BMW ajtónyitás, mint az est fénypontja

 

Egyszer az életben mindenki kerül olyan kínos helyzetbe, hogy nem nyílik a kocsija ajtaja. Vagy a kulccsal van a baj, vagy a zár adta meg magát, akárhogy is, a kocsi bizony nem nyílik. Mit tehetsz ilyenkor? Biztosan szorít az idő, és frusztrál a dolog is. Eláruljuk, mi a teendő Bmw ajtónyitáshoz!

 

Persze, most biztos mosolyogsz, hiszen ez csak a régi autókkal fordulhat elő, az új, modern autók ilyen banális, apró hibával már nem lepnek meg. Nos, Gergő is ebben a hitben volt, egészen múlt péntekig.

 

Egy kellemes estének indult

 

Ahogy minden pénteken, úgy a legutóbbin is megbeszéltük, hogy a megszokott helyünkön, egy agglomeráció-beli kis pub előtti parkolóban találkozunk – meséli Bence barátunk a vasárnapi grill közben. Egy régi, 1996-os, gyönyörű állapotban lévő BMW E36 büszke tulajdonosa, és heti szinten összejár a márkatársainak egy szűk rétegével, hogy beszélgessenek, eszmét cseréljenek vagy éppen bütyköljenek valamit valamelyik kocsin.

A társaságuk színes, oldtimer E20-tól kezdve a zsír új M4 kupéig jelen van szinte minden kategória képviselője.  Amikor Gergő megérkezett a barátnőjével, még tele voltunk tervekkel, hogy merre is fogunk menni. – folytatja a sztorit Bence – Köszönt mindenki mindenkinek, ahogyan az lenni szokott. Vera, Gergő barátnője előre ment, még néztem is, hogy Gergő mit vacakol a zárral, hiszen viszonylag új, 4 éves BMW van a tulajdonában. Zavartan mosolygott egyet, a kezében lévő kulcsot rázva. Beszélgettünk, megvacsoráztunk, majd úgy döntöttünk, ideje indulni, hiszen vár ránk a város és a hegyek – Vera ugyanis még sosem volt a Citadellánál, gondoltuk, megmutatjuk neki ezt is, élete első budapesti kirándulása alkalmával. Már mindenki beült a kocsijába, búgtak a motorok, azonban a velem szemben parkoló Gergő még mindig a kilincset rángatta. Leállítottam a motort, már akkor sejtettem, hogy ez nem két perces művelet lesz. Persze a többiek is hasonlóan tettek, nem indult el végül senki sem.

Akkor – kérdezem két hús forgatása közben – jó munkásemberek módjára heten álltatok egy probléma felett, fejet vakarva? Nevetve kérdezem, mert szinte látom magam előtt a jelenetet. Szerencsére Bence veszi a lapot, tudja, hogy nem kérdőjelezném meg a szerelői tudását, hiszen velünk dolgozik. 

Ja, na, pont úgy, igen. Gergő forgatta a kulcsot a kezében, elmagyarázta és be is mutatta, mi a probléma. A zár kattant, amikor bezárta, a kocsi jelzett akkor is, amikor kinyitotta, tehát vette az adást a távirányítótól. Azonban az ajtó zárva maradt, és Gergő még a kulccsal sem tudta elmozdítani. Nagyon úgy festett, hogy beragadt a zár.

Ha pedig nem nyílik az ajtó, bizony sehová sem megyünk. Persze, nyíltak a csomagtartók mindenhol, nézzük, kinél van megfelelő szerszám, de hát erre senki nem készült. Defektre, diffibajokra, olajcserére, de még kárpitcserére is volt mindenkinél megfelelő szerszám, csak épp ahhoz nem, amihez kellett volna. Gondolhatod, milyen ideges voltam, hogy pont ma estére szedek ki minden munkaeszközt a kocsiból, mondván, hogy szabadságon leszek, használjátok ti! – Bencével ezen jót nevetünk, hiszen még emlékszem, hogyan pakoltuk át nem egészen egy nappal az ominózus eset előtt az összes szerszámát a céges kocsiba. Szegény, még a kikapcsolódásodba is belerondítunk – veregetem vállon nevetve – valld csak be, nem tudsz nélkülünk élni. 

Nem hát! – replikázik Bence – Aznap is titeket kellett hívjalak, nagyon furcsa volt a vonal másik végén állni. Persze Gergőtől hiába vártam, hogy el tudja mondani a problémát, olyan ideges volt, hogy egy cigit sem tudott kikérni a dohányboltban. Még jó, hogy csak egy órát kellett várni rátok, ha többet kellett volna, oda az egész esténk.

Kicsit több volt az, mint egy óra, hiszen jóval Tinnye után voltatok kint. De este azért kisebb a forgalom szerencsére, hamar megoldottuk. – emlékszem vissza. Általában azt ígérjük, Budapesten belül kiérünk 1 óra alatt, és bár megyünk mi bárhová, az egyórás kiszállást érthető okokból nagyobb távolság esetén nem tudjuk garantálni. 

Gergő egyébként nagyon hálás – folytatja Bence, miközben halomra szedi a frissen grillezett húst és sajtot a tányérjára – Azt hitte, nem ússza meg a fényezést vagy az ablakcserét. Mondhattam én neki, hogy profik vagytok, vigyáztok a kocsijára, de mit sem ért a szavam, míg nem látta a saját szemével. 

Ez természetes, te is így gondolnád, ha nem ismernél minket – rázom le, de azért jól esik az elismerés, hiszen annak idején pontosan ezért vágtam bele, ezért szelektáltam nagyon, hogy kikkel akarok együtt dolgozni. Azért, hogy mindegy legyen, ki ugrik éppen késő éjjel, hajnalban, vasárnap vagy ünnepnapon, tudjam azt, hogy úgy nyúl majd más kocsijához, úgy segít majd neki, mintha csak a saját, nagy becsben tartott járműve lenne.

Ne feledd, hogy mindegy, mikori az autód, mennyire figyelsz rá oda, Murphy sosem alszik, és biztos, hogy a legváratlanabb helyzetben történik valami kellemetlen. Mentsd el a számunkat, hogy legyen kihez fordulnod, ha beüt a probléma!

 

Mindegy, hogyan zárult be – mi zúzás nélkül kinyitjuk neked!