Megoldás, ha nem záródik az autó ajtó

 

Mit tehetsz akkor, ha egyszer csak valamiért nem záródik az autó ajtó? Lelakatolod egy biciklilánccal? Vagy órákon át vársz, hogy valaki kisegítsen? Ne ess pánikba, az autók ajtaja a mi szakterületünk. Ha elromlott, és nem tudod bezárni a kocsiajtót, akkor csak hívj minket, és azonnal kihúzunk a csávából.

 

Az én autóm elromlana?  – Ugyan dehogy, soha!

 

Ez az a mondat, amit legtöbben válaszolnak, ha arra kellene gondolniuk, hogy elromlik valami az autójukban. Hiszen miért pont az övék romlana el, és miért pont most… De a baj mindig a legváratlanabbkor éri az embert, mikor egyáltalán nem is számítana rá. És természetesen legtöbbször mindez olyan helyzetben történik meg, mikor se idő se energia nem áll rendelkezésre, hogy egy ilyen problémával foglalkozz. És ilyenkor nagyon jó, ha tudod, kihez fordulhatsz segítségért.

Ha nem záródik az autó ajtaja, az ráadásul még inkább egy kellemetlen szituáció. Ilyenkor ott sem hagyhatod sehol, hogy elmenj segítségért – mindenképpen egy olyan helyre kell menned vele, ahol biztonságban tudhatod. De ha ez az eset áll fent, nem kell kétségbe esned, hogy mihez kezdj. Hívj fel minket, és hozd csak be a műhelyünkbe járgányodat, mi pedig a lehető leggyorsabban megjavítjuk az autó ajtaját. De ha esetleg nem tudod behozni, az sem probléma, hiszen szakértői csapatunk kimegy hozzád a helyszínre expressz gyorsasággal, és ott helyben megoldja a problémát.

 

Mi okozhatja azt, ha nem záródik az autó ajtó?

 

Több tényező állhat egy meghibásodás mögött, az autó típusa is nagyban befolyásolja a hiba okát. Egy régebbi autónál például sejteni lehet, hogy a hiba inkább mechanikus eredetű, hiszen az ilyen, 15 évnél idősebb autóknál kevesebb elektronikai kütyüt raktak még bele gyárilag. Persze az újabb autók esetében is előfordulhat mechanikai probléma. Például egy kisebb koccanás során is megsérülhet a zárszerkezet, ami miatt nem lehetséges rendesen bezárni. 

 

A legtöbbször az elektronika a hunyó:

 

  • Elromolhat a távirányító, és nem tudja elküldeni az ajtózáró jelet a kocsinak
  • Lemerülhet a távirányítóban az elem
  • Az autó valamiért nem érzékeli a zárásra adott jelet, újra kell programozni
  • Leégett, vagy tönkrement a központzár motor
  • Eltörött a zárbetét
  • Tönkrement a. zárszerkezet

 

Ilyen, és ehhez hasonló okok miatt fordulhat elő, hogy nem sikerül bezárni az autód ajtaját. Ám tényleg semmi ok arra, hogy elveszítsd a hidegvéredet, hiszen a megoldás itt van tőled szinte egy gombnyomásra. 

Mentsd el a számunkat a telefonodba, és bármi is hibásodjon meg az autódban, csörgess meg minket! Felmérjük az esetet, akár ki is megyünk hozzád a helyszínre, és meglátod, az autód ajtaja hipp-hopp újra zárható lesz, vagy bejöhetsz a műhelyünkbe.

Sok esetben új zárat kell beszerezni törés, vagy elektromos zárlat esetén, amit nem vállalunk. Ellenben, ha megvan a zár kicseréljük szívesen.

 

Szabó Dénes