• Ford zárcsere

Mikor aktuális a Ford zárcsere?

A Ford zárak gyenge pontjai, zárcsere, vagy javítás

 

Ford autók tömkelege róják az utakat nap, mint nap. Egy rendkívül kedvelt márkáról van szó, aminek rendszerei hosszú évekig tökéletesen működnek. A Ford zárcsere azonban hamarabb lehet aktuális, mint gondolnád. Mikor szükséges a zárcsere, és mikor menthető még a zár? A bejegyzésünkben megtudhatod!

Ha autóvásárlásra kerül a sor, megannyi márka közül választhatsz. Mivel könnyen a megszokások rabjává válhatunk, ezért a legtöbb embernek van egy kedvenc márkája, amihez megpróbál ragaszkodni.

 

A Ford kedvelői tudják, hogy ez az egyik legmegbízhatóbb autómárka a középkategóriás gépjárművek körében, ezért is fut olyan sok belőlük az utakon. Még a régebbi modellek között is bukkanhatsz olyanra, amely hosszú évekkel később is kiegyensúlyozottan működik.

Azonban az általános meghibásodások, mint a zárral kapcsolatos problémák, bizony a Ford márkát sem kímélik. Mivel a zárrendszerek az elsődleges pajzsot jelentik a tolvajokkal szemben, ezért nem mindegy, hogy az hogyan működik, illetve egyáltalán működik-e. Ha pedig nem nyílik, vagy éppen nem záródik az ajtó, akkor nem szabad késlekedni: ideje segítséget hívni!

 

Ne állj neki házilag!

 

Mivel a zárak valóban az autó elsődleges védelmi rendszerét képezik, ezért ha hibásan működnek, vagy éppen egyáltalán nem működnek, akkor mindenki szeretne mihamarabb megoldást találni a problémára.

Sokan úgy gondolják gyorsabb és egyszerűbb, ha házilag próbálják orvosolni a dolgot, de az az igazság, hogy a legtöbb esetben ezek a kísérletek nemhogy javítanának, sokkal inkább rontanak a helyzeten. Ennek csupán az az oka, hogy laikusként nincsen meg a szükséges tudás és eszköz ahhoz, hogy megállapítsák a probléma pontos okát.

Ha pedig ez a fontos lépés kimarad, akkor lényegében a házibarkács annyi eredménnyel fog járni, hogy a meglévő meghibásodást tetézi egy újabb műszaki problémával. A többi autóhoz hasonlóan a Fordot is bonyolult összefüggésekből álló rendszerek alkotják, amikbe meggondolatlanul nem érdemes belenyúlni, ha még sokáig szeretnéd használni a kocsid.

 

Zárjavítás, vagy zárcsere – mitől függ?

 

Hogy a zárat javítani, vagy cserélni kell, azt elsődlegesen a meghibásodás jellege dönti el. Ha olyan problémával találkozunk, ahol egyértelműen javíthatatlan a szerkezet, akkor nincs kérdés, mi a teendő. Ilyen eset, amikor az ajtó sem kívülről, sem belülről nem nyitható, ilynekor vásárolni kell egy új zárszerkezetet, melyet ki tudunk cserélni, de csak roncsolással. A régi zár sérül, bár annak úgyis mindegy.

A munkadíja: 25. 000 Ft+ Áfa

 

De időnként, egyes meghibásodások esetén van lehetőség eldönteni, hogy inkább a meglévő zárat szeretné rendbe hozni a tulajdonos, vagy egy teljesen új zárat akar beépíttetni.

Természetesen a döntésben mindig szívesen segítünk, és megbeszéljük, hogy melyik a legbiztonságosabb, ugyanakkor legköltséghatékonyabb megoldás is egyben.

Ford zárcsere történhet például akkor is, ha a meglévő zár még javítható, de a tulajdonos inkább egy újabb zárat szeretne beépíteni, amivel nagy valószínűséggel később nem lesz probléma.

De zárcserére kerülhet sor akkor is, ha a régi rendszer ugyan még működik, de nem kellő biztonsággal, ami veszélynek teszi ki az autót.

Összességében tehát, ha a probléma nem teszi okvetlenül szükségessé, akkor van lehetőséged eldönteni, hogy inkább a meglévő zárat szeretnéd működőképessé tenni, vagy egy teljesen újjal szeretnéd növelni autód biztonságát.

A legjobb döntést meghozását mi azzal segítjük, hogy a zár megvizsgálását követően minden szükséges információt megadunk neked. Ezt követően pedig pillanatok alatt megoldjuk a problémát.

 

 

Szabó Dénes

Szabó Dénes

villám autónyitó, autózár szakértő

Munkám során több mint 4000 autó zárnyitásában segítettem.

Ha nem tudod kinyitni az autódat keress bátran!
Szabó Dénes

Legújabb bejegyzések Szabó Dénestől

október 5th, 2018|Autózár csere|

Leave A Comment

INTERGALACTIC COMPANY
"Ridiculus enim cras placerat facilisis amet lorem ipsum scelerisque sagittis lorem tis!"
Jojn Doe, CEO
Tel.: +1 (800) 123-45-67, +1 (800) 123-45-68
Fax: +1 (800) 123-45-69 (any time, 24/7/365)
E-mail: info@intergalactic.company
Website: //www.intergalactic.company
Address:
221, Mount Olimpus,
Rheasilvia region, Mars,
Solar System, Milky Way Galaxy