Miért nehéz az Opel autózár nyitás?

Szerző: Szabó Dénes, okleveles autózár nyitó specialista

Opel autózár nyitás

Az Opel autózár nyitás nehézségei

 

Megesik, hogy a csiga elesik, ahogyan az is, hogy az Opel tulajdonos elhagyja a kulcsát, vagy egyszerűen képtelen felidézni, hová tette korábban. Ha nem nyílik az Opel ajtaja, annak műszaki és emberi oka is lehet, egyik sem ritka eset, így van rá megoldás! 

 

Velünk is számtalanszor előfordult már, hogy ott hagytuk egy barátnál/barátnőnél az autókulcsot, és csak akkor láttuk a problémát, amikor már indulni kellett volna a kocsival. Olyan is előfordult, hogy bezártuk a gépjárműbe a kulcsot, vagy hiába nyomkodtuk az Opel távirányítóját, a központi autózár véletlenül sem akart kinyílni, vagy bármilyen módon reagálni a jelenlétünkre.

Teljesen megértjük hát, ha hasonló szituációba sodródva téged is elönt a pánik, és szikrányi ötleted sincs, mihez kezdj most. Engedd meg, hogy segítsünk!

 

Nyugodj meg, attól megnyugszol…

 

…tartja a mondás, és valóban: azzal, hogy felidegesíted magad rajta, a helyzet nem oldódik meg, ellenben rengeteg értékes időt el lehet így vesztegetni. Sőt, a napodat, a jó hangulatodat is könnyen tönkreteheti egy ilyen banális apróság. Ha a kocsihoz érve tapasztalod, hogy nincs a megszokott kabátzsebben/táskában a kocsikulcsod, vegyél egy mély levegőt, és idézd fel, milyen ruhákban, kabátban és táskával kocsikáztál legutóbb – hátha csak egy másik ruhadarabban pihen a kulcs. Kérdezd meg esetleg a párod, nincs-e nála, vagy nem tette át valahová a nagy sietségben. Ha megvan a kulcs, de az Opel zárja nem reagál rá, próbáld meg először a pótkulccsal, amennyiben a közeledben van.

 

Ne kísérletezz!

 

Attól, hogy feszegetnek valamit, ami beszorult, vagy megpróbálnak elfordítani valamit, ami fixen áll egy pozícióban, még soha semmi nem oldódott meg. Az Opel autózár feszegetésével, erőltetésével azonban óriási károkat lehet okozni, amelyek egy egyszerű és gyors segítségnyújtás többszörösébe kerülnek majd. Ha a fenti tippek nem váltak be, ne légy a saját pénztárcád ellensége, felejtsd el az internet bugyraiban fel-felbukkanó házi praktikákat és „jó” tanácsokat! Lehet, hogy valakinek egyszer bevált, de a modern kor szenzitívebb autói számára a legtöbb esetben csak olaj a tűzre.

 

Lássuk, miért különbözik más autó zárjától az Opelé?

 

Egyrészt az évjárattól függően az ajtóban mozgó gomb le van kerekítve, hogy ne lehessen felhúzni praktikákkal.

Másrészt a legtöbb Opel reteszes zárral rendelkezik, ami csak záron keresztül nyitható. Ez azt jelenti, hogy a gomb nem felhúzható, és a belső kilincs meghúzásával sem nyílik ki az ajtó.

Huhh, ez kemény!

De akkor mi a megoldás?

Speciális zárkódolónkkal tudjuk imitálni amit a kulcs, és már nyitva is van, mintha a saját kulcsa lett volna használva… Csak pár perc az egész! Persze csak ha a zárbetét sérülésmentes, és az akkumulátor nincs lemerülve…

 

Jó, ha van egy számod…

 

A kapcsolatok fontosak – főleg, ha éppen segítségre szorul az ember. Ilyen kényes esetekben jön nagyon jól, ha van elmentve egy telefonszámod, amelyen igazán gyors és profi segítséget hívhatsz, gyakorlatilag bármikor. Kevés szakember vagy szerviz tudja garantálni, hogy a nap bármely órájában a segítségedre siet, hiszen a legtöbben teljesen be vannak havazva munkával. 

A jó hír, hogy a mi csapatunk kifejezetten ilyen helyzetekre specializálódott: ha bajban vagy az Opel autózárjával, hívj minket a 06 20 575 15 95-ös telefonszámon, és mondd el, mi a probléma, miket tapasztaltál. Ezek után, ha Budapesten vagy, legfeljebb egy órán belül ott vagyunk és segítünk, bármi legyen is a gond. Az autónkban szerszámok garmadája várja, hogy bevethessük, hiszen mi szeretünk tudásban és eszközökben is felkészülni minden eshetőségre.

 

Miért hívnál minket?

 

Az autó nem csak annak nagy érték, akinek a munkája vagy a családja miatt szüksége van rá, de annak is, aki hobbiból vagy sportcélból tartja fent, esetleg ezek bármelyikét ötvözi. Tudjuk, hogy egy-egy elem fényezése sok idő, macera és pénz, így minden egyes zárnyitásunkat úgy végezzük, hogy a munkafolyamat ne okozzon további károkat az autódban.

Amennyiben feltétlenül szükséges a zárcsere, természetesen megoldjuk, de nem fogunk rád sózni egy ilyen folyamatot, ha meg lehet javítani az eddigit. 

Nálunk a bizalom és a megbecsülés legalább annyira fontos, mint a megfelelő szakmai tudás és felkészültség – így az autód a legjobb kezekben lesz, bármi is a baja.

 

Mindegy, hogyan zárult be – mi zúzás nélkül kinyitjuk neked!

 

Szabó Dénes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hívj most! 06 20 575-15-95