BMW zárnyitás egyszerűen – mutatjuk a titkot!

Szerző: Szabó Dénes, okleveles autózár nyitó specialista

bmw zárnyitás

Fellebben a fátyol a BMW zárnyitás titkáról!

 

Ha BMW tulajdonos vagy, akkor bizonyára a szíved egyik csücskében a járgányod áll és mindent megteszel annak érdekében, hogy ne essen baja féltve őrzött, megbízható négykerekűdnek. Óhatatlan azonban, hogy mégis hiba kerül a gépezetbe és elromlik valami… mondjuk az ajtó vagy a kulcs. Nos, ha BMW zárnyitás, amire szükséged van, keress minket bátran!

 

A BMW zárnyitás esetén nem lehet egységes eljárásról beszélni, ugyanis a különböző szériák eltérő módon vannak felszerelve, vagyis nagy odafigyelést és szakértelmet igényel ennek felmérése. Megmutatjuk, mit érdemes tudnod e témakörrel kapcsolatban és mit tehetsz, ha bajba kerülsz!

 

Mi a különbség a különböző BMW típusok között zár szempontjából?

 

  • A BMW 1-es széria autóit 2010-ig gyártották, 4 típus tartozik bele. Mind a négy autóhoz néhány perc a zárnyitás
  • A BMW 3-as széria esetében már kicsivel összetettebb a történet, mégis még az egyszerűbb zárnyitások közé tartoznak.
  • A BMW 5-ös és 7-es szériában számos típus található, ebben az esetben számít, hogy az autót 1995 előtt vagy után gyártották. Ezekhez hasonlóak az M sorozat zárjai és kulcsai is. 
  • A 6-os szériához már smart kulcsokat adnak a gyártók, így ezek nyitása egyszerű, de a kulcsok másolása speciális berendezést és több időráfordítást igényel.  
  • A BMW X és Z sorozathoz smart és úgynevezett „szabadkezes” kulcsokat is gyártanak, melyek nyitásához szintén több időre lesz szükség (3- 5 perc 🙂 )

Mit kell tudni a BMW kulcsokról?

 

Ezeket az autókat olyan indításgátló rendszerrel szerelte fel a gyártó, melyekben előre vannak tárolva a kulcsadatok 1- től 10-ig. Régebbi típusok esetében EWS, az újabbakba CAS, FEM modult szereltek a járművekbe. Ezeket az egységeket kulcsmásoláskor ki kell szerelni a járműből, melyekből egy speciális eszközzel egy szakember egyszerűen kinyeri a kulcsadatokat. Ezután történhet meg az új kulcs létrehozása. Maga a kulcs csak profilban változott.

 

Miért kell egyáltalán BMW zárnyitás?

 

A válasz egyszerű: mert elromlott a zár, az ajtó, vagy elromlott, elveszett, ellopták a kulcsot. 

A hiba forrása sokféle lehet. Elképzelhető, hogy az autó elektronikai rendszerében van valami gubanc, de az is lehet, hogy a távirányító romlott el valahogy. Oka lehet az is, ha esetleg lemerült a kocsi akkumulátora. Utóbbi esetben sajnos nincs mit tenni, ha felkapcsolva maradt a lámpa, akkor bizony fel kell tölteni az akksit ahhoz, hogy bármire reagáljon a kocsi.

Viszont ha az elektronikával van baj, érdemes minél előbb szakemberhez fordulnod, hiszen más gondok is kiütközhetnek egy ilyen hiba kapcsán. Elképzelhető, hogy egy korábbi szerelésből következő hibával van dolgod, de ha régen volt szervizben a kocsid, egy sima meghibásodás is lehet. Ha a távirányítóval van a baj, van rá esély, hogy egyszerűen lemerült benne az elem, így ezt gyorsan lehet orvosolni. 

Mint láthatod, számtalan hiba húzódhat ugyanazon tünet mögött, ezért fontos, hogy semmiképpen ne próbáld egyedül megoldani a gondot, mert több kárt tehetsz, mint hasznot. 

Hívj minket, és hamar ott vagyunk! Gyorsan és pontosan dolgozunk, és megígérjük, hogy szeretett BMW-d egy karcolás nélkül fogja túlélni a beavatkozást.

Mindegy, hogyan zárult be – mi zúzás nélkül kinyitjuk neked!

 

Szabó Dénes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hívj most! 06 20 575-15-95