj az ablakokhoz se! A legjobb szabály minden esetben az, hogy szükség van egy hozzáértőre, aki percek alatt megoldja a problémát. 

 

Mivel lehet kinyitni az autó ajtajait?

 

Igen gyakori és egyszerű megoldás a drótok használata, ezekkel az ablaküveg mellett benyúlva a rudazatok mozgathatók. A megfelelő mozdulatok alkalmazásával ezzel a módszerrel kinyithatók a jármű ajtajai. 

Legjobb módszer a záron keresztüli nyitóeszköz, aminek a segítségével a lamellákat olyan módon manipuláljuk, mintha csak a kocsi saját kulcsát használnánk. 

Gyakran alkalmazzuk a fentiek mellett még a belső kilincs meghúzását is, amiben egy kampó segít nekünk, de az ablak alatt benyúló más eszközök is megfelelnek a célnak, mint például a spirál vagy a drót. Ezek segítségével elérhető a belső kilincs vagy a kilincs melletti nyomógomb, az ajtó pedig kinyílik. 

Ezen módszerek segítségével a kocsi ajtóit akkor is sérülés nélkül tudjuk kinyitni, ha valami miatt nincs meg a slusszkulcs, de fontos, hogy ehhez a tudásunk és a tapasztalatunk is kell! Hosszú-hosszú évek alatt találtuk meg azokat az eszközöket, méreteket, amik valóban megfelelnek a célnak, és amik segítségével sérülésmentesen megy az autó nyitás. Ne próbáld meg otthon, egyedül, mert könnyen megkarcolhatod, vagy tönkreteheted autódat!

 

Hogy gyorsíthatom fel még jobban az autó nyitást?

 

Ha segítséget hívsz telefonon, érdemes elmondani a zárszerelőnek már induláskor, hogy milyen típusú és gyártmányú járműről van szó, valamint azt is, pontosan mit tapasztalsz, miközben megpróbálod kinyitni az ajtókat. Ha esetleg van nálad pótkulcs, de azzal sem nyílnak a zárak, ezt is említsd meg a telefonban, hiszen így nagy az esély rá, hogy a zárszerezettel lesz valami baj.

Add meg pontosan a címet, ahol tartózkodsz, és – főleg, ha a kulcsodat ellopták – ne mozdulj az autó mellől! Fontos még, hogy előkészítsd az iratokat, amikkel igazolni tudod, hogy a kocsi a tiéd, vagy jogosan használod. 

Ha ezek megvannak, a többit ránk bízhatod – Budapest területén egy órán belül ott vagyunk, de vidékre is hívhatsz bátran!

Mindegy, hogyan zárult be, mi zúzás nélkül kinyitjuk neked!

 

Szabó Dénes