Hogyan zajlik egy autó komplett zárcsere?

 

Előfordulhat, hogy hűséges társunk, mondhatni fegyverhordozónk, mindennapi partnerünk, az autónk, cserbenhagy minket. Ekkor nem feltétlenül a gépkocsi a bűnös. Van, hogy az idő vasfoga, vagy a technika, esetleg mi magunk, talán egy kedves ismeretlen a baj okozója és elkerülhetetlenné válik az autó komplett zárcseréje. Teljesen mindegy miért van rá szükség: ha zárcseréről van szó, ne menj tovább, itt a legjobb helyen jársz!

 

Miért kéne a komplett zárat kicserélni?

 

A rendszeres súrlódás miatt a zár és a kulcs fogai koptatják egymást, annak ellenére, hogy mindkettő erős, strapabíró anyagból készül. Ennek a nyomai szabad szemmel nem igazán láthatók, de egyszer, egy (nem annyira) szép napon a kulcs fogazata majd nem fog beleilleni a zárba. A mechanikai kopás elkerülhetetlen, de a zár ilyen jellegű meghibásodása miatti agyvérzés igenis elkerülhető. Minden elfárad egyszer. Ez előfordulhat sajnos mindenkivel és mindig az elképzelhető legrosszabb pillanatban történik meg. Amennyiben ez a fáradási pont egybe esik a mi türelmetlen és kapkodós napunkkal, akkor az a pech. Ugyanis elég valószínű hogy ekkor saját kezűleg törjük a kulcsot a zárba, és senki nem megy azzal a kocsival sehova. Ha a kulcs nem, vagy csak ötletszerűen nyitja az autót, az arra utal, hogy közeleg a vég: ne várj a zárcserével!

A leggyakoribb ok mégiscsak a kulcs elvesztése, vagy rossz kezekbe kerülése, ilyenkor javasolt a komplett zárcsere, de min. a zárak átlamellázása. Ez azt jelenti, hogy a régi kulccsal nem lesz nyitható, új kulcsprofilt kap.

 

A legjobb, amit tehetsz ilyenkor

 

Megnyugszol és tárcsázol minket. Ne kezdd el feszegeti, ügyes trükköket bevetni, vagy rugdosni az ajtót. Nem jó ötlet, főleg, ha jó erőben vagy – a végén még a karosszérialakatost is be kell majd vonni a buliba.

Akkor is indokolt lehet az autó komplett zárcsere, ha megpróbálták feltörni az autódat, de szerencsére nem sikerült elvinniük – de a zárat megrongálni annál inkább. Ez dühítő, de próbáld meg a jó oldalát nézni: megmaradt  a kocsid és a zárcserék villámkezű mesterének blogját olvasod éppen, szóval hamar megoldjuk ezt a problémát.

 

Az autó komplett zárcsere menete:

 

A felmérés (és esetleges autónyitás) után, mielőtt még bármilyen munkába belevágnánk, árajánlatot adunk, amiben benne van az új zár ára is. Ha esetleg van egy tuti bontós ismerősöd, vagy tartalék zárad a lakásban, nyugodtan kérheted, hogy azt szereljük be, ezzel csökkenthetsz egy kicsit a költségeken.

 

„Nem lopod el a kocsimat?”

 

Sajnos többször hallunk olyan rémes történetet, hogy zárcsere után kicsivel lopás, betörés történik, és ilyenkor többekben is felmerül, hogy esetleg a zárszervizes…?

Cégünk több éves fennállása alatt meg sem tudjuk számolni, hány autót nyitottunk ki, hány zárat szereltünk meg vagy javítottunk, de soha nem hallottunk senkiről, akinek utána ellopták volna a tulajdonát. Teljes magabiztossággal állíthatjuk, hogy bennünk teljesen megbízhatsz. Sőt! A zárcsere teljes folyamatát végignézheted, ellenőrizhetsz mindent, ha úgy tetszik, nem fogunk megsértődni. Az teljesen kizárt, hogy én, vagy a kollégáim károkozási szándékkal eltegyünk egyet a téged illető kulcsok közül!

Nyugodtan olvasd el az oldalon található ügyfél véleményeket – ezek moderálás, átírás, cenzúra nélkül kerülnek ki úgy, ahogy nekünk, rólunk mondták.

Ha autó komplett zárcsere kell, ne habozz, hívj nyugodtan és segítünk! Ha pozitív tapasztalataid voltak, akkor pedig ne felejts el véleményt írni az oldalunkra 🙂