Mi a teendő beragadt autózár esetén?

 

Nem nyílik valamelyik ajtód? Beragadt az ajtózárad?

 

Ha nem indul a kocsid, az bosszantó. Ha elhagytad a kulcsaidat, az dühítő. De szerencsére csak valamelyik ajtód nem nyílik, ez már kellemesebb hír…

 

Melyik jobb? Ha beragadt az autózár, vagy ha kizáródtál az autódból, és nem jutsz be az autóba? A rémálom opcionálisan tovább rontható még nyűgös kisgyerekkel, kutyával, 40 fokos hőmérséklettel, esővel, hózáporral… igazából ilyenkor nincs jó válasz. Mindegyik szituáció épp elég kellemetlen.

 

De szerencsére egyik sem megoldhatatlan. Tény, hogy egy keveset ácsorognod kell a kocsid mellett, ami nyilván nem kellemes, viszont ha nyugodtan gondolkozol és józanul cselekszel, akkor hamar megérkezik a segítség, megoldódik a probléma és mehetsz is a dolgodra. Ez már jobban hangzik, ugye?

 

Mitől ragad be az autó zárja?

 

Látatlanban nehéz megmondani. Egy valami valószínű, a zár vacakol valamiért. Az is okozhat beragadt autózárat, ha egy mikrokapcsoló tönkremegy, hiszen az újabb tipusú autókban elektromechanikus zár van. Egy laikus számára ránézésre nagyon nehéz megállapítani, mi áll a háttérben.

Ha a napokban már tapasztaltad, hogy nem mindig nyílt, vagy záródott be az az ajtó, akkor valószínű zárhiba lesz, amit ki kell cserélni. Ilyenkor az ajtó se kívülről, se belülről nem nyitható.

 

A nehézséget az jelenti, hogy rossz esetben az ajtó csukva van. Ha a hátsó ajtóval van gond, az szerencsésebb, de az első ajtónál szinte biztos kell egy új ajtókárpit. Utána roncsolással lehet kinyitni az ajtózárat, de csak a zár sérül, aminek úgyis mindegy. Ha nyitva, akkor utána már könnyedén ki lehet cserélni a zárat.

Ez elsősorban VW, Seat, Skoda, Audi, Bmw, Kia, és Mazda autóknál fordul elő.

 

Mi a teendő, ha beragadt az autózár?

Hogy oldhatod meg a problémát?

 

A helyzet az, hogy te magad egyedül sehogy, hiszen nem tudhatod, mi lehet a probléma forrása, hiszen nem ismered a zár működését, felépítését.

Ha lehet, minél hamarabb tárcsázz minket és mi a segítségedre sietünk. Ne aggódj, nem kell trailert hívatnod, mi megyünk oda, ahol a jármű van. Azonnal indulunk a hívásod után, ráadásul Budapest területén belül ingyenes a kiszállás.

Hogy gyorsíthatod meg a folyamatot?

 

Ha a telefonban elmondod, pontosan hol vagy, mit tapasztalsz a járművel kapcsolatban és gyanakszol-e valamilyen problémára, akkor mi már tudunk előre gondolkozni és előbb végezhetünk a felméréssel, valamint a zárnyitással.

Viszont ha hozzányúlsz a kocsihoz, megpróbálod megpiszkálni, kinyitni, mielőtt odaérnénk, szinte biztos, hogy kárt teszel az autóban.

Ebben az esetben nem csak a zárnyitáshoz szükséges idő lesz hosszabb, de komoly költségekbe is verheted magad. Szóval csak nyugalom, ha valami miatt nem nyílik a kocsid, nem kell kétségbe esned.

Mentsd el már most a telefonszámunkat, hogy mielőbb tárcsázni tudj, ha bajba kerülsz egy meghibásodott zár vagy egy lemerült távirányító miatt.

 

Mindegy, hogyan zárult be – mi zúzás nélkül kinyitjuk neked! 06 20 575- 15- 95