Villám autónyitás logo

Mi a teendő Passatba bezárt kulcs esetén?

Szerző: Szabó Dénes, okleveles autózár nyitó specialista

passatba bezárt kulcs

Házi praktika Passatba bezárt kulcs esetén?

 

Közelednek az ünnepek, idén kicsit talán még nagyobb a káosz, mint máskor. Előfordulhat, hogy a kapkodásban előáll a lehetetlen,  a Passatba bezárt kulcs rémes esete – és közeledik az este 8 óra… Mit tehetsz ilyenkor?

 

Black Friday Passatba bezárt kulccsal

 

Képzeld el, hogy egy péntek délután a munkából hazamenet, egy-két órával a kijárási korlátozás kezdete előtt egy bevásárlócenter parkolójában hagyod az autót. Gyorsan elintézed, amit szükséges, és már mennél is haza az otthon meleg biztonságába, amikor teli szatyrokkal a kezedben ráébredsz, hogy a Passatodba zártad a kulcsodat.

Dupla pánik: mi lesz, ha nem érsz haza este nyolcig és még meg is büntetnek? Erre egyre frusztráltabb hangulatban azt kérdezed magadtól: mi legyen, kockáztass, indulj-e el gyalog, vedd igénybe a tömegközlekedést és intézkedj másnap? Van esetleg más lehetőséged? Ki kell hívnod egy vontatót és megvárni, amíg kiérkezik? Hívj egy taxit, hogy időben hazaérj? És egyáltalán: itt lehet hagyni a kocsit?

Bizony az elmúlt hetekben számtalan ilyen, ehhez hasonló helyzetbe került klienssel találkoztunk, úgyhogy ennek a felvázolt, elképzelt helyzetnek meg is van a valós alapja. Többek között Passat tulajdonosok kerestek fel minket, hogy tudunk-e segíteni ajtónyitás kapcsán, és eddig örömmel jelenthetjük: minden esetben álltuk a sarat.

 

Mérd fel a rendelkezésedre álló időt

 

Ilyen esetekben nyilván nem akarod, hogy megbüntessen a rendőrség, és az esetek többségében nem hagyhatod éjszakára egy bevásárlócenter garázsában a kocsidat. De nem biztos, hogy a helyzet megoldhatatlan: ha minket keresel meg, mi Budapesten egy órán belül a helyszínen vagyunk. Jelen esetben pedig az idő mindennél többet számít: a probléma orvoslására is elegendő egy szűk fél óra, amíg egy program segítségével és egy speciális csatlakoztatóval, kinyitjuk Passat autód ajtaját. Így könnyen meglehet, hogy még haza is érsz időben. 

 

Vw Passat bezárt kulcs – mit NE tegyél ilyen helyzetben?

 

Ne feszegesd az ajtót, ne hívj vontatót, mert akkor több idődbe, adminisztrációba és pénzbe fog kerülni mindez. Hidd el nem éri meg a kétségbeesett kísérlet, hogy leutánozz pár youtube trükköt. A legvégső esetben se vetemedj arra, hogy betöröd a kocsid ablakát: az garantáltan sokba fog kerülni! Költsd azt a pénzt inkább ajándékokra… 

A Vw Passat gépkocsikat záron keresztül lehet csak kinyitni, ami azt jelenti, hogy ha az autó be van zárva nem működik a belső kilincs, sőt az ajtónyitó gomb sem!

Ilyenkor csak a saját kulcsával, vagy a szakember egy kulcs dekódolóval tudja nyitni nyom nélkül, amivel a lamellákat a zárban igazítja a helyére.

Egyszerűen csak hívj fel minket, majd készítsd el a kocsi papírjait, hogy igazolni tudd, hogy tiéd az autó, vagy jogosan használod. Fontos, hogy mindig legyen nálad erről írásos dokumentum: akár a kabátod zsebében, akár a táskádban, akár elektronikusan letölthető verzióban, a telefonodban. Enélkül ugyanis nem tudunk nekiállni a munkafolyamatnak. 

Ezután a legmodernebb és legbiztosabb céleszközökkel roncsolásmentesen kinyitjuk neked a Passat ajtaját. Innentől fogva neked nincs egyéb dolgod, mint kifizetni a végén a számlát, beülni a kocsidba, és hazagurulni! 

Ha tehát van még legalább másfél óra este 8-ig, ne aggódj, segítünk, és a rendőrségi büntetéstől sem kell félned!

Mindegy, hogyan zárult be – mi villámgyorsan kinyitjuk neked!

 

Szabó Dénes

Tartalomjegyzék

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hívj most! 06 20 575-15-95