Opel Astra H gyújtáskapcsoló nem fordul- Itt a segítség!

 

Bár elsőosztályú, strapabíró autó, de előfordul, hogy az Opel Astra H gyújtáskapcsoló nem fordul. Vajon mi ilyenkor a teendő? Cikkünkből kiderül!

 

Mit tehetsz te, ha ez a baj?

 

Ha azt tapasztalod, hogy az Opel Astra H gyújtáskapcsoló nem fordul, nem kell rögtön farkast kiáltanod! Hogy szükséged van-e egy szakemberre? Lehetséges, de még az is előfordulhat, hogy átmenetileg magad meg tudod oldani a problémát. 

Mutatunk néhány ötletet, de nagyon fontos, hogy az alábbi kísérleteknek higgadtan állj neki, és ne kapkodj. Ahogy az is, hogyha az alábbi javaslatunkkal nem jutottál előbbre, akkor azonnal hívj szakembert és ne kutass további variációk után a neten. A gyújtáskapcsoló kapcsán keletkezett probléma első körben akár nélkülünk is orvosolható, de lehet, hogy szükséged lesz a ránk. És hidd el, ha minket hívsz, akkor időben és árban is jobban jársz, mintha vontató számát tárcsáznád, vagy a helytelen kísérletedből adódó további károkat kellene orvosoltatnod.

 

Nézzük tehát, mit tehetsz, ha az Opel Astra H gyújtáskapcsoló nem fordul?

 

  • Forgasd a kulcsot ide-oda, de ne nagy erővel, csak óvatosan! Közben mozgasd a kormánykereket jobbra-balra ütközésig, így lehet, hogy sikerül feloldani a kormányzárat
  • Fújd be WD 40 olajozóval, és mozgasd benne az autókulcsot ki- be!

 

Ha sikerül végre elfordítanod a gyújtáskapcsolót, és járóképes lesz az autód, akkor se feledkezz meg róla, hogy ez csak átmenetileg orvosolta a problémád! Ne halogasd a javíttatást, az első, vagy maximum a második utad hozzánk vezessen, hogy megjavítsuk vagy kicseréljük a zárat, mert ha legközelebb ugyanígy jársz, csak akkor már tuti nem fordul el! Ráadásul ha sokáig így használnod, akkor tönkremegy az elektromos betét is.

 

Ha az Opel Astra H gyújtáskapcsoló nem fordul továbbra sem

 

Ha nem sikerült egyedül megoldani a problémát, akkor nincs más választásod, mint segítséget hívni. Szakembereink állnak rendelkezésedre, és azonnal indulunk a helyszínre, hogy segítsünk.  Miután felvetted velünk a kapcsolatot és egyeztettünk, hogy hova kell mennünk. De ne csüggedj akkor se, ha messzebbre jutottál: vidéken is tudunk segíteni, csak egy kicsit rá kell számolni a kiszállási időre.

Nagyon fontos, hogy az autó papírjait be tudd mutatni a kollégánknak, mert csak így állhat neki a munkának, hiszen ez a hivatalos előírás. 

Általában autótípustól függően a gyújtáskapcsolót ki tudjuk szerelni, vagy a burkolatok lebontása után a gyújtáskapcsolót ki tudjuk szerelni egy spéci eszköznek köszönhetően, sérülés nélkül. Így megmarad a zárbetét, nem kellenek az új kulcsok. A kiszerelt betétben kicseréljük a lamellákat, majd összerakjuk, és már mehetsz is! Majdnem olyan, mint az új, és a kulcsod is a régi maradt…

 

Mennyibe fog ez neked kerülni?

 

Nem árulunk zsákbamacskát: az autód járóképessé tételének díját előzetesen telefonon egyeztetjük.

Mindegy, hogyan zárult be – mi zúzás nélkül kinyitjuk neked!

 

Szabó Dénes