A megoldást itt találod: Ford Tranzit kinyitása kulcs nélkül

 

Sosem jön jókor, ha nem tudod kinyitni az ajtót, vagy egy kocsi kulcsainak lába kél, az ajtajai pedig nem nyílnak, de különösen igaz ez abban az esetben, ha nem vagy egyedül, vagy időre mész valahova, esetleg éppen szállítasz valamit. Szerencsére a Ford Tranzit kinyitása kulcs nélkül sem probléma!

 

A Ford Tranzit típusú gépkocsik a gyártó azon generációja közé tartoznak, amelyek már központi zárral vannak felszerelve. Ez egyfelől kényelmesebbé teszi a használatukat, másrészt így nehezebb a feladat, ha kulcs nélkül kell kinyitnia egy szakembernek. De nem annyira nehéz, mint gondolnád: a tulajdonosok sokszor egy kisebb meghibásodásnál is hajlamosak azt gondolni, hogy komplett zárcserére van szükség, főleg, ha a kulcs is elveszett. Ám ez nem minden esetben van így, pontosan ezért mindig szükséges ezzel kapcsolatban kikérni egy szakember véleményét is! Ha minket hívsz, azonnal a helyszínre indulunk és a legegyszerűbb megoldást keressük a problémára!

 

Ford Tranzit ajtónyitás kulcs nélkül, roncsolásmentesen!

 

Amennyiben már van némi negatív tapasztalatod az ilyen jellegű helyszíni szerelésekkel kapcsolatban, és nem akarod, hogy még egyszer akár egy karcolás is legyen a kocsidon, akkor nyugodj meg: ha minket hívsz, ez nem fordulhat elő! A szakembereink a több évnyi tapasztalatnak és a speciális szerszámoknak hála, gyorsan és hatékonyan hárítják el a problémát. Hiszen a célunk az, hogy minden ügyfelünk elégedett legyen! 

Ha pedig mégis baj lenne, a biztosítónk megtéríti minden költségedet!

 

Ne próbáld meg egyedül kinyitni az autód!

 

A legfőbb és legfontosabb szabály, hogy semmiképpen ne próbáld meg egyedül megoldani a problémát! Ha a zárba próbálsz belenyúlni hajtűvel vagy csavarhúzóval vagy egyéb helyes tárggyal, hatalmas károkat tehetsz mind a szerkezetben, mind pedig a kocsi fényezésében. Az ablak betörését szintén nem javasolnánk, ugyanis szintén elképesztő költségekbe verheted magad ezzel a rossz húzással. 

Ha pénzt, időt és energiát szeretnél spórolni, hiába bosszantó a helyzet, próbálj meg higgadt maradni, és mielőbb hívj a helyszínre egy szakembert, aki speciális szerszámkészletének és szakértelmének köszönhetően rövid idő alatt, sérülés nélkül felderíti a probléma okát, kinyitja a zárat és ha szükség van rá, ki is cserélni azt.

 

Lássuk a megoldásokat!

 

Alapvetően kétféle verzió létezik a zárból. Az egyik a régrbbi rúd alakú kulcsos (tibbe), a másik az újfajta lapsokulcs, ún. laponmart (HU101).

A régebbi verziónál a leggyakoribb hiba a kulcs kopása, ezért nem nyílik.

 

  1. Speciális eszközünknek köszönhetően a záron keresztül nyitjuk ki az ajtót, mintha az autó saját kulcsa lenne.
  2. Légpárnás nyitásra is van lehetőség, de ez nem mindegyik tipusnál műküdik. Ilyenkor az ajtó, és a karosszéria közé egy légpárna segíti a munkánkat.
  3. Extra megoldás, ha mindkét megoldás kiesett… Ez legyen titok…

 

Hogyan kerülhető el a Ford Tranzit bezáródása?

 

Valójában sehogy, bárkivel előfordul, hogy a nagy sietségben nem vágja zsebre a slusszkulcsot. Ilyen esetekre érdemes elérhető helyen tartani egy pótkulcsot, így nem szükséges szerelőt hívni a helyszínre. 

Olyan is lehet, hogy semennyire nem vagy hibás: meghibásodik valami, vagy ellopják a táskádat, amiben benne van a kulcs is. Ha szeretnéd teljes higgadtsággal kezelni az ilyen szituációkat, mentsd el már most a telefonszámunkat, így ha esetleg megtörténne a baj, azonnal segítséget tudsz hívni, így annál előbb megoldódik a probléma.

 

Mindegy, hogyan zárult be – mi zúzás nélkül kinyitjuk neked!

 

Szabó Dénes