A Ford zárak gyenge pontjai, zárcsere, vagy javítás

 

Ford autók tömkelege róják az utakat nap, mint nap. Egy rendkívül kedvelt márkáról van szó, aminek rendszerei hosszú évekig tökéletesen működnek. A Ford zárcsere azonban hamarabb lehet aktuális, mint gondolnád. Mikor szükséges a zárcsere, és mikor menthető még a zár? A bejegyzésünkben megtudhatod!

Ha autóvásárlásra kerül a sor, megannyi márka közül választhatsz. Mivel könnyen a megszokások rabjává válhatunk, ezért a legtöbb embernek van egy kedvenc márkája, amihez megpróbál ragaszkodni.

 

A Ford kedvelői tudják, hogy ez az egyik legmegbízhatóbb autómárka a középkategóriás gépjárművek körében, ezért is fut olyan sok belőlük az utakon. Még a régebbi modellek között is bukkanhatsz olyanra, amely hosszú évekkel később is kiegyensúlyozottan működik.

Azonban az általános meghibásodások, mint a zárral kapcsolatos problémák, bizony a Ford márkát sem kímélik. Mivel a zárrendszerek az elsődleges pajzsot jelentik a tolvajokkal szemben, ezért nem mindegy, hogy az hogyan működik, illetve egyáltalán működik-e. Ha pedig nem nyílik, vagy éppen nem záródik az ajtó, akkor nem szabad késlekedni: ideje segítséget hívni!

 

Ne állj neki házilag!

 

Mivel a zárak valóban az autó elsődleges védelmi rendszerét képezik, ezért ha hibásan működnek, vagy éppen egyáltalán nem működnek, akkor mindenki szeretne mihamarabb megoldást találni a problémára.

Sokan úgy gondolják gyorsabb és egyszerűbb, ha házilag próbálják orvosolni a dolgot, de az az igazság, hogy a legtöbb esetben ezek a kísérletek nemhogy javítanának, sokkal inkább rontanak a helyzeten. Ennek csupán az az oka, hogy laikusként nincsen meg a szükséges tudás és eszköz ahhoz, hogy megállapítsák a probléma pontos okát.

Ha pedig ez a fontos lépés kimarad, akkor lényegében a házibarkács annyi eredménnyel fog járni, hogy a meglévő meghibásodást tetézi egy újabb műszaki problémával. A többi autóhoz hasonlóan a Fordot is bonyolult összefüggésekből álló rendszerek alkotják, amikbe meggondolatlanul nem érdemes belenyúlni, ha még sokáig szeretnéd használni a kocsid.

 

Zárjavítás, vagy zárcsere – mitől függ?

 

Hogy a zárat javítani, vagy cserélni kell, azt elsődlegesen a meghibásodás jellege dönti el. Ha olyan problémával találkozunk, ahol egyértelműen javíthatatlan a szerkezet, akkor nincs kérdés, mi a teendő. Ilyen eset, amikor az ajtó sem kívülről, sem belülről nem nyitható, ilynekor vásárolni kell egy új zárszerkezetet, melyet ki tudunk cserélni, de csak roncsolással. A régi zár sérül, bár annak úgyis mindegy.

A munkadíja: 25. 000 Ft+ Áfa

 

De időnként, egyes meghibásodások esetén van lehetőség eldönteni, hogy inkább a meglévő zárat szeretné rendbe hozni a tulajdonos, vagy egy teljesen új zárat akar beépíttetni.

Természetesen a döntésben mindig szívesen segítünk, és megbeszéljük, hogy melyik a legbiztonságosabb, ugyanakkor legköltséghatékonyabb megoldás is egyben.

Ford zárcsere történhet például akkor is, ha a meglévő zár még javítható, de a tulajdonos inkább egy újabb zárat szeretne beépíteni, amivel nagy valószínűséggel később nem lesz probléma.

De zárcserére kerülhet sor akkor is, ha a régi rendszer ugyan még működik, de nem kellő biztonsággal, ami veszélynek teszi ki az autót.

Összességében tehát, ha a probléma nem teszi okvetlenül szükségessé, akkor van lehetőséged eldönteni, hogy inkább a meglévő zárat szeretnéd működőképessé tenni, vagy egy teljesen újjal szeretnéd növelni autód biztonságát.

A legjobb döntést meghozását mi azzal segítjük, hogy a zár megvizsgálását követően minden szükséges információt megadunk neked. Ezt követően pedig pillanatok alatt megoldjuk a problémát.